Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt perquè la màgia de la Cavalcada de Reis arribi a Blanes el dijous 5 de gener


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/04/2017 11:23:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Reis_OrientTot a punt perquè la màgia de la Cavalcada de Reis arribi a Blanes el dijous 5 de gener

S’ha augmentat un 32% el seu pressupost, i s’han inclòs nous elements. Els reis arribaran al port a les 17 i recolliran les cartes dels nens i nenes fins que comenci la cavalcada, a les 19 h

A Blanes tot està a punt perquè aquest dijous 5 de gener, la vigília del Dia de Reis, l’arribada de ses majestats amb totes les activitats que això comporta, sigui aquest any més lluïda que mai. La màgia que acompanya aquest esdeveniment s’encetarà a les 5 de la tarda, quan arribin en vaixell i desembarquin a la platgeta del costat del port.


Cavalcades de Reis a Blanes - Fotografies: Joaquim Llorens Garangou
A l’esplanada del port s’haurà alçat un escenari on Melcior, Gaspar i Baltasar seran rebuts per l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat dels regidors i regidores de l’Ajuntament. Després de donar-los la benvinguda, ses majestats seuran als seus respectius trons i rebran les cartes que els lliuraran en pròpia mà tots els nens i nenes que vulguin.

Augment d’un 32% del pressupost de la cavalcada

Així serà fins les 7 de la tarda, quan començarà la Cavalcada de Reis, un espectacle de llum, música i color que aquest 2017 hi ha el propòsit que sigui encara més sorprenent i especial que en anteriors edicions. Per això, s’ha augmentat el pressupost un 32% en relació al què es va destinar l’any 2016, amb un total de 33.000 €.


L’augment de la partida, uns 8.000 €, s’ha destinat d’una banda a incloure més elements d’animació en directe, i de l’altra a reformar el vestuari de les comitives reials que els acompanyen dalt de les carrosses. Feia més de dues dècades que no s’havia canviat, i d’aquesta manera continua la renovació encetada fa uns anys en aquest tipus d’elements.

Un gos de peluix gegantí, malabars i altres atractius

Una de les novetats més vistoses, que té a veure amb la incorporació d’animació en directe, serà en Lilo, un espectacular gos de peluix articulat de 2’50 metres d’alçada que desfilarà entre el total de 37 elements amb què comptarà la rua. També hi haurà dos cavallers muntats en cavalls de cartró, xanquers que aniran animant la cavalcada llençant confetti, i malabaristes amb efectes de llum.

La música que es tocarà en directe anirà a càrrec de la Banda Musical i Mossèn Joan Batlle, així com de la Banda del Col·legi Santa Maria. Els tres ingredients més esperats de la cavalcada seran les carrosses dels reis, així com la que transporta els regals, una altra amb peces de Lego, la del Carter Reial i, tancant la comitiva, la dels nens entremaliats que animen amb música, efectes de llum, foc i gresca, els integrants de la Colla de Diables Sa Forcanera.


En total, la comitiva de la Cavalcada de Reis 2017 la formaran 300 persones, comptant amb els membres d’associacions de veïns, entitats culturals i d’altres àmbits. Organitzada per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament, la participació del teixit associatiu de Blanes serà clau de nou. Es repartirà prop d’una tona de caramels sense gluten, aptes per a celíacs, formant part de la campanya Cap Nen Celíac Sense Caramels, que du a terme l’Associació de Celíacs de Catalunya, i a la qual s’ha adherit una vegada més l’Ajuntament de Blanes.

El mateix recorregut que els darrers anys

El recorregut no ha variat respecte anteriors edicions, amb prop d’un quilòmetre i mig d’allargada. D’aquesta manera, a les 7 en punt la comitiva enfilarà des del port resseguint el Passeig de la Mestrança, Passeig Pau Casals i part del Passeig Cortils i Vieta. Des d’aquí, pujaran Carrer Ample a munt, giraran per la Plaça Solidaritat, baixaran per la Rambla Joaquim Ruyra i tombaran pel Carrer Doctor Xavier Brunet.


A partir d’aquí, els tres reis i el seguici reial continuaran a peu pel Passeig de Dintre en direcció a l’Ajuntament. Després que l’alcalde i els regidors i regidores de els rebin de nou al peu de l’edifici consistorial, ses majestats pujaran al balcó principal des d’on acaben de repartir els dolços obsequis entre el públic assistent. Cada any es concentren al Passeig de Dintre centenars de persones –entre adults i infants- que s’afanyen a recollir els darrers caramels que es llencen des d’aquí.

Mesures de seguretat i canvis en el trànsit

Aquest serà el quart any consecutiu en què s’ha incidit especialment en reforçar les mesures de seguretat perquè el nombrós públic assistent pugui gaudir de la cavalcada amb totes les garanties. El dispositiu preventiu de seguretat el vetllaran una 50ena de persones, principalment efectius de la Policia Local i Protecció Civil, així com el reforç d’una furgoneta dels Mossos d’Esquadra que tanca la comitiva.


Protecció Civil ha redactat un Pla d’Autoprotecció que inclou tot el què s’ha de tenir en compte al tractar-se d’un esdeveniment que mou gran quantitat de públic de totes les edats. Una de les principals mesures són les tanques de seguretat per reforçar els punts més febles del recorregut, i també s’ha previngut en especial el llançament de caramels, ja que si cauen massa a prop de les rodes de les carrosses creen situacions de potencial perill envers la canalla, que s’afanya a recollir-los.

D’altra banda, la Policia Local posarà en marxa un dispositiu per desviar la circulació envers el recorregut de la cavalcada des de 2/4 de 7 de la tarda i fins les 9 de la nit, aproximadament. Durant tot aquest temps, s’aniran fent talls de circulació de manera esglaonada tant als carrers que formen part del recorregut com en diversos punts clau.

Data de realització: 01/04/2017 | Data de la darrera actualització: 01/04/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300