Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Joan Adell, finalista del 5è Premi Gregal de Novel·la


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/03/2016 04:56:23 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Joan Adell, finalista del 5è Premi Gregal de Novel·la

L’escriptor blanenc ha concorregut amb l’obra “... i matarem els morts”, basada en la correspondència que s’envien els protagonistes, i ambientada en la República Catalana del s XX

L’escriptor de Blanes Joan Adell, ha estat finalista en el 5è Premi Gregal de Novel·la, un acte que va tenir lloc el passat 25 de setembre a Maçanet de la Selva. L’obra amb què ha concorregut el novel·lista blanenc du per nom “...i matarem els morts”, ambientada en la República Catalana, a principis del segle XX. La protagonitza Andreu Burjacs, un exaltat obrer de 17 anys que creu fermament en els fonaments de la república.

Després d’haver estat vuit mesos sense feina, s’aconsegueix col·locar com a aprenent de mecànic en una fàbrica. Al cap de ben poc, la dona de l’amo s’hi fixa i li procura feines extres al jardí de casa seva, així com en un altre indret de la casa molt més privat i íntim. Al mateix temps, el protagonista s’enamora d’Elisa, filla d’un firaire valencià que està de passada per les festes del poble. La seva relació no resultarà gens fàcil.L'escriptor blanenc Joan Adell
Segons l’escriptor Jordi Serra, es tracta d’una novel·la d’ambientació i construcció de personatges, escrita en un estil nerviüt, amb un equilibri perfecte entre diàleg i narració, amb una omnisciència sòlida i creïble, sense escarafalls ni farbalans innecessaris. Els intercanvis epistolars dels protagonistes són els que filen la història, i lloa especialment la perícia de Joan Adell al adaptar-se als diferents estils que suposa posar-se a la pell dels diferents personatges.

El Premi Gregal posa especial èmfasi en la novel·la històrica, i està dotat amb 3.000 € en concepte d’avançament de drets d’autor i el compromís de l’edició de l’obra. En aquesta darrera edició el guanyador ha estat Josep Busquets, de Malgrat de Mar, amb “La gramola de l’Edèn”. Enguany han concorregut 27 obres, de les quals vuit han estat finalistes.
Data de realització: 10/03/2016 | Data de la darrera actualització: 10/03/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300