Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prop de 15.000 visitants a la 5a Fira de Bruixes, la Fira de Tardor de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/31/2016 12:23:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Prop de 15.000 visitants a la 5a Fira de Bruixes, la Fira de Tardor de Blanes

El públic familiar ha gaudit sobretot dels espectacles de narració de contes, els tallers de maquillatge, els productes de les parades d’artesans, els Photocalls i la decoració dels carrers

Per cinquena edició consecutiva, el balanç que fa l’organització de la Fira de Bruixes, la Fira de Tardor de Blanes, és d’un nou èxit de participació. Tant pel que fa a l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament com pels firaries, que constitueixen l’eix central de la celebració. Durant els tres dies que s’ha allargat l’esdeveniment, que es va encetar divendres a la tarda i va continuar durant tot el cap de setmana, es calcula que l’han visitat prop de 15.000 persones.


5a Fira de Bruixes, dissabte a la tarda
Els dos moments de major afluència de públic han estat la tarda-vespre del dissabte i la jornada del diumenge, quan es van esgotar els darrers minuts de la 5a Fira de Bruixes, la Fira de Tardor de Blanes. Majoritàriament hi ha hagut famílies senceres que han pogut gaudir de les activitats i entreteniments que complementaven la vintena de parades amb productes artesans que s’han allotjat al Passeig de Dintre.


Un dels factors que ha afavorit aquest balanç positiu ha estat el bon temps que ha acompanyat els dos dies centrals de l’esdeveniment. Pel que fa a les parades artesanes, en general les que han tingut més èxit han estat les de productes gastronòmics. Segons expliquen els firaires, la tarda del divendres es van vendre gran quantitat de lots gastronòmics, mentre que dissabte i diumenge els altres tipus d’articles també han gaudit d’un bon nivell de vendes.

Activitats per a totes les edats i pel públic familiar

Les narracions de contes en català i anglès han congregat una gran quantitat d’espectadors al seu voltant. Com és habitual, la canalla han estat els qui més han agraït aquesta activitat, en especial els Contes que fan bullir l’olla, a càrrec d’una narradora que aviat es va ficar al públic infantil a la butxaca. Per la seva banda, l’Escola d’Anglès Kids & Us també ha comptat amb el seu propi públic fidel en les dues sessions de conte que va fer dissabte.


Contes en Anglès de Kids & Us
Tornant al recinte firal del Passeig de Dintre, una altra de les activitats que ha congregat multituds, com passa cada any, han estat les cinc sessions que s’han fet dels dos Tallers de Maquillatge que han estat funcionant. Els acompanyants de la canalla han fet llargues i pacients cues perquè arribés el torn de transformar nens i nenes en fantàstics personatges sota les expertes mans de les maquilladores.


Taller de Maquillatge
Les aglomeracions també han estat contínues en els dos Photocalls instal·lats a cada extrem del Passeig de Dintre, amb decorats on hi havia pintats personatges fantàstics. Del què es tractava era d’anar a la part del darrera, on hi havia una escala per facilitar l’accés a la canalla, i posar-hi la pròpia cara perquè, des de l’altre costat, els familiars i amics fessin una fotografia per immortalitzar el moment. L’animació itinerant a càrrec dels personatges fantàstics Mephisto i El Perfumer també ha contribuït a engrescar petits i grans al voltant de les parades, així com el Parc Infantil d’Inflables que ha estat funcionant de divendres a diumenge a la Plaça dels Dies Feiners.

Ambient previ a la celebració de Tots Sants i la Castanyada

Com de costum, el públic s’ha pogut firar en un espai màgic ambientat amb elements propis de Tots Sants i la Castanyada just en els dies previs a la seva celebració. Al llarg de la vintena de parades instal·lades al Passeig de Dintre s’hi ha pogut trobar tota mena de productes d’artesania, perfumeria i bellesa naturals, obsequis de regal, decoració i complements.


Parada de la Castanyera
Quant a productes gastronòmics, hi ha hagut pastissos, olives, embotits, formatges, coques, pa elaborat amb un forn de llenya natural –on hi ha hagut una constant presència de públic-, i altres entreteniments. Tampoc ha faltat l’habitual parada de la Castanyera de Blanes, que ha registrat llargues cues per comprar els dos productes estrella d’aquestes dates: castanyes i moniatos.


Per completar l’activitat pròpia de les parades, diverses botigues i establiments de restauració de Blanes ofereixen durant tots aquests dies productes i menús a preus especials, a banda d’ambientar els aparadors i els locals amb elements propis d’aquestes dates. Amb tot, si hem de parlar de decoració, la que més ha impactat una vegada més ha estat la que ha transformat l’edifici consistorial en una mena de Casa de la Por, amb efectives escenografies tant a la façana principal com a la posterior, on s’hi recreava un cementiri amb tombes incloses.


La decoració també s’ha fet extensiva a diversos carrers de la vila, a càrrec d’alumnes de sis escoles i un institut: El Centre d’Educació Especial Ventijol ha decorat el Carrer Fornaca: el Col·legi Cor de Maria el Carrer Theolongo Bacchio; l’Escola Joaquim Ruyra el Carrer Muralla; l’Escola Mossèn Joan Batlle el Carrer Tapioles; l’Escola Quatre Vents el Carrer Verge Maria; l’Escola Sa Forcanera el Carrer Bellaire; i l’Institut Sa Palomera els trams inicial i final del Carrer Mercaders.

Data de realització: 10/31/2016 | Data de la darrera actualització: 10/31/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300