Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enllesteix la reparació dels balcons dels pisos de mestres de l’antiga Escola Carles Faust, que seran per a usos socials


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/24/2016 11:07:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PISOS SOCIALSBlanes enllesteix la reparació dels balcons dels pisos de mestres de l’antiga Escola Carles Faust, que seran per a usos socials

Es tracta d’una de les actuacions que s’han fet al municipi amb el suport de la Diputació de Girona dins el Fons de Cooperació Econòmica i Cultural, que també han inclòs altres millores

Durant aquests dies està previst que s’enllesteixin les darreres actuacions que s’estan duent a terme a Blanes amb el suport de la Diputació de Girona, dins el Fons de Cooperació Econòmica i Cultural de l’any 2015, executades majoritàriament al llarg d’aquest any i que han d’estar justificades abans que finalitzi el novembre. L’import total que s’haurà executat durant aquest 2016 volta els 350.000 €.


Rehabilitació balcons pisos de mestres antiga Escola Carles Faust
D’aquesta quantitat, la major part correspon a un total de 14 actuacions corresponents a diferents adequacions i millores d’espais i equipaments municipals, amb més de 292.000 €. La resta són per a la millora de processos i sistemes de la informació, per a les quals s’han destinat prop de 56.000 €, que incidiran en quatre aspectes.

Reparació balcons dels pisos de mestres de l’antiga Escola Carles Faust

Del total d’actuacions previstes –totes elles enteses com a despeses d’inversió-, actualment ja es troba en la seva fase final la que s’està fent en diversos elements exteriors dels tres blocs dels pisos de mestres de l’antiga Escola Carles Faust, els quals han estat recentment retornats al consistori. L’objectiu de l’Ajuntament de Blanes és que, un cop estiguin rehabilitats, es puguin utilitzar com habitatges socials, amb la finalitat d’atendre situacions d’emergència.


La primera fase de rehabilitació està consistint en la reparació de tots els balcons, que suposarà un cost de més de 40.000 €. Els habitatges es troben en tres blocs adossats amb un retranqueig entre ells. Inclouen tres habitatges cadascun, nou en total, a banda de la planta baixa. Segons dades del cadastre, van ser construïts l’any 1975 i, després d’una inspecció tècnica a fons, es va determinar que caldria fer-ne una rehabilitació abans que es poguessin destinar a la finalitat que se li vol donar.

La reparació dels balcons i la cornisa superior que està a punt de finalitzar s’ha realitzat per seguretat, ja que el grau de deteriorament que presentaven ja havia ocasionat el despreniment de peces del material de què estan fets. Arran de la patologia detectada, l’Ajuntament de Blanes ja va procedir, per precaució, a instal·lar una xarxa en els frontals dels balcons a fi de protegir la possible nova caiguda de material.


Les obres de restauració han consistit en l’extracció del material afectat, així com de les baranes, el paviment i la capa de morter dels balcons per evitar l’esquerdat i progressiu deteriorament. S’ha realitzat un nou cèrcol de formigó armat, s’ha impermeabilitzat la superfície dels balcons, s’ha col·locat nou paviment i finalment s’han instal·lat noves baranes d’al·lumini. En total s’ha actuat en 10 balcons (un d’ells en planta baixa) i tres voladissos.


Pel que fa a la resta d’obres de rehabilitació que caldrà fer abans que les vivendes puguin ser utilitzades, actualment s’està elaborant el projecte de rehabilitació del bloc 1 en vista de les mancances i deficiències detectades en instal·lacions, revestiments, façanes i altres elements. Es preveu que estigui enllestit a finals d’aquest mes de novembre.

Altres actuacions amb el suport de la Diputació de Girona

Respecte la resta d’actuacions incloses en la memòria d’adequació i millora d’espais i equipaments municipals -que en contempla un total de 14, inclosa la que s’està enllestint als antics pisos de mestres-, dues d’elles, que han significat un cost de prop de 120.000 €, han consistit en la renovació de paviments. D’altra banda, s’han destinat més de 38.000 € en diverses millores de zones de Jocs Infantils: en una plaça del barri de Ca la Guidó, dos espais situats en sengles trams del Passeig de S’Abanell i una plaça del veïnat del Racó d’en Portas.


Pel que fa a instal·lacions esportives, s’han fet tres actuacions, que sumen un import de poc més de 40.500 €: una cortina corredera a la Ciutat Esportiva, una lona pel tatami de la pista groga de la Ciutat Esportiva, i la senyalització de senders i rutes. Tancant aquest apartat, respecte d’altres millores que s’han dut a terme en edificis i dependències municipals, s’han fet diverses inversions en alarmes antirobatori, s’ha adequat amb climatització una sala de la Prefectura de la Policia Local, i s’han efectuat unes obres menors en un espai cultural.

Respecte les millores de processos i sistemes de la informació, que han comptat amb un pressupost total de prop de 56.000 €, s’han destinat a quatre actuacions. La que ha comptat amb un major import econòmic ha estat un projecte de millora de processos informàtics, amb més de 21.500 €. Dues altres, que sumen més de 32.500 €, han estat per fer un vol fotomètric i la generació d’ortoimatges del municipi, així com per la creació d’una xarxa geodèsica local. La resta de l’import s’ha destinat a l’adquisició de dos ordenadors portàtils.



Data de realització: 11/24/2016 | Data de la darrera actualització: 11/27/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300