Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un total de 56 alumnes participen al 7è Curs d’Autoprotecció per a Dones de la Policia Local de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/23/2016 12:58:14 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOUn total de 56 alumnes participen al 7è Curs d’Autoprotecció per a Dones de la Policia Local de Blanes

Presentat sota el lema “No més violència contra les dones”, l’imparteixen agents especialitzats, amb l’objectiu que puguin estar preparades davant una possible agressió

Aquest matí ha tingut lloc la primera de les dues sessions de què consta el Curs d’Autoprotecció per a Dones que s’imparteix a la Ciutat Esportiva Blanes, dividit en dos grups. Organitzat per setena vegada consecutiva per la Policia Local, en aquesta nova edició participen un total de 56 alumnes: 34 a les sessions del matí i 22 a la que es fa a les tardes.

L’aprenentatge es presenta sota l’explícit lema de No més violència contra les dones, i es fa de manera gratuïta. Des que es va posar en marxa el novembre de fa tres anys, en cava nova convocatòria les nombroses peticions rebudes fan que aviat es tanqui el nombre màxim d’assistents previstes, de manera que sovint algunes d’elles queden en llista d’espera.


7è Curs d'Autoprotecció per a Dones
Cada any se n’imparteixen dues edicions, i en cadascuna d’elles es realitzen dues sessions intensives per a dos grups en horari de matí i de tarda per facilitar l’assistència. Aquesta vegada han variat els instructors que l’imparteixen. Ha continuat encapçalant l’equip Felipe L., expert en defensa personal, que s’encarrega de donar les explicacions a les alumnes en la part més teòrica, així com de supervisar la correcta execució dels exercicis en la vesant pràctica.


L’han acompanyat el també l’agent de la Policia Local de Blanes Ruben C, així com un suport extraordinari amb què han comptat en aquesta ocasió, Sara M., cinturó negre primer dan. Tots tres ajuden les alumnes a dur a la pràctica les explicacions prèvies que se’ls dóna, amb les diferents parts en què s’estructura el temari.

Incorporació de novetats: la defensa del crit i protecció d’acompanyants

L’objectiu del curs no és que les dones esdevinguin en tan sols dues sessions en expertes karateques –tot i que el més comú és que hi hagi moltes dones que repeteixin l’experiència-, ni que davant una situació potencialment perillosa facin front i ataquin els seus agressors. Justament els consells pràctics que se’ls dóna és que mantinguin sempre l’avantatge que suposa estar distanciat de l’atacant.


També s’aconsella que es pensi en la possibilitat d’utilitzar armes ocasionals que es tinguin a l’abast en aquells moments, com ara un paraigües o unes claus. Un bolígraf o un esprai del què sigui ruixat sobre els ulls de l’agressor també és una altra opció per aconseguir neutralitzar-lo durant uns segons i aprofitar llavors per fugir, córrer cap a un lloc segur i denunciar els fets ocorreguts davant la policia.

Les principals novetats que s’han incorporat en aquesta nova edició són d’una banda utilitzar el crit a viva veu com a defensa activa davant una situació potencial de perill. Es tracta que quan s’intenti l’agressió es cridi ben fort, de manera que s’aconsegueix augmentar la capacitat de resposta, i en canvi l’atacant el què sol fer és escapar, perquè s’està cridant massa l’atenció.


El crit que es recomana fer no és demanar auxili o a la policia, sinó una altra cosa que sol funcionar millor, tal com explica la Policia Local: foc !. Tothom sol reaccionar activament davant aquest tipus d’alerta. L’aportació del crit com a defensa activa la va fer precisament a la darrera edició del Curs d’Autoprotecció per a Dones una alumna que dóna classes de defensa personal a Calella.

L’altra incorporació que s’ha fet és en relació a la protecció dels acompanyants: ja sigui la parella de la dona, amics/amigues o menors que estiguin amb ella. Se’ls ha explicat que cal advertir als acompanyants que no interfereixin mentre s’està intentant repel·lir a l’agressor, ja que enlloc d’ajudar el què fan és dificultar que es pugui sortir amb èxit, i han d’estar previnguts sobre on cal que se situïn perquè així sigui.

Perfil variat de les alumnes assistents

Des que es va posar en marxa, les alumnes que han assistit als cursos no tenen un únic perfil, i abasten un ample ventall d’edats i ocupacions. També són diverses les raons que impulsen les dones a inscriure-s’hi. N’hi ha que ho fan perquè han patit alguna agressió, coneixen algú molt proper que s’hi ha trobat, volen estar preparades, o s’han interessat per aquest tema per diferents motius.


Totes coincideixen en valorar el seu resultat molt positiu, ja que ajuda a enfortir l’auto-estima i la confiança en una mateixa. Una altra qüestió que també destaquen especialment és l’exquisit tracte rebut, la dedicació i la manera com els instructors els ensenyen les diferents tècniques, que són fàcils d’aprendre però més difícil reunir el valor per dur-les a la pràctica.

Una altra màxima que no es cansen de recordar els instructors del curs és que no és fàcil fer front a una agressió, i per això el fet de poder sortir-ne il·lesa ja és un gran èxit. Cal poder ser capaç de no deixar-se portar pel pànic i, en aquest sentit, haver adquirit una sèrie de pautes d’actuació les capaciten a poder resoldre-ho amb millors possibilitats.Data de realització: 11/23/2016 | Data de la darrera actualització: 11/23/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300