Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Fundació ASPRONIS ha presentat els seus projectes i canvis de futur a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/24/2016 01:27:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Fundació ASPRONIS ha presentat els seus projectes i canvis de futur a Blanes

Presentada sota el títol “ASPRONIS Futur”, la jornada matinal va plantejar els reptes, canvis i millores més immediates que es volen afrontar a la fundació

Dissabte passat el Teatre de Blanes va allotjar una interessant jornada matinal centrada en una de les entitats més conegudes i apreciades en aquest municipi així com en d’altres localitats d’aquesta àrea d’influència on dóna atenció. Presentada sota l’engrescador títol d’ASPRONIS Futur, la sessió estava adreçada als treballadors i treballadores de l’entitat, tot i que finalment també van assistir-hi familiars i persones interessades en conèixer els nous escenaris del sector i novetats de la fundació.


L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, donant la benvinguda
a la jornda "ASPRONIS Futur"
L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, es va encarregar d’encetar la jornada donant la benvinguda a tots els assistents –al voltant d’unes 200 persones-, que omplien la platea del teatre blanenc. Després d’encoratjar a la Fundació ASPRONIS a seguir encarant el futur amb il·lusió, el va rellevar en el torn de parlaments inicials la presidenta de l’entitat, Maria Dolors Oms, qui va expressar la il·lusió amb què emprenen aquesta nova etapa, i es va mostrar convençuda que els espera un futur ple de possibilitats.


Intervenció de M Dolors Oms, presidenta de la Fundació ASPRONIS
Nou Pla Estratègic centrat en l’atenció a les persones

El director general d’ASPRONIS, Francesc Durà, es va encarregar de presentar la part més interessant de la jornada matinal, l’eix central del nou plantejament en què estan treballant. Després de fer un ràpid repàs als antecedents històrics de la Fundació ASPRONIS, recordant els anys de crisi que també han hagut de superar de la millor manera possible, es van enumerar els punts forts amb què compta.

En primer lloc, es va posar en valor la seva plantilla, més de 350 treballadors i treballadores, dels quals un 80% compten amb un contracte fix. D’altra banda, es va explicar que des de 2007 s’han centrat els esforços en les noves línies de producció i de negoci per al Centre Especial de Treball, havent assolit un bon nivell. Tanmateix, en l’àmbit assistencial s’ha mantingut i incrementat el nombre de persones ateses.


Intervenció de Francesc Durà, director general d'ASPRONIS
Francesc Durà va remarcar que ara s’estan centrant en les persones, tant les ateses com els treballadores, i també volen trobar la complicitat de la ciutadania per fer-los els seus aliats, col·laboradors i altaveus de la tasca de la fundació. En aquest sentit, va anunciar que s’està treballant en un Nou Pla Estratègic que inclou diverses millores, entre elles un nou organigrama de competències, així com una nova web per reforçar l’àmbit de la comunicació interna i externa de l’entitat.


La presentació del director general es va tancar explicant que la missió de la Fundació ASPRONIS ha de ser acompanyar la persona amb DID –discapacitat intel·lectual i del desenvolupament- a assolir el seu projecte de vida, contribuint a la millora de la seva qualitat de vida i dels seus drets. Per això, un dels mitjans per aconseguir-ho és la fusió de les dues fundacions en què fins ara es ramificava ASPRONIS: la d’atenció i la laboral.

Taula Rodona i ponències posteriors

Després de la presentació de Francesc Durà, la primera part de la jornada matinal es va tancar amb una interessant Taula Rodona amb tres convidats d’excepció. Així, van participar-hi Joan Majó, empresari i doctor en Enginyeria Industrial; Marta Mateu, directora de la Fundació Privada Àuria i presidenta d’Ammfeina; i Josep Maria Solé, advocat i director de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines. El consultor social Víctor Bayarri es va encarregar de fer de moderador.


D'esquerra a dreta: Víctor Bayarri, Joan Majó, Marta Mateu i Josep Ma Solé
En acaba la taula rodona, va arribar el moment de fer una pausa per reposar forces al vestíbul del Teatre de Blanes, amb un cafè i esmorzar que es va oferir a tots els assistents. Posteriorment, la jornada va continuar amb la intervenció d’Óscar García Bernal, director general de desenvolupament corporatiu del grup AMAS, que va presentar la seva ponència sota el títol Perquè canviar?. Finalment, la participació de David Jorba, coacher i formador, va servir per tancar definitivament la interessant sessió matinal.


Data de realització: 10/24/2016 | Data de la darrera actualització: 10/24/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300