Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es tanca el cicle d’actes amb motiu del 25-N amb la projecció del documental “La maleta de Marta”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/29/2016 11:23:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Es tanca el cicle d’actes amb motiu del 25-N amb la projecció del documental “La maleta de Marta”

Al llarg d’una setmana s’han organitzat diverses activitats per lluitar contra la Violència Masclista, culminant ahir amb una sessió de vídeo-forum amb el suport d’Amnistia Internacional

L’Ajuntament, el SIAD –Servei d’Informació i Atenció a les Dones- i la Plataforma de Dones de Blanes han finalitzat el cicle organitzat conjuntament durant aquests darrers dies amb motiu del 25-N, el Dia Internacional de lluita Contra la Violència Masclista. Ho van fer el vespre d’aquest passat dilluns, amb una sessió de vídeo-forum que es va allotjar a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Blanes.

Per centrar el debat, es va projectar el documental La maleta de Marta, que ja es va poder veure a Blanes l’agost del 2015 inaugurant el cicle del 6è Docus a la Fresca que organitza La Focal. La pel·lícula gira entorn a l’experiència real patida per Marta Anguita –a qui fa referència el títol-, i també compta amb altres exemples tant del sofriment i la lluita de la dona maltractada com de la visió dels professionals que treballen la violència de gènere.


Projecció documental "La maleta de Marta" a la Biblioteca Comarcal
Marta Anguita –que va assistir a la projecció que es va fer a Blanes l’any passat- dóna el seu testimoni en primera persona sense estalviar detalls, però a l’hora és tot un exemple de fortalesa, de demostrar que es pot superar un tràngol tant fort i reinventar-se. Rodada l’any 2013, La maleta de Marta està dirigida per Günter Schwaiger, s’ha projectat en diversos festivals de drets humans, i ha obtingut diversos reconeixements tant de la crítica especialitzada com del públic en general.

La projecció del documental ha estat possible –igual que al 2015- gràcies al suport d’Amnistia Internacional. Abans que comencés l’acte una representant de la secció local d’AI, Carme Alenyà, va recordar als assistents l’enriquidora experiència que va suposar conèixer en persona Marta Anguita, remarcant la cruesa d’un cas que no pot deixar indiferent ningú: el seu home va atropellar-la, apuntalar-la i degollar-la a plena llum del dia, en un cèntric carrer de Sevilla. Només la intervenció de quatre vianants i la seva pròpia força defensiva van fer possible que ara pugui explicar-ho.


Carme Alenyà, de la secció local d'Amnistia Internacional
També es va adreçar al nombrós públic assistent que omplia la sala de la biblioteca –sobretot joves- en nom de la Plataforma de Dones i el SIAD de Blanes Montse Romera, que va recordar la importància de conscienciar sobretot als joves que seran els adults de demà sobre determinats comportaments que condueixen sovint a la violència masclista. Actituds de control que es poden confondre amb estimació poden acabar amb l’agressió psicològica i física.

Intens cicle organitzat amb motiu del 25-N

El cicle amb motiu del Dia Internacional de lluita Contra la Violència Masclista es va encetar el diumenge 20 de novembre, amb una concentració i lectura de sengles manifestos: l’institucional i el què fa redactar la Plataforma de Dones de Blanes. La concentració es va tancar mantenint un minut de silenci en record de les dones que han estat víctimes.


Montse Romera, del SIAD i la Plataforma de Dones de Blanes
L’endemà dilluns, la Biblioteca Comarcal va allotjar una interessant xerrada a càrrec de l’advocada especialitzada en Violència Masclista i Dret Penal, Gabriela Barrios, que va tractar sobre les diferents modalitats de Ciberassetjament i la tipificació legal que hi ha al respecte. Uns dies més tard, el dijous 24 de novembre, el grup d’Atenció a la Víctima de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Arenys de Mar va oferir una xerrada, de nou a la biblioteca.

Altres iniciatives a Blanes per lluitar contra la violència masclista

Val a dir que, per la seva banda, la Policia Local de Blanes també ha realitzat aquests darrers dies la setena edició del Curs d’Autoprotecció per a Dones, al qual ja han assistit més de 300 alumnes. De manera voluntària, diversos agents d’aquest cos de seguretat s’han encarregat d’elaborar el temari teòrico-pràctic que s’imparteix a la sala d’arts marcials de la Ciutat Esportiva Blanes.


Per últim, divendres passat –coincidint amb el 25 de novembre, el Dia Internacional de lluita Contra la Violència Masclista- diverses entitats blanenques, reunides sota el paraigües de Blanes Feminista, també van organitzar un acte reivindicatiu al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial. En aquest cas, el manifest que també es va llegir reivindicava que, davant la violència masclista, s’ha de fer una resposta i autodefensa feminista.
Data de realització: 11/29/2016 | Data de la darrera actualització: 11/29/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300