Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Generalitat invertirà prop d’un milió d’euros en millores als Jutjats de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/14/2016 12:38:04 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXLa Generalitat invertirà prop d’un milió d’euros en millores als Jutjats de Blanes

El conseller de Justícia, Carles Mundó va encapçalar divendres passat una visita institucional que es va encetar a l’Ajuntament i va continuar a les dependències judicials

El Departament de Justícia de la Generalitat invertirà l’any 2017 fins a un milió d’euros en diverses millores en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Blanes. L’objectiu és que puguin resoldre de manera més ràpida i àgil els casos que habitualment es tracten a les dependències blanenques. Aquesta major capacitat de resolució els dotarà d’una major efectivitat.


Visita conseller de Justícia a l'Ajuntament de Blanes, divendres passat
Fotografies: Javier Calvete
Les millores incidiran especialment en la modernització dels actuals mitjans i espais de què es disposa. Aquesta notícia la va donar a conèixer aquest passat divendres el conseller de Justícia, Carles Mundó, formant part de la visita institucional que va fer a Blanes. El conseller fa iniciar el seu periple primer a la casa consistorial, on va ser rebut per l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez.

Després de la benvinguda, el conseller i l’alcalde van mantenir una breu reunió al Despatx d’Alcaldia acompanyats de diversos membres de l’equip de govern, entre ells el segon tinent d’alcalde de Serveis Jurídics, Àngel Canosa, així com el quart tinent d’alcalde d’Enginyeria, Juanjo Navarro. També van assistir-hi formant part de la comitiva de la visita institucional el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús; la secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia, Patrícia Gomà; i el director dels Serveis Territorials de Girona, Jordi Martinoy.


Signatura al Llibre de Visites Oficial
Durant la breu trobada es va remarcar l’interès comú que, ara que els jutjats del municipi han aconseguit estabilitzar el gran volum de feina que els havia caracteritzat durant molts anys, es pugui assolir un segon objectiu. Es tracta que l’elevada rotació que se sol donar quant a titulars dels jutjats es pugui aconseguir frenar amb la dotació de més recursos.

Habitualment el què sol passar és que la destinació d’aquesta demarcació –que abasta territorialment Blanes, Lloret i Tossa- és poc apreciada pels jutges i jutgesses, que no consoliden la seva permanència. No tan pel nombre de casos que han d’atendre, sinó perquè a l’estiu, amb l’augment poblacional que suposa la major presència de turistes i visitants, també s'incrementa la feina i tipus de casos a resoldre
En acabada la reunió, el conseller de Justícia va signar en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Blanes i posteriorment tots els assistents van aprofitar per fer una fotografia de grup on també hi eren presents el regidor d’Educació i Participació Ciutadana, Albert Sanz, i el regidor delegat de la ponència d’Activitats i Mercats, Salvador Tordera. Després, la visita institucional del Carles Mundó a Blanes es va traslladar als Jutjats de Primera Instància i Instrucció del municipi. Allí va fer una visita a les instal·lacions, va saludar al personal i va mantenir una reunió de treball.


D'esquerra a dreta: Jordi Martinoy, Àngel CAnosa, Albert Sanz, Patricia Gomà,
Miquel Lupiáñez, Carles Mundó, Eudald Casadessús, Salvador Tordera i Juanjo Navarro
En aquesta part de la visita van participar-hi la jutgessa degana del Jutjat número 3, Ma Dolores Millán; la lletrada del Jutjat degà, Assumpció Alsina; la fiscal coordinadora de la Secció Territorial de Blanes, Montserrat Fornés; i la subdirectora de la divisió de Girona de l’IMLCFC (Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya), la doctora Anna Figueras de Palol.

Igualment, van assistir-hi la vice-degana de la Junta del Col·legi de Procuradors de Girona, Eva Garcia; la vocal de la Junta del Col·legi de Procuradors de Girona, Dolors Soler; i la diputada de la Junta de Govern del ICAB (Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Girona), Carme Calvo. A quarts de 12 del migdia, va finalitzar la visita institucional a Blanes.

Posteriorment, la jornada de treball del conseller de Justícia del passat divendres va continuar ha continuar amb dues noves visites institucionals; als Jutjats de Mataró i a l’Ajuntament de Teià.Data de realització: 11/14/2016 | Data de la darrera actualització: 11/14/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300