Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes dóna suport a Joan Coma, el regidor de Vic detingut per ordre de l’Audiència espanyola


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/27/2016 08:49:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes dóna suport a Joan Coma, el regidor de Vic detingut per ordre de l’Audiència espanyola

Aquest vespre s’ha fet una concentració davant l’edifici de l’Ajuntament, convocada per diverses organitzacions i entitats, entre elles l’ANC de Blanes

Prop d’un centenar de persones han participat avui al vespre en la concentració que ha tingut lloc davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes convocada per diverses organitzacions i entitats, entre elles l’ANC local, per donar suport al regidor de Vic Joan Coma, detingut aquest matí per ordre de l’Audiència espanyola. L’acte s’ha encetat amb la lectura d’un manifest encapçalat pel lema El futur el nostre poble no el decidirà cap tribunal: ni un pas enrere.


Concentració de suport a Joan Coma
En el text es demanava a tothom que es mobilitzés en defensa de la llibertat d’expressió, la solidaritat i la democràcia, sigui quin sigui el seu pensament polític o la seva filiació partidista. En el manifest també s’han recordat les pròpies paraules de Joan Coma: “Passi el què passi, mantinguem la calma, practiquem la no-violència que hem après de la desobediència civil pacífica i resistent, i somriem perquè si són capaços de fer el què estan fent, de recórrer a tics inquisitorials i vies excepcionals, és perquè ja saben que democràticament ho tenen tot perdut”.

També s’ha recordat que el futur del poble català no el decidirà cap tribunal, i s’ha fet una crida a la solidaritat per a totes i a tots els qui en aquests moments la justícia els està convertint en perseguits polítics. Per últim, l’escrit es tanca amb un desig: “Joan, et volem lliure, et volem a casa i et volem a l’ajuntament de Vic representant a qui t’ha escollit democràticament.” La concentració s’ha tancat amb la interpretació del Cant dels Segadors, l’himne de Catalunya.


Concentracions anàlogues a la que ha tingut lloc avui a Blanes s’han repetit aquest vespre arreu del país. Al llarg de la jornada, Joan Coma ja ha estat rebent el recolzament de diverses organitzacions, institucions i entitats, entre elles del Carles Puigdemont i Oriol Junqueres, president i vicepresident de la Generalitat de Catalunya respectivament; així com de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, entre d’altres.

Tots els qui han donat suport al regidor de Vic han coincidit en denunciar la judicialització de la política espanyola i la persecució que estan patint els polítics independentistes. Joan Coma ha estat traslladat a Madrid perquè declari en relació a la crida a la desobediència que va fer en una sessió plenària de l’Ajuntament de Vic quan s’estava debatent una moció en defensa de la declaració del 9-N.Data de realització: 12/27/2016 | Data de la darrera actualització: 12/28/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300