Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

50 associacions participaran el proper cap de setmana del 24 i 25 de setembre a la VIII Fira d’Entitats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/20/2016 12:18:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

50 associacions participaran el proper cap de setmana del 24 i 25 de setembre a la VIII Fira d’Entitats

La fira, amb 43 estands, estarà instal·lada al Passeig de Mar, i hi haurà una cinquantena d’activitats que inclouran tallers, xerrades i actuacions a l’escenari que formarà part del recinte

El variat i extens teixit associatiu de Blanes serà el principal protagonista de la VIII Fira d’Entitats, que tindrà lloc el proper cap de setmana del 24 i 25 de setembre al Passeig de Mar. La darrera vegada que es va celebrar aquest esdeveniment va ser l’any 2014, ja que al 2009 es va establir que es faria amb periodicitat biennal, és a dir: cada dos anys.


Fira d'Entitats 2014
En la línia de les anteriors edicions, la fira compta amb una nodrida representació de l’associacionisme blanenc. Participaran 50 entitats, que oferiran una cinquantena d’activitats al llarg de tot el cap de setmana. La fira està organitzada pel Departament de Participació Ciutadana amb el suport del Col·lectiu d’Entitats Cíviques de Blanes, una tasca encetada pràcticament des de principis d’any.

Aquest treball s’ha dut a terme principalment a través de reunions mensuals que, des de mitjans d’agost, han passat a ser setmanals. D’altra banda, paral·lelament a les reunions de treball de la comissió, també s’han fet trobades amb la resta de col·lectius que hi participaran per anar afinant els darrers detalls. Per a la organització de la VIII Fira d’Entitats de Blanes s’ha destinat un pressupost de 14.400 €, 2.400 € més del què es va destinar en l’anterior edició del 2014.

43 estands i una cinquantena d’activitats durant dos dies

La VIII Fira d’Entitats comptarà en aquesta nova edició amb 43 estands. La major part del pressupost –un 60%- s’ha destinat al seu lloguer i muntatge, així com per a l’equipament de so i llum de l’escenari, i al lloguer de generadors de corrent. També s’ha tingut cura de contractar un servei de seguretat i control que hi haurà la nit de dissabte per vetllar pel material que quedarà dipositat al recinte.


Les entitats no tan sols es donen a conèixer a través de díptics i fulletons, sinó que també acostumen a decorar els estands amb objectes i fotografies al·lusives a la seva identitat. També n’hi ha que complementen la seva presència a la fira amb activitats pròpies que realitzen a tocar del seu estand, com ara els tallers de Rialles, els ritmes llatins de Dansa Elancé, o les propostes d’El Banc de Temps.

Algunes de les 50 entitats que participen ho fan a través d’altres activitats que s’allotgen en ubicacions adjacents, o bé actuen dalt de l’escenari que forma part del recinte firal. En total hi haurà cinc espais on s’allotjaran activitats de la fira: a banda del mateix recinte firal on hi ha els estands i l’escenari, també hi ha la Sala de Plens, Casa Saladrigas i la platja del costat del passeig.


Xerrada Fira d'Entitats a la Sala de Plens
Com és habitual, les activitats que han organitzat les entitats blanenques complauran un ample ventall de gustos i edats. Així, hi haurà des d’actuacions musicals fins a tallers de diferents manualitats i especialitats, passant per batejos de mar, exposicions, xerrades sobre diversos temes, i fins i tot observacions astronòmiques del sol que es podran fer en un dels estands.

Pel que fa a les actuacions, tocaran diverses vessants artístiques on el ball, el cant i la música seran els principals vehicles conductors. Això facilitarà que les dues jornades comptin sempre amb una variada animació tant a la zona on estan instal·lats els estands com sobre l’escenari, que estarà alçat a tocar de la Plaça Catalunya.

Una mostra de la riquesa del teixit associatiu i un punt de trobada

L’origen de la Fira d’Entitats de Blanes es remunta al 2004, ara fa 12 anys, i va sorgir per iniciativa d’un grup d’entitats juvenils que es van fixar l’objectiu de convocar associacions de diferents àmbits d’acció de la població que volguessin compartir idees i vivències a través d’una proposta de cap de setmana lúdica i cívica. D’aquesta manera, a banda de ser un punt d’exposició i informació de les entitats, s’intenta crear un vincle d’unió entre elles.


Actuació musical a l'Escenari de la Fira d'Entitats
En aquest sentit, el regidor de Participació Ciutadana, Albert Sanz, ha destacat: “La fira és una de les maneres més completes que hi ha per fer-se una idea de l’ample ventall d’entitats que tenim a Blanes: culturals, socials, esportives... Totes les que volen donar-se a conèixer tenen l’oportunitat de fer-ho”. El regidor Albert Sanz també ha remarcat l’important paper que duen a terme: “En moments de crisi com la que patim des de fa uns anys, les entitats han estat clau per donar un cop de mà en un gran nombre d’activitats que s’organitzen al municipi”.

La fira ha esdevingut un aparador de les entitats envers la població en general, així com de cara als visitants que hi ha a la vila durant el cap de setmana, ja que se sol organitzar coincidint amb els darrers dies de setembre i principis d’octubre, quan encara ve de gust passejar a l’aire lliure. Per això, s’organitzen el màxim nombre d’activitats possible, perquè cadascú trobi aquella associació que més li escau i on es pugui sentir més còmoda en base a les seves preferències.


Un altre al·licient afegit són les activitats i actuacions que tindran lloc al llarg de tot el cap de setmana: dissabte s’oferiran majoritàriament a la tarda, i diumenge durant tot el dia. La VIII Fira d’Entitats es posarà en marxa dissabte vinent, el 24 de setembre, amb una visita inaugural que tindrà lloc a les 12 del migdia. L’horari de funcionament serà el dissabte de 12 a 21 h i diumenge de 10 a 20 h.


Data de realització: 09/20/2016 | Data de la darrera actualització: 09/20/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300