Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes s’adhereix un any més a la Campanya “Cap Nen Sense Caramels”


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/04/2017 03:32:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CELIACSL’Ajuntament de Blanes s’adhereix un any més a la Campanya “Cap Nen Sense Caramels”

L’Associació Celíacs de Catalunya compta amb el suport de més de 130 ajuntaments catalans que els han comunicat que distribueixen caramels sense gluten a les respectives cavalcades

Per desè any consecutiu, l’Associació Celíacs de Catalunya ha posat en marxa la campanya Cap Nen Sense Caramels, adreçada a tots els municipis d’arreu del país. Des del 2007, l’entitat engega aquesta iniciativa amb l’objectiu que tots els nens i nenes puguin gaudir, com la resta d’infants, d’una festa tant entranyable per a ells com és la Cavalcada de Reis, així com de la resta de celebracions populars que es fan al llarg de l’any a les respectives poblacions.


Llençament de caramels sense gluten des d'una de les
carrosses de la Cavalcada de Reis
L’Ajuntament de Blanes s’ha adherit un any més a l’experiència, que enguany compta amb el suport de més de 130 consistoris d’arreu de Catalunya. S’estima que un 7% de la població pot estar afectada per patologies relacionades amb la ingesta de gluten, dels quals el 85% no està diagnosticat. La celiaquia és un trastorn sistèmic de base autoimmune, i és de caràcter permanent en individus genèticament predisposats. Està induït per la ingesta de gluten, i que provoca una atròfia de les vellositats de l’intestí prim, afectant per tant la capacitat d’absorbir els nutrients dels aliments.

La prevalença de la celiaquia se situa entre un 1% i un 2% de la població, i d’altra banda la sensibilitat al gluten no celíaca, amb una prevalença del 6% de la població, es diagnostica en pacients en els quals hi ha evidència que la patologia que pateixen és causa per la ingesta de gluten, però se’ls ha descartat prèviament que siguin celíacs o que tinguin al·lèrgia als cereals. L’Associació Celíacs de Catalunya representa als 75.000 celíacs i als 450.000 sensibles al gluten que s’estima que hi ha a Catalunya. Un 60% dels socis són infants.


Signatura del conveni amb l'Associació de Celíacs
de Catalunya - Octubre 2016
A més a més, el passat mes d’octubre Blanes va signar un conveni de col·laboració específic amb l’Associació de Celíacs de Catalunya. Dins del marc de les campanyes de Promoció de la Ciutat, el consistori blanenc vol aportar un valor afegit i posicionar el municipi com una Vila Gluten Free. Es tracta que les persones que pateixen aquesta malaltia sàpiguen que aquí hi ha tota una sèrie d’establiments on poden anar a comprar o dinar amb la seguretat i tranquil·litat que s’adapta a les seves necessitats.



Data de realització: 01/04/2017 | Data de la darrera actualització: 01/04/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300