Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els aragonesos de Blanes celebren el dia de la seva patrona


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/13/2016 03:03:59 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els aragonesos de Blanes celebren el dia de la seva patrona

Coincidint amb el 12 d’octubre, l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes va celebrar ahir la festa de la Verge del Pilar amb una ofrena floral, una missa baturra i un dinar de germanor

Aquest passat dimecres, coincidint amb la festivitat de la Verge del Pilar, l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca es va vestir de gala per celebrar el dia de la seva patrona. Membres, amics i simpatitzants de l’entitat es van aplegar per aquesta important data, la central que inclou l’agenda dels aragonesos i aragoneses. Enguany ha estat la 14a ocasió consecutiva en què l’entitat que manté viva en la distància l’estimació per la seva pàtria ha organitzat aquesta celebració.


Ofrena Floral amb motiu de la festa de la Verge del Pilar
Com ha estat habitual aquests darrers anys, els actes es van encetar a les 12 del migdia, emplaçats a l’Església Santa Maria. Tal com marca la tradició, abans que comencés l’ofici, diverses persones van participar en l’ofrena floral que es va anar dipositant als peus d’una reproducció de la imatge de la verge del Pilar, que ahir presidia amb caràcter excepcional l’altar de la parròquia blanenca.


La corrua de fidels que van participar en l’ofrena l’encapçalava la presidenta de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca, Clara Bolea, que ahir recordava l’emoció amb què viuen cada any aquesta celebració els qui porten aquesta terra al seu cor. Un any més l’església Santa Maria estava plena de gom a gom amb públic tant de la vila com arribats des d’altres localitats de la rodalia o inclús des de més lluny.

Missa Baturra amb l’acompanyament del cor i la rondalla

Després de l’ofrena floral es va celebrar la missa baturra, on la part més destacada són els diferents cants a càrrec del cor, que compta amb l’acompanyament musical de la rondalla formada per la secció de cordes, on hi ha la bandúrria, la guitarra i el llaüt. En aquest sentit, per segon any consecutiu es va poder comptar amb la participació de Maribel Echevarría, que fa classes de cant, toca l’orgue i col·labora en la direcció del cor amb Rogelio Ortega.


Gran part del públic assistent a la missa –així com tots els membres del cor, la rondalla i la mateixa Maribel Echevarría- anaven engalanats amb el vestit de festa d’Aragó. Altres assistents, asseguts entre el públic, portaven el característic complement del mocador vermell, conegut com el cachirulo, una peça de vestuari típicament aragonès. Després de la missa baturra la celebració va culminar amb un dinar de germanor amb 71 assistents. Entre ells s’hi comptava l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, qui també va participar en la celebració de la missa baturra.
Data de realització: 10/13/2016 | Data de la darrera actualització: 10/13/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300