Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes, convocats ja per al 2017


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/25/2016 11:23:07 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes, convocats ja per al 2017

L’actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s’estrenarà al jurat en la 53a edició. Hi ha temps per presentar originals en les sis categories fins el 19 de desembre

Aquest mes d’octubre s’ha convocat la que serà 53a edició dels Premis literaris Recvll de Blanes, una nova entrega que de moment ja ha avançat la seva primera novetat més destacada. L’actual director del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), Vicenç Villatoro, és el nou president del jurat en substitució de Vicenç Llorca, que ho havia estat els nou darrers anys.


Reunió Jurat Premis Recvll 2017
Precisament coincidint amb la convocatòria de la nova edició del 2017, el vespre d’aquest passat dilluns es van reunir per primera vegada els membres del jurat, on també hi ha hagut altres incorporacions. D’aquesta manera, l’adjudicació dels premis de Narració, Poesia, Teatre, Periodisme i Retrat Literari serà feta pel jurat format per Vicenç Villatoro (president), Salvador Roca, Mònica Rabassa, Lluïsa Julià, Marta Nadal, Francesc Robert, Xavier Serrahima, Teresa Colom i Ferran Joanmiquel.


Per la seva banda, el jurat del premi de Conte Infantil Joan Petit també l’encapçala Vicenç Villatoro, i el formen Adelina Palacín, Anna Parés, Núria Tomàs Godayol i Mònica Rabassa. Els LIII Premis Recvll corresponents a la nova edició convocada s’atorgaran el proper 12 de maç de 2017, i repetiran per segon any consecutiu l’escenari del Teatre de Blanes, en un acte lúdic i cultural obert a la participació de tothom que vulgui assistir-hi.

Sis categories de premis, dotats globalment amb 8.200 € i publicació

La dotació global de les sis categories en què es divideixen els Premis Recvll és de 8.200 €, sumats els imports de cadascuna d’elles. A més a més, totes les obres guanyadores tenen assegurada la seva publicació, un valor afegit que distingeix aquests guardons literaris respecte d’altres que s’organitzen arreu del territori català i de l’estat espanyol.


Guanyadors 52a edició Premis Recvll - Fotografia: Javier Calvete
Hi ha temps per presentar originals en qualsevol de les sis categories fins el proper dilluns 19 de desembre de 2016, i no poden concursar treballs que ja hagin estat guardonats en altres certàmens. Per a més informació: https://recvll.wordpress.com/2016/10/17/premis-recvll/

Narració Joaquim Ruyra: Es tracta del premi més ben dotat econòmicament, amb 2.500 €, i està patrocinat per l’Ajuntament de Blanes per guardonar una narració o conjunt de narracions. La seva publicació està patrocinada per Ràdio Marina, a càrrec de Pagès Editors.

Poesia Benet Ribas: El premi al millor recull de poemes està guardonat amb 1.500 €. El treball el publicarà Pagès Editors, amb patrocini del Consell Comarcal de la Selva.

Periodisme Salvador Reynaldos: Es guardona amb 800 € un article d’opinió sobre un tema d’actualitat que, posteriorment, es publicarà a la Revista Recvll.

Retrat Literari Rafel Cornellà/Joaquim Abril : Tal com ho definia Josep Pla, el retrat literari d’un personatge és una semblança física, una semblança moral i una apreciació de l’obra de la persona escollida. Està dotat amb 800 €, i es publicarà a El Punt-Avui.

Teatre Josep Ametller: És el segon premi més ben dotat econòmicament, amb 2.000 €, a una obra de teatre inèdita i no representada. En aquest cas, la seva publicació serà en format digital.

Conte Infantil Joan Petit: La Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer és la impulsora d’aquest guardó dotat amb 600 € per al millor conte infantil. El treball premiat s’estrenarà a la Festa dels Contes de Sant Joan que se celebrarà a Blanes el 24 de juny de 2017, i es publicarà tant el primer premi com els treballs finalistes que el jurat consideri oportú.

Vicenç Villatoro, guanyador d’un Premi Recvll l’any 1980

Des de la seva posada en marxa l’any 1964, els Premis Recvll han estat servit per descobrir nous valors de la literatura catalana. Alguns emergents o novells en la matèria, i d’altres que encara estaven per descobrir. Al costat de noms com Montserrat Roig, Carme Riera, Jaume Cabré, Sílvia Soler, Maria Mercè Roca o Ramon Madaula, també s’hi inclou el del nou president del jurat, Vicenç Villatoro, que va guanyar el Premi Recvll d’Assaig l’any 1980 amb Jordi Llonch.


L’escriptor, periodista, professor i polític català ha publicat especialment llibres de narrativa, que han obtingut alguns dels premis més importants de la literatura catalana. En la seva obra destaquen Evangeli gris, La claror de juliol, Memòria del traïdor, Hotel Europa, La ciutat del fum i Un home que se’n va. Alguns d’aquests títols s’han traduït al castellà, l’alemany, el francès i l’italià.

També ha publicat obra de poesia, assaig d’actualitat, memorialística i narrativa infantil i juvenil. És autor de lletres de cançons i guions cinematogràfics, i ha estat comissari de diverses exposicions com Escolta, Espanya; Catalunya, terra d’acollida; i Veus. Com a periodista, ha treballat a les redaccions de Diari de Terrassa, El Correo Catalán i TV3, especialment a l’àrea de Cultura.

A principis dels anys 90 va ser director del diari Avui, més tard de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (2002-2004), així com de diversos programes culturals a TV3 i Canal 33, com Trossos, Crònica tres, Millenium i De llibres. Ha estat professor de gèneres d’opinió periodística a la UAB, i en l’àmbit polític i públic director general de Promoció Cultural de la Generalitat, director de l’Institut Ramon Llull i de la Fundació Ramon Llull, membre del consell d’administració de BTV i diputat al Parlament de Catalunya per CiU (1999-2002).
Data de realització: 10/25/2016 | Data de la darrera actualització: 10/25/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300