Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

12 dotacions de cossos d’emergència intervenen en un virulent incendi urbà sense víctimes a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/24/2016 11:32:42 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

12 dotacions de cossos d’emergència intervenen en un virulent incendi urbà sense víctimes a Blanes

El foc s’ha localitzat a l’entrada d’una casa situada en la perifèria del centre, i un cop extingit els bombers han continuat una llarga estona remullant per evitar la possibilitat que revifés

Un incendi que s’ha originat per causes que es desconeixen ha mobilitzat aquesta tarda-vespre a Blanes un total de 12 dotacions de diferents cossos d’emergència que han intervingut en la seva extinció i tasques de contenció. El foc s’ha iniciat a l’entrada d’una casa situada en la perifèria del centre de la vila, al barri de Mas Moixa, i no ha provocat cap ferit.


Primeres intervencions en l'incendi
A les 18’08 h d’aquesta tarda s’ha rebut l’avís, activant-se automàticament tot el protocol. En el moment de l’emergència hi havia un únic ocupant a la casa, que ha sortit pel seu propi peu i també s’ha encarregat de desallotjar alguns animals domèstics que també hi havia al seu interior.


La virulència amb què cremava el foc, localitzat en l’accés principal que hi ha a la casa -formada per planta baixa i primer pis-, ha obligat als cossos d’emergència i seguretat que han intervingut a extremar encara més les precaucions mentre treballaven. Tanmateix, un altre factor que incrementava el perill han estat els pots d’esprai que hi havia a l’interior de l’habitatge, que anaven rebentant pels efectes del calor.

Els bombers han seguit remullant l’habitatge per precaució

Pels volts de les 9 de la nit –unes tres hores després que s’ha donat l’avís-, l’incendi s’ha donat per extingit. Amb tot, al detectar-se que hi havia perill de col·lapse, s’ha encerclat tots els accessos a la casa i s’ha fet un tancament amb cintes per evitar que s’hi pugui entrar.


Paral·lelament, durant una hora i mitja més els bombers encara han seguit remullant l’interior de l’edifici, sobretot les bigues que estan fetes de fusta, donat que la casa sinistrada és força antiga. La temença del cos de seguretat ha estat que, al haver-hi hagut tant elevades temperatures combinades amb la fusta, l’incendi es pogués revifar.

Finalment, pels volts de 2/4 d’11 de la nit, els cossos d’emergència s’han retirat del lloc sinistrat, quedant ara per determinar les causes que han originat l’incendi. Val a dir que una de les qüestions que preocupaven ha estat la possibilitat que el foc pogués estendre’s a les cases del seu voltant.


Per aquest motiu, la Policia Local de Blanes s’ha encarregat de tallar els accessos al lloc de l’incendi des dels carrers adjacents. Pel que fa als danys que ha provocat en l’edifici, al haver perill de col·lapse s’ha deixat per a una posterior inspecció calcular l’abast de les conseqüències, si bé la virulència del foc fa suposar que hi haurà danys de consideració.

En les tasques d’extinció han intervingut un total de 12 dotacions: 5 dels Bombers de la Generalitat -3 camions motobombes, 1 escala i 1 comandament-, així com 4 patrulles de la Policia Local de Blanes, el Cap de Protecció Civil, 1 patrulla dels Mossos d’Esquadra i una ambulància del SEM de Suport Vital Bàsic.


Durant les tasques d’extinció ha estat necessari el suport d’un focus de gran potència situat a l’extrem de l’escala del camió de Bombers perquè es pogués treballar amb major efectivitat. D’altra banda, el foc també ha afectat l’entrada de corrent d’un edifici colindant que, durant una estona, s’ha quedat sense fluid elèctric fins que no s’ha pogut reparar.


Data de realització: 11/24/2016 | Data de la darrera actualització: 11/24/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300