Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Acte de rebuig a la Violència Masclista a Blanes coincidint amb el 25-N, el Dia Internacional de Lluita


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/26/2016 10:57:20 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Acte de rebuig a la Violència Masclista a Blanes coincidint amb el 25-N, el Dia Internacional de Lluita

Presentat sota el lema “Un crit contra les violències masclistes”, es va fer una concentració i lectura d’un manifest que reivindica alçar la veu i lluitar contra aquesta xacra

Aquest passat divendres 25-N, coincidint amb el Dia Internacional de lluita Contra la Violència Masclista, diverses entitats reunides sota el paraigües Blanes Feminista –iniciativa impulsada per l’assemblea antipatriarcal Sa Pedra Foguera-, van organitzar un acte reivindicatiu al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial. Un bon grapat de persones van participar en la convocatòria, que va consistir en una concentració i la lectura d’un manifest.


Abans que comencés, es va penjar una pancarta de grans dimensions al balcó principal de l’Ajuntament encapçalat pel lema Un crit contra les violències masclistes. Sota d’ell, penjaven tot un seguit de conseqüències que té aquesta xacra social, com ara l’assassinat, violació, insults, crits, desvalorització, xantatge emocional, control, publicitat masclista, anul·lació o la cosificació, entre d’altres.

Lectura del manifest Un crit contra les violències masclistes

Emmarcades per una altra pancarta on es llegia Juntes som més fortes, es va fer la lectura d’un manifest que reivindicava que, davant la violència masclista, s’ha de fer una resposta i autodefensa feminista. Segons dades de feminicidio.net, ja són 94 les dones assassinades a l’estat espanyol durant aquest 2016, 33 d’elles als Països Catalans.


En aquest sentit, es considera que la violència contra les dones és una conseqüència directa d’una societat patriarcal i capitalista. Una violència que no es mesura només en dones mortes, sinó que és persistent, verbal, econòmica, educativa i psicològica, considerant-la textualment com terrorisme masclista. Per ajudar les víctimes, es va reclamar que és fonamental començar a tractar la violència masclista com una qüestió d’estat.


Per això, es va exigir que l’estat espanyol deixi de ser còmplice a l’hora de comptabilitzar víctimes i prengui una actitud més combativa i ferma. També es va apel·lar als mitjans de comunicació, que releguen les víctimes a les planes de successos, demanant que hi hagi un periodisme més còmplice, que deixi de qüestionar les víctimes i rebutgi frontalment als agressors. També es va recordar que les dones són assassinades: no moren senzillament, sinó que les maten, reivindicant que són feminicidis.

Canviar el silenci per paraules

En la part final del manifest es va rebutjar explícitament el silenci, considerant-lo com una complicitat, una manera de no voler lluitar: “Estem fartes de minuts de silenci, canviem el silenci per paraules. El masclisme no silenciarà el seu llenguatge de violència, però podem fer que calli cridant més fort. Les dones no necessitem que ens plorin quan ens maten. Necessitem que no ens matin, que no ens maltractin, que no ens menyspreïn, que no ens siguin condescendents i, sobretot, que no ens donin explicacions inútils sobre per què lleis no es compleixen i jutges passen dels nostres testimonis”. Al terme del manifest, es va fer una darrera reivindicació: ”Per les nostres mortes, ni un minut més de silenci. Tota una vida de resistència i lluita”.


Paral·lelament, durant aquests dies l’Ajuntament Blanes, el SIAD i la Plataforma de Dones de Blanes estan celebrant un cicle amb motiu del Dia Internacional de lluita Contra la Violència Masclista. El cicle culminarà aquest proper dilluns, 28 de novembre amb la projecció del documental La maleta de Marta, que tindrà lloc a les set de la tarda a la Sala d’Actes de la Biblioteca Comarcal.


Data de realització: 11/26/2016 | Data de la darrera actualització: 11/26/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300