Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Oncolliga Blanes reuneix 3.000 € a través d’un Concert Benèfic celebrat al Jardí Botànic Marimurtra


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/18/2016 02:32:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Oncolliga Blanes reuneix 3.000 € a través d’un Concert Benèfic celebrat al Jardí Botànic Marimurtra

El concert de Jazz i Soul va anar a càrrec de Víctor Branch i la banda Minerva, que van propiciar una agradable vetllada musical completada per la possibilitat de gaudir del jardí

Una de les fórmules amb què compten les entitats socials per poder disposar de recursos econòmics que els ajudin a continuar donant serveis són els esdeveniments esportius, socials i culturals amb finalitats solidàries, que necessiten ineludiblement de la complicitat i la implicació de la societat en general. Oncolliga Blanes, sorgida en aquesta localitat de la Costa Brava tot just el maig de fa dos anys, fins ara havia organitzat principalment amb força èxit tres marxes solidàries, però no s’havia plantejat la idea de fer un esdeveniment cultural.


Servei de Càtering previ al Concert Solidari d'Oncolliga al Jardí Botànic Marimurtra
Dit i fet, les voluntàries i voluntaris de l’entitat es van fixar com a repte organitzar un concert solidari que, a tenor dels condicionants amb què va comptar i els resultats obtinguts, es pot dir ben bé que ha estat un nou èxit. Es tracta del Concert Solidari que va tenir lloc la nit del passat dissabte 8 d’octubre al Jardí Botànic Marimurtra, a través del qual han aconseguir aplegar prop de 3.000 €, una quantitat que des de l’associació han valorat de manera molt positiva.

Així ho explica la presidenta d’Oncolliga Blanes, Imma Bellatriu: “Tenint en compte que era la primera vegada que organitzàvem un concert, que no hem pogut fer la suficient difusió, i que el temps no acabava de ser prou estable com per garantir que no plouria ni faria fred, estem més que satisfetes del resultat aconseguit”. No tan sols es tracta de les 150 persones que van assistir-hi, també els ha sorprès positivament haver trobat tant de suport.


Començant per l’indret on es va allotjar l’esdeveniment, el Jardí Botànic Marimutra, i encara més, l’emblemàtic entorn del Templet de Linné on es va fer la doble actuació. La Fundació Carl Faust va cedir l’espai gratuïtament, i tant el seu personal com el d’Oncolliga van treballar de franc durant aquella jornada amb motiu del concert. L’èxit d’aquesta primera experiència fa suposar que properament se’n tornaran a fer més, de manera que “No serà la última vegada que n’organitzem un. Ens hem proposat fer-ne un a l’any, com a mínim”, segueix explicant Imma Bellatriu.

Participació de la presidenta d’Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer

Abans d’encetar el concert, es va fer un breu torn de parlaments encapçalat tant per la mateixa Imma Bellatriu com per la presidenta d’Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer. També va intervenir el gerent director de la Fundació Carl Faust, Josep Borrell, qui va destacar la satisfacció que suposava per als patrons de la fundació poder contribuir en una bona causa cedint l’emblemàtic espai del jardí.


Parlaments inicials. D'esquerra a dreta: Josep Borrell,
Lluïsa Ferrer i Imma Bellatriu
Per la seva banda, la presidenta d’Oncolliga Girona va explicar que actualment la dónen cobertura en 200 pobles, recordant que la missió de l’entitat que encapçala és treballar per a tothom. En aquest sentit, va destacar el Banc de Perruques que forma part del programa Guapes i Valentes, així com el programa Mimosa, on els que hi participen elaboren manualitats i les vénen per recaptar diners per a l’entitat.


Lluïsa Ferrer i Imma Bellatriu
També va avançar que un dels propers passos serà aconseguir un pis perquè els familiars que han de fer l’acompanyament a malalts oncològics a l’Hospital de Can Ruti puguin tenir un lloc on puguin anar mentre hagin d’estar prop del centre sanitari. Es tracta que hi hagi un indret on allotjar-se quan els seus familiars han de romandre ingressats durant un temps.

Per la seva banda, la presidenta d’Oncolliga Blanes, Imma Bellatriu, va agrair totes les persones, institucions, empreses i entitats que havien fet possible l’organització del concert, en especial a Josep Borrell i l’equip de treballadors del Jardí Botànic Marimurtra, i les empreses del servei de càtering. Igualment, va lloar la bona disposició dels artistes, així com del públic assistent: “A tots els qui heu volgut venir avui aquí i moure-us al ritme de la nostra causa”.

Una agradable vetllada de principis de tardor

Tal com també ha apuntat en la seva valoració la presidenta d’Oncolliga Blanes, a banda de la positiva resposta del públic i la recaptació que han pogut aconseguir, un plus afegit per a tots plegats –entitat i públic assistent- va ser poder gaudir d’una agradable vetllada nocturna a l’aire lliure. El concert va consistir en una doble actuació de música Jazz i Soul, primer amb la Banda Minerva i després amb el cantant Víctor Branch.


Actuació del grup "Minerva"
Tots dos ingredients musicals van presentar sengles treballs discogràfics editats recentment. El grup gironí Minerva presentava el seu treball titulat amb nom de la lletra que designa el seu nom: M. La banda està formada per la cantant Abril Gabriele i el guitarrista Lluís Rodríguez –exmembre de The Pepper Pots, i es tracta del disc amb què han debutat, llençat el passat mes de març. Inclou vuit cançons en anglès i està marcat per influències d’estils com el soul, rythm & blues, frunk, rock i pop.

Per la seva banda, el cantant Víctor Branch també va presentar el seu primer àlbum editat igualment aquest 2016: Introspective. El jove cantant, influenciat principalment per músics d’arrels afroamericanes, composa temes propis de soul, jazz i blues, amb peces de sonoritat de la mítica Motown. El disc inclou cançons una completa varietat harmònica, amb referents de l’autor com ara Amy Winehouse, Jamiroquai, Sam Smith, John Newman, Jennifer Hudson o Laryun Hill.


El complement ideal per aquesta agradable vetllada va ser la possibilitat de degustar un servei de càtering, comptant amb la col·laboració de Cava Sens Vernes i Cervesa Marina, entre d’altres. Per la seva banda, la Fundació Carl Faust va oferir la opció de poder visitar el jardí en hores nocturnes abans que comencés l’esdeveniment: l’obertura de portes es va fer a 2/4 de 8 del vespre, i el doble concert a les 9 de la nit.


La Fundació Oncolliga té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer, així com la dels seus familiars durant el procés de la malaltia. L’entitat també posa a l’abast de malalts i familiars diversos recursos per millorar les seves condicions de vida, promou hàbits saludables, i fa difusió d’informació sobre temes referents a la malaltia oncològica.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 10/18/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300