Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

750 persones han participat a la Setmana de la Ciència del Centre d’Estudis Avançats de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/28/2016 12:48:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

750 persones han participat a la Setmana de la Ciència del Centre d’Estudis Avançats de Blanes

Un any més, l’objectiu ha estat acostar la ciència i la recerca a la ciutadania, a través de diverses activitats que han inclòs Jornades de Portes Obertes amb la visita de 500 escolars

El Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) ha fet un balanç positiu del resultat aconseguit a través dels actes que ha estat organitzant aquests darrers dies amb motiu de la Setmana de la ciència. L’objectiu, un any més, ha estat apropar a la ciutadania de Blanes i poblacions del voltant, la recerca que es fa en aquest centre d’investigació, amb una gran satisfacció per a tots els qui ho han fet possible, així com una renovada motivació per a continuar generant noves propostes.


Jornada Portes Obertes - Setmana de la Ciència 2016 - Fotografies: CEAB
Unes 750 persones han participat en alguna de les activitats que han tingut lloc, que es van encetar el divendres 11 de novembre amb la Jornada d'Avenços en Ecologia, que va comptar la presència de més de 100 ecòlegs experts en diferents àmbits. Durant tota la setmana, el hall del CEAB ha estat allotjant una exposició d’Enric Sagristà, investigador predoctoral del centre, que mostrava com es pot utilitzar la fotografia històrica comparada amb l’actual per estudiar els canvis que han sofert les zones costaneres amb el pas dels anys, com és el cas de Blanes.


Jornada d'Avenços en Ecologia
Seguint amb el calendari d’activitats, el 15 de novembre es va fer una xerrada de presentació del projecte PECES, que va comptar amb mig centenar de participants: pescadors, representants de clubs i federacions de pesca i d’empreses del sector. Es tracta del primer estudi global de la pesca marítima recreativa i esportiva del litoral espanyol. Hi treballen els investigadors del CEAB Ana Gordoa i Jordi Boada, que durant la jornada van presentar els primers resultats que han obtingut.

Més de mig miler d’escolars a les Jornades de Portes Obertes

Finalment, els dies 16 i 17 de novembre es van dedicar a sengles Jornades de Portes Obertes, que ja porten molts anys organitzant-se amb motiu de la Setmana de la Ciència. En aquesta nova edició s’ha seguit transmetent a tots els participants la importància de la recerca científica i la feina que fan els investigadors. Durant els dos dies, uns 500 alumnes de diverses escoles i instituts de Blanes i la seva àrea d’influència van apropar-se al CEAB per conèixer de primera mà què s’hi fa.


Jornades Portes Obertes CEAB-CSIC 2016
Els escolars van poder conèixer més a fons principalment quatre estudis en què està treballant actualment el CEAB-CSIC. Un d’ells és el d’Els rius i les activitats urbanes, on s’alliçonava als alumnes que si es mantenen els rius en bon estat són capaços d’autodepurar els contaminants que les depuradores no poden eliminar i que encara queden a l’aigua. Un altre va ser el d’Ecosistemes aquàtics d’alta muntanya del Pirineu, on els visitants van poder veure la diferència que i hi ha entre un estany sa i un altre on la xarxa tròfica s’ha alterat per un peix invasor.


Els dos restants van ser d’una banda les Comunitats marines costaneres, on s’explicaven els motius principals de la degradació dels hàbitats costaners. D’altra banda, el quart estudi que van conèixer és sobre La problemàtica dels residus plàstics al mar, on es qüestionava als alumnes si la ciutadania en general és prou conscient d’aquest greuge ecològic i, sobretot, com afecten als animals que hi viuen. A través d’aquesta pregunta, els joves van reflexionar sobre el tema i van veure com a través de petites accions es pot contribuir a minimitzar la problemàtica.


Data de realització: 11/28/2016 | Data de la darrera actualització: 11/28/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300