Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Finalitzat el projecte per rehabilitar el primer bloc dels pisos de mestres de l’antiga Escola Carles Faust per a usos socials


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/27/2016 12:41:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Finalitzat el projecte per rehabilitar el primer bloc dels pisos de mestres de l’antiga Escola Carles Faust per a usos socials

Per a la seva redacció s’ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Girona de 7.000 €, i el pressupost d’execució tindrà un cost aproximat d’uns 240.000 €

L’Oficina de Projectes Urbans del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes ja ha enllestit la redacció del projecte de rehabilitació dels habitatges del primer bloc dels pisos de mestres de l’antiga Escola Carles Faust, que es volen destinar per a usos socials, per a famílies amb emergències d’habitatge. El pressupost d’execució suposarà un cost aproximat d’uns 240.000 €, que el consistori blanenc vol afrontar amb subvencions de la Diputació de Girona.

El projecte de rehabilitació del primer dels tres blocs existents, a excepció de l’interior de la planta baixa. Per a la redacció del projecte, l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Girona, a través de l’Àrea de Cooperació Local d’Habitatge, amb un ajut destinat als consistoris per polítiques d’habitatge de l’any 2016.


Blocs de pisos dels mestres de l'antiga Escola Carles Faust
La subvenció, de 7.000 €, ha assumit un 60% del cost total de redacció, que ha pujat 12.677’01 €. La major part de despeses corresponen al personal municipal d’arquitecta, arquitecta tècnica i delineants, que han pujat 9.470’51 €. La resta han estat majoritàriament costos derivats d’encàrrecs externs en la col·laboració de la redacció de l’apartat d’instal·lacions, així com en l’àmbit de les estructures.

Precisament aquests dies està previst que s’acabin d’enllestir les darreres obres de rehabilitació de diversos elements exteriors, principalment els balcons dels tres blocs de pisos, que han suposat un cost de més de 40.000 €. En total s’han reparat 10 balcons i tres voladissos, i han significat la primera actuació d’emergència efectuada per motius de seguretat, ja que el grau de deteriorament que presentaven ja havia ocasionat el despreniment de peces del material de què estaven fets.

Rehabilitació integral del primer dels tres blocs

El projecte de rehabilitació que s’ha acabat de redactar en relació al primer dels tres blocs inclou principalment quatre apartats: habitatges, coberta, façanes i exteriors, i ara caldrà que continuïn els tràmits administratius de cara a la posterior licitació abans no puguin començar les obres. Cada bloc consta d’una planta baixa i tres plantes pis amb un habitatge per planta que inclou un rebedor, una sala menjador-estar, tres habitacions, cuina i bany.


Primer dels tres blocs
A l’interior dels tres habitatges s’hi faran noves instal·lacions dels serveis: electricitat, aigua freda i calenta sanitària inclosa l’energia solar tèrmica, gas i calefacció. També inclou una redistribució de la zona de cuina i bany, amb reposició d’enrajolats i la instal·lació d’equipament complert. A la resta de peces s’actua en els revestiments, amb l’acabat de pintura de parets, sostres o portes.

Per la seva banda, en la coberta de l’edifici del primer bloc s’hi col·locarà una instal·lació solar tèrmica que inclou les plaques solars així com el dipòsit acumulador cobert. Igualment, s’augmentarà l’alçada del badalot de l’escala, amb l’objectiu de facilitar l’accés a la coberta per manteniment.

Respecte les façanes, en la principal que dóna a l’accés del carrer es farà una reparació dels arrebossats malmesos, pintura de paraments, modificació d’obertures a la planta baixa i a les zones de cuina i bany, i la substitució de les fusteries exteriors. A la façana posterior s’hi adossaran els armaris per a comptadors d’aigua i de gas. Per últim, el projecte també inclou la neteja de vegetació a la zona posterior de l’edifici i diverses rases per a les instal·lacions d’aigua i gas.

Els pisos dels mestres de l’antiga l’Escola Carles Faust

L’antic edifici de l’Escola Carles Faust, així com els tres blocs d’habitatges perquè fossin utilitzats per la comunitat educativa, es van construir l’any 1970. Llavors aquest tipus de vivendes es coneixien com casa-habitació. La llei d’educació primària de l’any 1967 preveia que els serveis docents tinguessin pisos perquè estiguessin a disposició dels mestres, i per aquest motiu tenien la consideració d’edifici escolar.


Llavors era la pràctica habitual que imposava el govern estatal ja que es considerava que, amb el sou que cobraven els mestres, no en tenien prou per poder pagar-se un habitatge en condicions. Amb el pas del temps, els baixos del bloc d’habitatges es van passar utilitzar durant molts anys com l’Escola d’Adults de Blanes. Aquest centre educatiu es va traslladar a finals de l’any 2002 a les noves instal·lacions ubicades al costat del Centre Cívic de Can Borell, i es van inaugurar el 31 de gener de 2003.

El passat mes de març es va efectuar la primera visita tècnica a l’interior dels pisos per fer una valoració de l’estat en què es trobaven i avaluar els arranjaments que caldria fer-hi per destinar-ho a usos socials. Va ser llavors quan es va poder comprovar que, donat l’estat que presenten, la seva rehabilitació no podrà ser tan ràpida i immediata com s’havia pensat d’antuvi i tardarà encara un temps. Això és perquè, si bé l’estat en què es troben en general és acceptable, no s’ajusten a normativa a nivell de seguretat ni d’aïllament tèrmic, entre d’altres.




Data de realització: 11/27/2016 | Data de la darrera actualització: 11/27/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300