Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes presenta el Catàleg de Recursos Educatius pel curs 2016-2017, que ha incorporat novetats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/25/2016 10:53:57 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EDUCACIO ESCOLARBlanes presenta el Catàleg de Recursos Educatius pel curs 2016-2017, que ha incorporat novetats

Entre les més de 40 activitats de la guia, n’hi ha 6 que s’han inclòs per primer cop. Una d’elles és un taller d’havaneres i temes marítims presentats sota el nom “Blanes canta al mar”

L’Ajuntament de Blanes, a través del Departament d’Educació municipal, organitza cada any una Guia de Recursos Educatius que s’ofereix als centres escolars del municipi públics i concertats. Sumen una quarantena d’activitats que tenen com objectiu el coneixement i la interrelació dels i les escolars amb el seu entorn, per ampliar d’aquesta manera la seva perspectiva del món, perquè la seva mirada que vagi més enllà dels quatre murs que delimiten les seves aules.


Festa de Cloenda "Dansa a les Escoles" 2015, inclosa a la
Guia de Recursos Educatius
La guia és un extens catàleg de recursos i serveis que es presenten distribuïts per àmbits temàtics –coneixement de l’entorn, cultura, ciències, etc-, i nivells educatius –des d’educació infantil fins a cicles formatius de grau mitjà i superior-. Alguns d’ells ja fa molts anys que es posen a l’abast del món educatiu blanenc, mentre que d’altres s’han incorporat recentment com a novetat, incrementant d’aquesta manera l’extens ventall de matèries i complements d’aprenentatge on escollir.

Ara, un cop presentada la nova Guia de Recursos Educatius, els centres que estiguin interessats s’han de posar en contacte amb el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes per coordinar-ho. Per informar-se sobre aquestes activitats es pot fer a l’enllaç: http://www.blanes.cat/docweb/educacio.recursos

Presentació de la Guia de Recursos Educatius 2016-2017

El més destacat del contingut del catàleg, així com les principals novetats que hi ha en aquest curs escolar 2016-2017, es va donar a conèixer ahir a la tarda, formant part de l’ordre del dia del Consell Municipal Escolar que va tenir lloc a la Sala de Plens. El regidor d’Educació, Albert Sanz, es va encarregar de presentar-ho als representants de la comunitat educativa, així com dels partits polítics municipals.


Presentació Guia de Recursos Educatius 2016-2017
en el marc del Consell Municipal Escolar
En aquest sentit, en relació a la Guia de Recursos Educatius de l’anterior curs escolar, el nou compendi inclou sis novetats. Es tracta d’Històries i Llegendes de Blanes; tres sessions al Teatre de Blanes adaptades per als diferents nivells escolars; Lectura en Veu Alta i Josep Pla per ell mateix –dues activitats diferents que organitza l’Oficina del Servei de Català de Blanes-; nous continguts al cicle de Xerrades d’Amnistia Internacional; i la més destacada: Blanes canta al mar.

Conèixer el món de l’Havanera i temes mariners a “Blanes canta al mar”

D’entre les sis novetats que s’han incorporat a la guia, aquesta activitat va comptar ahir a la tarda amb una presentació més extensa a càrrec de Ramon Soto, portaveu del col·lectiu impulsor, el Taller d’Havaneres i Cançó Popular del Casal La Cooperativa de Blanes. L’objectiu d’aquest recurs és que la comunitat educativa i l’alumnat dels centres que s’hi apuntin aprenguin a valorar la importància de Blanes com a vila marinera.


Presentació "Blanes Canta al Mar"
Se’ls explicarà el gran pes i repercussió socioeconòmica que aquest fet ha tingut des de temps immemorable en la població, i se’ls ajudarà a recuperar tradicions i costums que han sortit d’aquesta relació entre Blanes i el mar. Els cants populars i de taverna relaten tot això que els avis dels actuals blanencs i blanenques varen viure i, a través d’aquests vestigis musicals, els han servit per donar a conèixer d’una manera lúdica la història i costums de la gent de costa.

L’Havanera com a fil conductor

Justament per aquest darrer motiu, un dels eixos de l’activitat serà que els nens i nenes aprenguin una havanera i la cantin. El programari que s’han fixat és que cada centre escolar on es faci aquesta activitat tingui 4 sessions d’una hora setmanal durant un mes. En cada sessió hi haurà una breu xerrada d’algun tema relacionat amb Blanes i el mar i després, durant gairebé ¾ d’hora, aprendran una havanera.

Finalment, les sessions es tancaran convidant als nens i nenes que facin dibuixos al voltant de l’havanera que hagin après. Aquestes obres plàstiques formaran part d’una exposició conjunta que es vol fer cap a final de curs. També serà llavors quan hi ha la intenció d’organitzar un concert conjunt amb tots els escolars que hagin participat, cantant les havaneres que els hagin ensenyat.


La idea és que tots els alumnes aprenguin l’havanera que podríem considerar més universal de totes: El meu avi. Després, n’hi haurà per triar i remenar, de manera que cada classe n’haurà après d’altres que la resta d’alumnes no hauran assajat –La Bella Lola, Vell Pescador, etc-. D’aquesta manera, en el concert de final de curs cada classe n’interpretaria de pròpies, i en canvi es formarà una gran coral per cantar El meu avi.

Val a dir que durant la presentació d’aquesta activitat, alguns representants de centres escolars ja van avançar la seva voluntat d’apuntar-se a aquest recurs educatiu. Una de les més entusiasmades va ser l’Escola Pinya de Rosa, ja que precisament l’himne del centre és una havanera que du per nom Som nens i nenes del Pinya, que els professors els han ensenyat a cantar a classe.


Respecte les 4 temàtiques de contingut que se’ls donarà als escolars que s’apuntin a Blanes canta al mar, el primer serà conèixer les platges de Blanes. A la segona sessió se’ls parlarà sobre els pescadors de la vila, i a la tercera sobre el món de les havaneres relacionat amb aquesta població, on històricament hi havia hagut dos grups ara desapareguts. Per últim, a la quarta sessió es farà un resum de tot.

Increment dels alumnes matriculats a les Escoles Bressol públiques

Un altre dels punts del Consell Escolar Municipal va ser donar compte del procés de matrícula de l’actual curs que ja està en marxa. En aquest sentit, el regidor d’Educació va destacar l’increment que s’ha registrat dels nens i nenes matriculats a les Escoles Bressol públiques.


Albert Sanz, regidor d'Educació, durant la celebració del
Consell Municipal Escolar
Així, amb data del 6 d’octubre, en el cens d’Escoles Bressol municipals de Blanes hi ha 121 nens i nenes matriculats, quan en canvi per aquestes mateixes dates del 2015, n’hi havia 102. Albert Sanz va atribuir aquest augment, entre d’altres motius, a les novetats que s’han introduït enguany en els costos de matriculació.

El passat mes de maig l’Ajuntament de Blanes va aprovar unes noves tarifes per a les Escoles Bressol Municipals basat en l’aplicació de diferents tarifes en funció dels ingressos familiars. La mesura, impulsada per la regidoria d’Educació, va comptar amb el recolzament de totes les forces polítiques.


La nova escala manté la tarifa general de 195 €, afegint una quota reduïda de 130 €. Per poder accedir-hi, cal que les famílies compleixin una sèrie de requisits que estan recollits en una taula elaborada pel consistori, amb ingressos mensuals màxims per unitat familiar, en funció de la quantitat dels membres que la formin.Data de realització: 10/25/2016 | Data de la darrera actualització: 10/25/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300