Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Suport al regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, acusat del delicte de sedició per haver recolzat el 9-N


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/10/2016 09:45:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Suport al regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, acusat del delicte de sedició per haver recolzat el 9-N

El grup municipal de la CUP a Blanes va presentar en la darrera sessió plenària una moció que es va aprovar amb el suport d’ICV-EUiA, PDECAT, ERC i Batega per Blanes

L’Ajuntament de Blanes ha aprovat una moció presentada per la CUP per donar suport al regidor de Captirem Vic, Joan Coma i Roura, arran de la investigació per presumpte delicte d’incitació a la sedició. En el desenvolupament de les seves funcions com a càrrec electe, Joan Coma va expressar el seu suport a la Declaració del 9-N. En la proposta d’acord es fonamenta que van ser fetes en seu plenària i com a lliure expressió del mandat polític que té encomanat, a banda d’estar emmarcades en la llibertat d’expressió i la legítima defensa de l’autodeterminació dels pobles.


Joan Coma intervenint en una concentració de suport a Vic - Fotografia: Tercera Información
D’altra banda, s’explicita que el delicte de sedició que pretén imputar-li al regidor de Vic la Fiscalia ja és de per si mateix una catalogació jurídica d’excepcionalitat democràtica quan defensa el seu ideari. També es puntualitza que a la resta de països el delicte de sedició només s’aplica quan hi ha un alçament en armes, i que en el cas de l’estat espanyol pot comportar penes de presó.

Per últim, l’enunciat de la proposta d’acord també considera que aquests fets configuren un episodi extremadament greu en termes polítics i democràtics, alhora que censura l’actitud de l’estat espanyol, a qui acusa d’actuar amb una clara connotació censora que pretén criminalitzar la protesta. La proposta d’acord finalment va prosperar amb els 13 vots a favor d’ICV-EUiA, PDECAT, ERC, Batega per Blanes i la CUP. Per la seva banda, el PSC es va abstenir, i tant Ciutadans com el PP van votar en contra.
Data de realització: 11/10/2016 | Data de la darrera actualització: 11/10/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300