Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Avui comença la 1a Quinzena Gastronòmica de la Gamba, que reivindica com un producte propi


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/15/2016 11:31:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLAvui comença la 1a Quinzena Gastronòmica de la Gamba, que reivindica com un producte propi

Participen 25 restaurants d'arreu de la vila, en una experiència que tindrà lloc del 15 al 30 de setembre, i també s'ha organitzat un Concurs Fotogràfic a Instagram fins al 2 d'octubre

A partir d’aquest dijous, del 15 al 30 de setembre, se celebra en aquest municipi de la Costa Brava la 1a Quinzena Gastronòmica de la Gamba de Blanes, que organitza l’Ajuntament amb el suport de la Confraria de Pescadors. Participen un total de 25 restaurants, que han valorat de manera molt positiva l’experiència que es fa per primera vegada a la vila marinera.


L'alcalde, Miquel Lupiáñez, la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany,
i el patró major de la Confraria de Pescadors, Eusebi Eslgeas, en la presentació de la Quinzena Gastronòmica
Els establiments que s’han adherit a la campanya s’identificaran durant aquests dies amb el lema Jo tinc Gamba de Blanes ! i elaboraran plats o menús relacionats amb aquest producte de la mar. L’experiència s’emmarca dins l’objectiu de l’Àrea de Promoció de la Ciutat de posar en valor els productes gastronòmics blanencs sota la marca Blanes, productes de la Terra i del Mar. Es tracta d’oferir el millor del món de la pagesia i de la pesca, així com estimular la creativitat de comerços i restaurants.


Lot de productes de Blanes, el premi del Concurs d'Instagram
Per contribuir en la difusió de la quinzena gastronòmica, s’ha organitzat un Concurs Fotogràfic del 15 de setembre al 2 d’octubre a través d’Instagram amb els hashtags #gambadeblanes, #Blanes, #blanesturisme, #Somgastronomia, #Catalunyaexperience, #Incostabrava, a més del nom del #restaurant. Les tres fotografies més votades seran les premiades, i els seus autors rebran un lot amb productes gastronòmics blanencs: Cervesa Marina, Cava Laviret; Cava Ses Vernes; Vi blanc de Cal Correu; Mel del Jardí Marimurtra; Carboneres de la Pastisseria Orench; i Mongetes del Ganxet de Blanes D.O. Conca de la Tordera.

Blanes reivindica la gamba com a producte autòcton

A la Costa Brava ja fa temps que hi ha una còmplice i sana rivalitat entre Blanes i Palamós, ja que totes dues reivindiquen la gamba com a producte propi. En realitat, els patrons majors de les respectives confraries sempre han explicat que es tracta del mateix producte, i que tant bona és la que es ven a Blanes o a Palamós. En tot cas, és la primera vegada que a Blanes s’organitzen unes jornades gastronòmiques al voltant d’aquest ingredient, valorat explícitament per blanencs i visitants.


Un patró de la Confraria de Blanes, desembarcant els productes
acabat de pescar
La gamba vermella és un dels productes més preuats de tota la costa del Mediterrani Occidental, que es troba a tots els seus canons. Viu en fons fangosos d’entre 400 i 800 metres, així com en fondàries superiors quan està en època de reproducció. El mètode de pesca és l’arrossegament, i al Port de Blanes s’hi dediquen gairebé de manera exclusiva set embarcacions.


Subhasta del Peix a la Llotja de Blanes
Els establiments que participen en la 1a Quinzena Gastronòmica de la Gamba, així com els respectius xefs, són: B& B, Isaac Dalmau Martori; Cafè del Mar, Kike; Cala Bona, Josep Pratsevall; Can Bruno, Imma Travesa Planas; Can Flores, Pere Povill; Duvet, Bladi; El Celler Sant Antoni, Giovanni Ferrara; La Llotja de Blanes, David Simón; El Ventall, Francesc Valiente; Inèdit, Cuina de l’Inèdit; Juanma, Juan Manuel Martínez; Kiku, Kiku; La Gaviota, Pedro Cabrera; La Nou, Juan Carlos Guerrero; Laia, Rafael Domènech; Las Salinas, Isabel Rives; Port Pesquer, Oxana Vlasova; Racó Sa Palomera, Inés Pascual; Sa Nansa, José Martínez; Santi, Ricardo Ezeta; Sentits, Òscar Vilà i Guillem Gallego; Síbaris, Miquel Diamant; Sol d’Or, Manuel García; Va de Catas, Alberto Mora; i Vineo, Raúl Perea.





Data de realització: 09/15/2016 | Data de la darrera actualització: 09/15/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300