Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes, a favor de garantir l’accés universal dels llibres de text a Catalunya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/10/2016 09:37:49 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EDUCACIO ESCOLARL’Ajuntament de Blanes, a favor de garantir l’accés universal dels llibres de text a Catalunya

Es tracta d’una moció presentada per Ciutadans que es va tractar al darrer ple del mes d’octubre, i que es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics municipals

Una de les qüestions que es va debatre durant la celebració del ple municipal corresponent al passat mes d’octubre va ser una moció presentada per Ciutadans garantir l’accés universal dels llibres de text a Catalunya. La qüestió estava relacionada amb el contingut del ple extraordinari de l’anterior mes d’agost, que va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics l’adopció de mesures per garantir l’accés a l’educació, així com impulsar de manera gradual un programa de socialització de llibres per a educació infantil, primària i secundària.


Entrada d'alumnes a l'Escola Sa Forcanera
Per fonamentar la moció, es va fer referència als drets a l’ensenyament bàsic obligatori i gratuït que garanteixen la Constitució Espanyola, la Llei d’Educació d/2006 de l’estat espanyol i la Llei 12/2009 d’Educació de Catalunya. Entre els principis que contempla aquesta normativa, s’estableix que l’Administració Educativa ha de garantir els recursos públics per fer efectiva la gratuïtat dels ensenyaments obligatoris i de les declarades gratuïtes.

En aquest darrer sentit, en l’enunciat de la proposta d’acord es considerava convenient que la Generalitat de Catalunya abordés el finançament dels llibres de text de l’ensenyament obligatori en tot el territori català. L’acord que es va proposar incloïa instar al govern català a que presenti a la major brevetat possible un Programa de Gratuïtat i préstec de Llibres de Text per a l’Educació Obligatòria en els centres educatius que incorpori tres accions.

Una d’elles és la creació d’un Banc de Llibres públic, gestionat directament pels centres educatius. La segona és la implantació progressiva del programa de gratuïtat, i la tercera la garantia d’existència dels crèdits necessaris en els pressupostos anuals de la Generalitat de Catalunya. L’acord de ple, que es va aprovar amb la unanimitat de les vuit forces polítiques municipals, s’ha fet arribar al govern de la Generalitat i a tots els seus grups parlamentaris, així com a les AMPAs i centres educatius públics de Blanes.Data de realització: 11/10/2016 | Data de la darrera actualització: 11/10/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300