Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Centre Catòlic allotja el 17 i 24 de novembre la XIII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/10/2016 02:38:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CENTRE CATÒLICEl Centre Catòlic allotja el 17 i 24 de novembre la XIII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

Es projectaran gratuïtament els films “Si Déu vol”, d’Edoardo Maria Falcone, i “Aprenent a conduir”, d’Isabel Coixet, comptant amb la col·laboració del crític de cinema Salvador Montalt

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, organitza la 13a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, amb la participació i col·laboració de diversos organismes, entitats i institucions. Enguany la mostra reuneix 20 pel·lícules de diferent temàtica, que es projectarà arreu de diverses localitats catalanes.


Els llargmetratges triats reflecteixen tant la sensibilitat d’algunes de les tradicions religioses del país com les grans qüestions que tot ésser humà es fa en algun moment de la seva vida. A Blanes, la 13a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya s’allotjarà a la sala d’actes del Cinema Catòlic, on es faran dues projeccions gratuïtes en sengles jornades de dijous, totes dues a les 8 del vespre, comptant amb la col·laboració del crític i comentarista de cinema Salvador Montalt.


17 de Novembre: Si Déu Vol (Se Dio vuole)

La mostra s’encetarà el 17 de novembre amb la pel·lícula italiana Si Déu Vol (Se Dio vuole), dirigida per Edoardo Maria Falcone, i estrenada a Catalunya aquest mateix any 2016. Tommaso és un cardiòleg de fama, un home de fermes creences atees i lliberals que un bon dia veurà capgirat el seu univers quan el seu fill Andrea, en qui esperava haver-se reflectit amb un prometedor futur en el món de la medicina, li anuncia que vol fer-se capellà.


El film és una barreja de comèdia i emotivitat tractades amb una meravellosa senzillesa. L’esperat final, si bé convenç al protagonista que Déu pot ser a tot arreu i que els miracles existeixen, convertint-se inevitablement en una pel·lícula pro-religiosa, també és el resultat d’un procés de canvi que fa de Tommaso una millor persona. La idea principal del treball cinematogràfic és l’acostament religiós al públic, fent-ho després d’haver fer riure al públic, que gaudeix d’una bonica històrica d’acceptació, tolerància i creixement personal.

24 de novembre: Aprenent a conduir (Learning to drive)

La segona sessió de la mostra tindrà lloc el dijous 24 de novembre amb la pel·lícula de producció nord-americana Aprenent a conduir (Learning to drive), d’Isabel Coixet. Estrenada fa dos anys, la directora catalana torna a reprendre els camins per on la van dur els seus anteriors treballs La meva vida sense mi (2003) o l’emotiva La vida secreta de les paraules (2005), i en aquest cas ens parla d’un conte metafòric sobre la possibilitat de tornar a començar.


Per això, Coixet situa en el mateix vehicle dos grans actors: Patricia Clarkson i Ben Kinglsley, que mostren com dues formes de vida oposades cultural i religiosament arriben a poder ajudar-se, en una història de contrast i recuperació. La Wendy, crítica literària reconeguda, acaba de ser abandonada pel seu marit, que la deixa després de 21 anys per una dona més jove. Ella queda abatuda, entre el pànic i la ironia. Per la seva banda, en Darwan és un sikh que va obtenir fa anys asil polític als Estats Units. Estoic, seriós i callat, condueix un taxi i acaba esdevenint en professor d’autoescola de la protagonista, en un procés d’acostament i ajuda compartit de manera còmplice pels espectadors.

Data de realització: 11/10/2016 | Data de la darrera actualització: 11/10/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300