Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viu una nit de fort temporal, que no ha tingut conseqüències greus


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/14/2016 03:20:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Protec+PoliciaBlanes viu una nit de fort temporal, que no ha tingut conseqüències greus

La Policia Local de Blanes ha tancat l’accés a la zona de Sa Palomera per seguretat dels vianants, i s’ha netejat la sorra dipositada sobre el passeig arrossegada per les onades

La segona nit consecutiva de fort temporal marítim no ha causat cap conseqüència greu al litoral blanenc, afectat per la borrasca que va començar a manifestar-se la tarda-nit de dimecres arreu de Catalunya. A diferència de l’anterior jornada de dimecres a dijous, aquesta passada matinada la mala mar ha anat guanyant en força, de manera que les onades han arrossegat la sorra i l’han dipositat sobre el pas de vianants en alguns trams del Passeig de Mar.


On s’ha amuntegat més sorra és en un dels trams del Passeig Cortils i Vieta situat al costat de la Plaça Catalunya. També ho ha fet en algunes parts més puntuals del Passeig de S’Abanell, tot i que l’afectació en aquesta altra zona ha estat gairebé residual. Operaris del servei de neteja municipal s’han encarregat des de quarts de sis de la matinada de fer la neteja manual i mecanitzada amb l’ajuda de maquinària de la sorra dipositada sobre el passeig.


Paral·lelament, efectius de la Policia Local de Blanes han tancat l’accés a la zona de Sa Palomera per seguretat. Es tractava que els vianants no accedissin dalt de la roca ni a la platja, on les onades arribaven a saltar en algun moment per sobre de la zona de passeig. S’han instal·lat tanques dissuassòries en les diferents entrades d’accés que hi ha a través de la platja i des del passeig.


Una altra mesura que s’ha hagut d’implementar avui al matí ha estat la neteja de la sortida de la riera situada a tocar de la Plaça Catalunya, que havia quedat taponada per l’acumulació de sorra. Això amenaçava que no hi hauria una via lliure per la sortida d’aigua en cas que tornés a haver un nou episodi de pluja forta, per això s’ha procedit a deixar neta amb l’ajut d’una excavadora.

En fase de Prealerta l’INUNCAT per pluges i el PROCICAT per onatge

Durant les properes hores, els efectius de la Policia Local i Protecció Civil continuaran amatents a haver d’actuar per qualsevol nova incidència. La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha tancat l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (INUNCAT), que ha quedat en fase de prealerta.


Aquest darrer extrem és perquè les previsions de pluges del Servei Meteorològic de Catalunya anuncia que poden ser fortes aquesta tarda i vespre al quadrant nord-est del país, i que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts de forma local i generar incidències, sobretot al litoral de l’Empordà i de la Selva.


D’altra banda, també es manté en fase de prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onatge, atesa la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya que es puguin produir onades superiors a 2’5 metres des del Barcelonès fins a l’Alt Empordà durant el dia d’avui. Per això, Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat extremar les precaucions a l’entorn del litoral afectat pel fort onatge i no accedir als llocs on les onades trenquin amb força.

Data de realització: 10/14/2016 | Data de la darrera actualització: 10/14/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300