Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Doble sessió al Teatre de Blanes aquest cap de setmana amb l’humor de “Chefs” i el “Concert d’Amistat” de cant


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/19/2016 02:09:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TeatreDeBlanesDoble sessió al Teatre de Blanes aquest cap de setmana amb l’humor de “Chefs” i el “Concert d’Amistat” de cant

Divendres s’ofereix la comèdia teatral de la Cia Ilana, que parodia els coneguts “cuiners estrella”, i dissabte la XII Cantate Barcelona amb corals de Blanes i Lituània

El Teatre de Blanes viurà aquest cap de setmana una intensa activitat a través dels dos espectacles que hi ha en cartell. El divendres 21 d’octubre, continuant amb la programació professional, arriba l’obra de tall còmic Chefs, a càrrec de la veterana Companyia Ilana. Es tracta d’una mirada divertida sobre el fascinant mon de la gastronomia, que actualment està tant de moda.


La comèdia teatral "Chefs", el divendres 21 d'octubre al Teatre de Blanes
La història se centra en un xef de gran prestigi que ha perdut la inspiració i que haurà de confiar en un esbojarrat equip de cuiners per crear una recepta espectacular i innovadora que l’ajudi a poder mantenir les estrelles del seu restaurant. Al mateix temps, es fa un recorregut per diferents facetes del món de la cuina i sabors del món. Hi ha egos, competició entre els cuiners estrella i tot el què amb molt de gust va caient a la cassola de l’humor de la Companyia Ilana.


L’obra de tall còmic arremet contra els supercuiners que darrerament abunden com a bolets –sobretot a la petita pantalla, amb multitud de variants i varietats-, i que es personifiquen en el protagonista central. De fet, aquest cuiner figura que gaudeix d’un èxit exuberant, gràcies a la seva niu cuisine. Els seus plats agraden i no fallen, fa un programa de televisió i tres estrelles, com les de Michelin, enlluernen els clients del seu establiment.

Una funció per a tota la família, amb un treballadíssim guió que els cinc integrants de Ilana –dos dels quals s’encarreguen també de la direcció- rematen amb el seu talent i una formació estricta en diverses disciplines teatrals, sobretot en el món del clown. Si el repartiment funciona com un rellotge, val a dir que també hi ha nombrosos trucs de màgia molt ben muntats, en una tasca d’equip molt ben coordinada.


Estrenada tot just ara fa un any, des de llavors ha anat recollint aplaudiments allí on ha anat. El repartiment està format pels següents actors i actrius: Cesar Maroto, Carlos Jano, Rubén Hernández i Susana Cortés. Per la seva banda, la direcció va a càrrec de David Ottone i Fidel Fernández. Amb una duració de 80 hilarants minuts on és difícil no deixar de riure i/o somriure, Chefs s’oferirà al Teatre de Blanes divendres vinent, 22 d’octubre, al punt de les 9 de la nit, i el preu de les entrades és de 18 €.

Doble sessió de cant internacional: 13è Cantate BCN – Concert d’Amistat

L’endemà dissabte, el Teatre de Blanes acull una actuació molt especial, amb una trajectòria que el públic del municipi coneix abastament. Es tracta del Concert d’Amistat, que pertany al cicle internacional XIII Cantate Barcelona. Enguany l’actuació comptarà amb la participació de la formació blanenca Cor de Cambra Sota Palau, així com de Kauno Misrus ChorasGintaras”, que procedeixen de Kaunas, (Lituània).


El Cor de Cambra Sota Palau en l'actuació amb Isaac Ulam al Teatre
de Blanes de l'1 d'octubre - Fotografies: Javier Calvete
El Cantate Barcelona és un festival internacional de cant coral que se celebra amb caràcter anual. Aqueset 2016 ja arribat a la seva tretzena edició, que es desenvolupa organitzant Concerts d’Amistat que apleguen corals visitants amb una de local per intercanviar experiències. En el cas de Blanes, la formació amfitriona és el Cor de Cambra Sota Palau, dirigida per Josep Maria Guinart, i que agafa el nom de la seva antiga sala d’assaig, sota el Palau dels Vescomtes de Cabrera.

Presentada a Blanes gairebé fa 20 anys –el seu primer concert es va fer el 18 de maig de 1997-, actualment compta amb un repertori de prop de 220 cançons, que van des del segle XII fins a obres contemporànies, incloent-hi dues obres escrites expressament per a ells. Curiosament, enguany aquesta formació blanenca va estrenar l’actual programació professional de tardor al Teatre de la Costa Brava Sud fa tres setmanes, al costat del cantautor Isaac Ulam, que va presentar el disc Ratpenat, pel qual també han participat en la gravació.


Dissabte vinent, excepcionalment –per absència de Josep Maria Guinart- dirigirà el cor el sots director Ángel Campos Sebastián. El repertori que presentarà inclou des de les cançons tradicionals El Rossinyol, L’amo de son carbassa i On suuri sun rantas autius fins a peces més conegudes com les immortals Blue Moon de Richard Rodgers i Goodnight Sweetheart, Goodnight de Calvin Carter. També sonarà el tema popular de Nova Zelanda Pokarkare Ana i Camino del indio, que va popularitzar Atahualpa Yupanqui.

Pel que fa a la formació lituana que actuarà dissabte al Teatre de Blanes, Kauno Misrus Choras “Gintaras”, va començar com a cor mixt -amb vuit homes i vuit dones- l’any 1936. Amb seu al Palau de Cultura de Kaunas, al 1949 va prendre una nova trajectòria dirigida per A.Zaukas. Des de llavors, hi han passat diferents directors fins que l’any 2009 va agafar la direcció Jovita Kulakauskiené, i el cor es va complementar amb nous cantants, canvis d’estils i repertori, que ara inclou compositors lituans i estrangers, cançons populars, clàssics de Lituània i estrangers, així com música contemporània.


El programa que han preparat de cara al proper dissabte inclou sis temes que seran una bona tarja de presentació del què solen ser les seves actuacions. En aquest sentit, interpretaran Die Primel de Felix Mendelssohn; Il bianco e dolce cigno, de Jacob Arcadelt; dues peces de Morten Lauridsen –La Rose Complete i Dirait-on-, i finalment Aguonos Ziedas, de Lina Kairyté i Gintarai, d’Andrius Kulikauskas.

El concert està organitzat per l’Ajuntament de Blanes amb el suport de la Diputació de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Agrupació Coral de les Comarques de Girona. És d’entrada lliure i gratuïta, i l’actuació començarà el dissabte 22 d’octubre a partir de les 21’30 h.Data de realització: 10/19/2016 | Data de la darrera actualització: 10/19/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300