Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tots els grups polítics de l’Ajuntament de Blanes defensen remunicipalitzar les zones blaves del pavelló


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/07/2016 11:00:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tots els grups polítics de l’Ajuntament de Blanes defensen remunicipalitzar les zones blaves del pavelló

L’auditoria de SABA i la situació a l’empresa Nylstar van ser els dos temes que van centrar la tertúlia política del programa “Es Dijous”, el nou magazine informatiu estrenat ahir

El vespre d’aquest passat dijous es va estrenar a través del 97.7 de Ràdio Blanes Es Dijous, el nou magazine informatiu que s’emetrà amb periodicitat mensual, el primer dijous de cada mes, de 20 a 21 h de la nit. El programa porta temps gestant-se, i està dirigit i conduit pels periodistes Jordi Grau, Marc Romero i Valentí Hinarejos.

L’actualitat informativa de Blanes és el fil conductor del nou espai, i un dels mitjans per parlar-ne són les intervencions dels polítics de Blanes, a qui es convida a participar en la tertúlia que hi ha en cada programa. Ho faran amb un regidor o regidora que representi cadascuna de les vuit forces municipals que hi ha actualment a l’Ajuntament.


Estrena del programa "Es Dijous"
En l’estrena en rigorós directe d’Es Dijous es va comptar amb l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, en representació del PSC; Víctor Catalán (ICV-EUiA); Quim Torrecillas (PDC); Àngel Canosa (ERC); Sergi Atalaya (C’s); Lluís Yubero (Batega); Jaume Pujadas (CUP) i Salvador Tordera (PP).

Unanimitat en remunicipalitzar les zones blaves del pavelló

En cada programa es proposarà als polítics parlar sobre temes d’actualitat, i en aquest sentit el què va obrir ahir a la nit la primera emissió va ser l’auditoria de SABA sobre l’explotació de les zones blaves. A partir d’aquí, la tertúlia va derivar a parlar sobre quina decisió es pensa prendre de cara al 16 de setembre del 2017, quan quedaran alliberades el miler de places que actualment són zones blaves, a l’esplanada del costat de l’antic pavelló d’esports.


Imatge d'Arxiu: zones blaves a l'esplanada del costat de l'antic pavelló
Els representants de tots els grups polítics van coincidir en assenyalar defensar que la titularitat d’aquestes places retorni a mans de l’Ajuntament de Blanes, és a dir: que es remunicipalitzin. Ara bé, a partir d’aquí també es va parlar de diverses possibilitats respecte què fer: que continuïn sent zones d’aparcament de pagament amb explotació municipal però a preus tous; que ho passi a explotar el consistori a través d’una empresa sense ànim de lucre perquè així reverteixi en fins socials, etc


En tot cas, el què també va quedar clar a través de les intervencions dels diferents polítics, és que caldrà estudiar-ho atentament. Sobretot, després de la impopularitat que va suposar la implantació de més zones blaves amb una nova concessió amb l’empresa SABA en l’anterior mandat per fer front a la deficitària situació econòmica que hi havia al consistori.


L’alliberació total de la places com a zona d’aparcament també va ser una altra qüestió tractada, si bé es va debatre amb dos raonaments oposats. D’una banda, recordant que en general és beneficiós que pugui haver una rotació en la seva ocupació per evitar abusos, i de l’altra posant com exemple les veïnes poblacions de Malgrat de Mar i Tordera, on es controlen determinades places amb discs horaris per propiciar que un vehicle no quedi eternament estacionat.

La situació a l’empresa Nylstar i altres ingredients del magazine

L’altra tema que es va proposar debatre als tertulians va ser l’actual situació de l’empresa Nylstar. A l’estil del què caracteritzarà el magazine informatiu radiofònic, per introduir aquesta nova qüestió es va emetre un elaborat i complet reportatge amb so ambient i talls de veu dels principals protagonistes dels esdeveniments que han tingut lloc durant aquests darrers mesos.


Així, es va poder reviure la multitudinària manifestació i les intervencions al Parlament de Catalunya que van tenir lloc el 27 de juliol, així com la trobada encapçalada per la consellera de Treball de la Generalitat, Dolors Bassa. Per completar-ho, també es va radiar una entrevista realitzada poques hores abans d’encetar el programa amb el president del Comitè d’Empresa de Nylstar, Juanjo Rodríguez.

El portaveu dels treballadors va explicar que actualment el personal està vivint els darrers esdeveniments “amb cautela”, en referència a que la direcció de l’empresa tèxtil els ha comunicat aquesta setmana que vol reprendre l’activitat entre el 17 i el 20 d’octubre, després de fer una injecció de capital per tornar a posar en marxa la planta. Des del sindicat UGT s’han oposat a aquesta decisió perquè consideren que aquesta aportació serà insuficient, i no propiciarà que la fàbrica pugui treballar a ple rendiment.


La primera emissió d’Es Dijous també va incloure una altra elaborat muntatge amb talls de veu, música i efectes de so al més pur estil APM. En aquesta ocasió, la primera víctima propiciatòria, sempre en clau d’humor, va ser l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, a través d’intervencions seves enregistrades al darrer ple municipal.

Finalment, el darrer tram del programa Es Dijous va ser una secció fixa que anirà evolucionant al llarg de les successives emissions, amb la història recent i la vida social de Blanes com a fils conductors. La primera sèrie té com a leitmotiv entrevistar tots els exalcaldes de la vila, de manera qui va encarregar-se d’estrenar secció va ser la primera alcaldessa de l’era democràtica, Maria Dolors Oms.

Tres periodistes al servei de la informació local

L’equip humà de redacció i confecció del programa està format per tres periodistes amb una contrastada experiència en els mitjans audiovisuals i, en especial, en el periodisme radiofònic. Són un equip polivalent i versàtil que garanteix la producció íntegra de tots els aspectes que requereix la realització d’Es Dijous: els blanencs Jordi Grau i Valentí Hinarejos, i el blanenc d’adopció Marc Romero.


La proposta va sorgir per iniciativa dels tres companys del mitjà radiofònic que, de manera desinteressada i altruista, van elaborar aquesta proposta per oferir un espai informatiu de participació activa, i no tan sols per als representants del consistori, sinó també per a la ciutadania. El seu objectiu és que Es Dijous esdevingui una eina comunicativa de participació que va més enllà d’una tertúlia política.

Aquest és el punt d’arrencada d’un projecte que també té la vocació de ser un servei públic i de créixer, transformar-se amb el temps. En aquest sentit, Es Dijous podria considerar-se el punt de partida de futures incursions radiofòniques que tenen la participació ciutadana com un dels principals objectius a complir i propiciar.
El nom del programa ja dóna pistes del localisme que reivindica per totes bandes, ja que a Blanes –igual que en altres municipis costaners catalans- encara se sala en la seva parla, motiu pel qual el programa es diu Es Dijous –sense accent- i no El Dijous. A banda de la seva emissió en directe, també es pot tornar a escoltar a http://radioblanes.cat/#/programs/esdijous/radioblanes_podcast_2269
Data de realització: 10/07/2016 | Data de la darrera actualització: 10/07/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300