Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Coral Jubilate del Casal de la Gent Gran Benet Ribas celebra els 20 anys amb un concert al Teatre de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/21/2016 04:43:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Coral Jubilate del Casal de la Gent Gran Benet Ribas celebra els 20 anys amb un concert al Teatre de Blanes

El públic, que va omplir el recinte de gom a gom, va poder gaudir de més de dues hores d’un variat repertori, sota l’experta direcció de Ma Rosa Vidal

Ja se sap que els grans esdeveniments s’han de celebrar com cal, i en aquesta categoria entren –sobretot- els aniversaris que marquen tota una trajectòria. Aquest és el cas del què es va celebrar aquest passat dissabte a la tarda al Teatre de Blanes: el 20è aniversari de la Coral Jubilate, del Casal de la Gent Gran Benet Ribas.


Darrers preparatius al Camerino abans de començar el concert
El públic –que ja era assegut a les localitats mitja hora abans que comencés- va omplir el recinte de gom a gom, lliurat de manera còmplice des d’un principi amb els cantaires. Mentrestant, la directora de la coral, Ma Rosa Vidal -reconeguda a la vila per haver dirigit altres formacions vocals-, aplegava els components del cor pels darrers preparatius i assajos als camerinos, i els adreçava una darrera recomanació: gaudir de l’experiència única que anaven a viure.


Fotografia de Grup de la Coral Jubilate acompanyats, d'esquerra a dreta,
per Josep Lluís Merino, Mario Ros, Ma Rosa Vidal (directora coral) i Susanna Sola
I és que, si bé han complert 20 anys, aquesta ha estat la primera vegada que han actuat al Teatre de Blanes, i per això l’ocasió era única des de diferents punts de vista. Com a preàmbul, els cantaires es van fer una fotografia de grup a l’escenari acompanyats per diferents personalitats. Així, s’hi comptava el regidor d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, Mario Ros; el president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, Josep Lluís Merino; i la directora del Servei Territorial de Benestar Social de la Selva i directora del Casal, Susanna Sola.

Val a dir a tall anecdòtic que, de tot aquest seguit d’acompanyants, un de molt especial era precisament el regidor d’Acció Social, ja que es tractava del músic i compositor Mario Ros, fill de la directora de la coral.

Un emotiu i variat concert

Finalment, puntuals a la seva cita, la Coral Jubilate va protagonitzar un concert que es va allargar més de dues hores, amb pausa d’un quart d’hora inclosa per recobrar forces. La formació vocal va interpretar un total de 22 peces d’allò més variades: música clàssica, populars catalanes i d’altres nacionalitats, sarsueles, sardanes i havaneres, sense deixar-se temes més actuals.


Així, van desgranar des del Boig per tu fins a les havaneres Balada d’en Lucas, La Gavina, Llop de Mar i A la vora de la mar, però també l’eurovisiva Eres Tú, la popular russa Kajuscha-Casatschok, o bé tres temes de Lluís Llach: Que tinguem sort, Laura i Vinyes Verdes. El concert es va tancar de manera apoteòsica, amb una esplèndida versió d’una peça prou popular i enriolada: A la plaça hi ha sardanes, que el públic va acompanyar picant amb les mans.


Val a dir que al llarg de la vetllada van actuar com a solistes Margarida Lucea, Basilio Álvarez i Salvador Martínez, acompanyant-los al piano Agustí Delgado. En acabada l’actuació, es va lliurar un ram de flors i un obsequi a Ma Rosa Vidal i al pianista respectivament, en agraïment a la seva insubstituïble contribució.

20 anys d’una coral que va més enllà d’una afició

La Coral Jubilate es va formar l’any 1996, coincidint amb la posada en marxa del Casal Benet Ribas, el nou equipament on es va passar a allotjar l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes. En aquest sentit, els assajos i actuacions d’aquesta formació vocal constitueixen una de les nombroses activitats que s’hi fan periòdicament.


Inicialment, el fundador del cor va ser el músic Joaquim Parrillas, que poc després va plegar per motius de salut i va ser substituït per Josep Tarragó. Ara fa set anys, el va rellevar en la batuta l’actual directora, Maria Rosa Vidal, coneguda per haver format i dirigit durant molts anys la Coral Veus Blanques, així com per haver acompanyat i preparat els nens i nenes que els Diumenges de Resurrecció interpreten el Cant de l’Àngel, una peça molt arrelada a la tradició blanenca.


Els membres de la Coral Jubilate –formada per 30 cantaires- assagen dos cops per setmana, i periòdicament actuen en determinats esdeveniments dins i fora de Blanes. Un d’ells és amb motiu de la Setmana de Portes Obertes que es fa al Casal, així com coincidint amb les festes de Nadal, a l’Hospital-Asil Sant Jaume. El concert d’aquest passat dissabte al Teatre, doncs, va ser una ocasió molt especial i assenyalada per celebrar aquests primers 20 anys.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 11/21/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300