Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra la Diada amb la hissada de la senyera a l’Ajuntament i una ofrena floral a Lluís Companys


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/11/2016 12:39:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra la Diada amb la hissada de la senyera a l’Ajuntament i una ofrena floral a Lluís Companys

La part més solemne de l’11 de Setembre ha comptat amb la participació de tots els grups polítics llevat de Ciutadans, que ja va anunciar que no participaria en els actes institucionals

L’Ajuntament de Blanes ha viscut avui al matí els actes més institucionals i oficials inclosos dins el programa commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya 2016. La celebració s’ha encetat amb la hissada de la senyera des del balcó principal de l’edifici consistorial, acompanyada d’una interpretació coral del Cant dels Segadors.


Hissada de la Senyera al Balcó de l'Ajuntament de Blanes
Fotografies: Marc Romero
Durant tota la jornada de diumenge, l’única bandera que haurà onejat a l’Ajuntament de Blanes haurà estat la senyera, escortada per les altres dues de grans dimensions que també es despleguen simultàniament als dos costats de la façana, i que la cobreixen de dalt a baix, des del terrat fins al carrer. Com és habitual, s’ha encarregat d’hissar la bandera oficial de Catalunya un agent de la Policia Local, en un dels moments més solemnes que inclou la Diada a Blanes.


L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de regidors i regidores del consistori, ha encapçalat l’acte oficial on també han participat comandaments i agents de la Policia Local i de l’ABP dels Mossos d’Esquadra en formació, i amb la salutació oficial corresponent. Posteriorment, la celebració institucional ha continuat al Monument a Lluís Companys que hi ha al costat de la Plaça Catalunya.


Ofrena Floral al Monument a Lluís Companys
L’alcalde i representants dels grups polítics municipals han encapçalat l’ofrena floral que s’ha dipositat davant el monument en reconeixement de l’únic president escollit democràticament a les urnes que ha mort executat. L’acte s’ha fet novament acompanyat per la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya, i també han participat representants de les forces de seguretat que operen a Blanes.


D’altra banda, diverses forces polítiques i coalicions també han fet sengles ofrenes florals davant el Monument a Lluís Companys: EUiA-ICV i Batega per Blanes, així com el PDC, ja que ERC va fer la seva ofrena ahir a la nit, durant la Marxa de Torxes. Els actes organitzats a Blanes amb motiu de l’11 de Setembre continuaran avui a la tarda, amb una audició de sardanes al Banc dels Músics del Passeig de Mar. Tindrà lloc a les 7 de la tarda, i anirà a càrrec de la Cobla del Col·legi Santa Maria.

Ciutadans no ha assistit als actes oficials i n’ha organitzat un d’alternatiu

Per segon any consecutiu, els actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya no han comptat amb el recolzament d’un dels vuit grups polítics municipals amb representació que hi ha a l’Ajuntament de Blanes. Cap dels dos regidors de Ciutadans han assistit ni a la hissada de la senyera ni a l’ofrena floral davant el Monument a Lluís Companys.


Inicialment, C’s havia anunciat que avui diumenge tenia previst organitzar una activitat paral·lela que va definir com de caire més festiu. Presentada sota el nom de Vamos a contar verdades, consistia en la instal·lació d’una taula informativa al Passeig de Mar, així com oferir un vermut i un berenar a tothom que s’hi vulgués afegir. Finalment, però, segons ha explicat avui al matí el portaveu de Ciutadans, han decidit participar en l’acte festiu que C’s està celebrant a Premià de Mar.

Per últim, val a dir que el Partit Popular ha assistit a l’acte institucional d’hissada de la senyera, però en canvi no ho ha fet a l’ofrena floral al Monument a Lluís Companys. El seu portaveu, Salvador Tordera, ha explicat que aquest és el tercer any que no hi assisteix perquè, el fet que hi hagi una estelada penjada en l’edifici que dóna al parc on hi ha el monument, no ho considera correcte al no ser la bandera oficial del país.


Ofrena ICV-EUiA i Batega per Blanes


Ofrena Partit Demòcrata Català


Data de realització: 09/11/2016 | Data de la darrera actualització: 09/12/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300