Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Impactant concert de Brams i la Banda del Col·legi Santa Maria de Blanes amb “Aquesta remor que se sent”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/07/2016 12:12:22 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TeatreDeBlanesImpactant concert de Brams i la Banda del Col·legi Santa Maria de Blanes amb “Aquesta remor que se sent”

El Teatre de Blanes va vibrar dissabte a la nit amb l’actuació, un repàs als temes més emblemàtics del grup de rock, que primer va actuar en solitari i després acompanyat de la banda

El Teatre de Blanes va allotjar la nit d’aquest passat dissabte un concert d’aquells que marquen història i costen d’oblidar, certament singular i irrepetible pel seu contingut. Es tractava de l’espectacle Aquesta remor que se sent, que aplegava dalt d’un mateix escenari dos elements aparentment antagònics, però que van vibrar a l’uníson. Ho van fer amb una compenetració que va fer gaudir al públic assistent d’un esdeveniment únic: el grup de rock català Brams i la formació blanenca Banda del Col·legi Santa Maria.


Actuació de "Brams" amb el reforç d'alguns músics de la banda
L’espectacle va comptar amb tres parts sense interrupcions: en primer lloc la llegendària banda de rock català fundada al 1990 va oferir tres cançons en solitari, seguida per diversos temes on els van acompanyar diversos músics de la banda com a reforç, amb instrumentistes de veu i percussió. Finalment va arribar l’esperadíssima tercera part, on les dues formacions van actuar plegades dalt l’escenari, configurant una potent i brillant actuació.


Actuació "Brams" en solitari
D’aquesta manera, el concert sencer va servir per fer un repàs als temes més emblemàtics del grup Brams, cançons que ja han esdevingut en himnes de la societat del segle XXI. El primer tema que va trencar el gel va ser el què dóna títol a l’espectacle Aquesta remor que se sent, desgranant-se al llarg de prop de tres hores peces com Quart surt el sol, Iogurts desnatats o bé Temps de decadència.

Una oportunitat única per gaudir dels Brams i la Banda

Si la música de Brams ja és prou punyent per si sola per la càrrega de crítica que a l’hora fa una crònica explícita de la realitat que ens envolta, tant la seva música com les seves lletres van prendre encara molta més força amb el complement de la banda, en una tercera part del concert inoblidable. Dirigits per Jordi Sacristan, els membres de la Banda del Col·legi Santa Maria van complementar els de Brams en una potent fusió que va complaure els 200 espectadors que omplien el Teatre.


Actuació "Brams" i la "Banda del Col·legi Santa Maria"
Un públic que no es va poder estar de corejar i seguir en nombroses ocasions els temes que es van anar trenant el grup Brams dalt l’escenari. La tercera part del concert va comptar amb 12 temes, dos dels quals van ser els obligats bisos que des del principi ja sabien totes dues formacions que haurien d’oferir a uns entusiasmats espectadors lliurats de manera còmplice als músics des d’un principi.


Després d’encetar aquesta part conjunta amb l’impactant Autoodi II, seguida per la inspirada Si la vida fos un dia, es van poder gaudir temes com Salvem els pronoms febles !, Anem tancant les portes a la por, o bé Sóc d’un país i L’últim tirabol que va tancar aparentment l’espectacle. Això és perquè tot seguit van arribar els dos bisos, que van acabar de posar la nota final que mancava perquè la vetllada nocturna acabés de ser rodona. Es tractava de Pólvora i La Plaça, dues noves ocasions per demostrar la compenetració entre les dues bandes.


Salutació final membres de la Banda del Col·legi Santa Maria
El projecte pedagògic i cultural que és en definitiva Aquesta remor que se sent es pot dir que ha deixat una empremta més que positiva a Blanes, difícil d’oblidar en el record de tots els qui van assistir-hi. No tan sols per l’oportunitat única que va significar veure actuar plegades les dues formacions, sinó també per la il·lusió que va traspuar especialment aquella nit l’actuació dels joves músics.

Properes actuacions al Teatre de Blanes

Segons ha explicat el director de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, Jordi Sacristan, per preparar l’actuació d’aquest passat dissabte ja portaven treballant-hi des de l’estiu passat. No tan sols per la seva singularitat, sinó perquè també havien de començar els assajos per un altre espectacle que tindrà lloc a finals d’aquest mateix mes de novembre, aquest cop habitual en aquestes dates: el tradicional Concert de Santa Cecília, que tindrà lloc el divendres 25 de novembre.

Abans, però molt més a prop en el calendari, tindrà lloc la representació teatral Els boscos d’en William aquest dissabte 12 de novembre a les 9 de la nit, a càrrec dels grups El Mirall de Blanes i Quantus Teatre, de Lloret. L’endemà diumenge, 13 de novembre a les 17’30 h hi haurà un nou espectacle infantil de Rialles: El somia-truites, amb el Mag Edgard.


Espectacle "David Guapo" el diumenge 20 de novembre
D’altra banda, el dissabte 19 de novembre a les 6 de la tarda s’ha programat el concert del 20è aniversari de la Coral Jubilate, del Casal de Jubilats Benet Ribas. I, per últim, pel que fa a la programació professional del Teatre de la Costa Brava Sud, cal apuntar encara dues funcions més: aquest proper divendres 11 de novembre a les 9 de la nit, a la sala de Lloret, Nuestras Mujeres –protagonitzada per Gabino Diego-, i el diumenge 20 de novembre a les 7 de la tarda, a la sala de Blanes, David Guapo, amb el conegut monologuista televisiu.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 11/07/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300