Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les escoles públiques de Blanes recullen l’oli domèstic usat per reciclar-lo


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/25/2016 12:50:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo reciclatgeLes escoles públiques de Blanes recullen l’oli domèstic usat per reciclar-lo

Es fa a través del Projecte Olisses, que dóna ocupació a persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació ASPRONIS, i suposa un pas més en el compromís mediambiental del municipi

Les escoles públiques de primària de Blanes, set en total, i l’escola d’educació especial Ventijol s’han adherit a la iniciativa que impulsa la Fundació ASPRONIS per a la recollida d’oli usat de cuina. El projecte porta el nom d’Olisses i té l’objectiu d’aconseguir la conscienciació dels infants blanencs i les seves famílies sobre la importància de recollir i reciclar l’oli domèstic usat en comptes de llençar-lo per l’aigüera.


Reciclatge d'oli domèstic usat a través del "Projecte Olisses"


Aquest compromís amb la responsabilitat social amb l’entorn, a més a més d’afavorir el medi ambient, estalvia recursos i dóna feina i visibilitat a persones en risc d’exclusió. La resposta a la crida de la Fundació ASPRONIS ha estat unànime des de les escoles públiques de Blanes i la majoria de famílies s’han avingut a col·laborar-hi.


Presentació del "Projecte Olisses" a l'Escola Pinya de Rosa


Avui al matí s’ha presentat el Projecte Olisses als alumnes de l’Escola Pinya de Rosa que hi participen a través de les respectives famílies. La presentació l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i la presidenta de la Fundació Aspronis, Ma Dolors Oms. També han participat els regidors d’Educació i Acció Social, Albert Sanz i Mario Ros respectivament; així com el director-gerent d’Aspronis, Jordi Saavedra; i la directora del centre escolar, Lídia Valentí.

Projecte Olisses: un compromís amb el medi ambient i la inserció laboral

Un grup de persones amb discapacitat intel·lectual del Servei Ocupacional d’Inserció de la Fundació ASPRONIS s’encarrega del repartiment dels envasos de plàstic a les escoles com a activitat prelaboral. Posteriorment, també es fan càrrec de la recollida de l’oli per al reciclatge. Olisses són envasos estancs, resistents i nets que, un cop plens, els infants retornen a l’escola i el procés torna a començar: s’enduen un nou envàs buit a casa, després que han passat un procés d’higienització.


Jordi Saavedra, de la Fundació Aspronis, explicant el procediment als alumnes


La Fundació ASPRONIS fa xerrades divulgatives a les escoles participants per conscienciar sobre els avantatges de recollir l’oli usat amb Olisses i no llençar-lo per l’aigüera. El principal és que evita contaminar més les aigües residuals -un sol litre d’oli contamina 1.000 litres d’aigua-, però també estalvia sobrecostos a les depuradores i, a més a més, donar feina a les persones amb discapacitat intel·lectual. Un triple guany en clau de responsabilitat social.El guany mediambiental de la recollida d’oli domèstic usat, però, va més enllà. Un cop recuperat en els envasos, s’acumula i es recicla per reutilitzar-lo, ja que se’n fa biodiesel. D’aquest manera, es tanca el cicle de les tres “erres” del reciclatge: l’oli es Recupera, es Recicla i es Reutilitza. S’estima que amb el reciclatge de l’oli domèstic i la seva transformació en aquest combustible s’aconsegueix una reducció d’entre un 25% i un 80% d’emissions de CO2 a l’atmosfera i, de tot el procés, també se’n deriva un estalvi important de recursos i de diners.Olisses compta amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i d’ASPROSEAT, entitat que, com ASPRONIS, està dedicada a l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual a la Zona Franca de Barcelona, i és promotora del projecte en altres ciutats catalanes. La Fundació ASPRONIS atén gairebé 400 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a la comarca de la Selva i al nord del Maresme en serveis assistencials i laborals. També atén més de 1600 infants al servei d’atenció precoç a la seva àrea d’actuació.Data de realització: 11/25/2016 | Data de la darrera actualització: 11/25/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300