Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El polifacètic i sorprenent Xavi Lozano, músic convidat al IX Concert d’Any Nou de la VBella Banda


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/09/2017 11:22:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

imatgeEl polifacètic i sorprenent Xavi Lozano, músic convidat al IX Concert d’Any Nou de la VBella Banda

L’artista català, que triomfa internacionalment convertint en instruments musicals objectes quotidians, va actuar diumenge al Teatre de Blanes, al costat de la llegendària banda blanenca

El tradicional Concert d’Any Nou, que des de fa nou anys consecutius s’encarrega d’oferir la VBella Banda de Blanes, va servir ahir diumenge per donar la benvinguda al 2017 al Teatre. L’actuació ha marcat el necessari punt d’inflexió entre les festes nadalenques que s’han viscut les darreres setmanes i el retorn a la normalitat que marcarà aquesta segona setmana de gener.


IX Concert d'Any Nou 2017 amb la VBella Banda
El nombrós públic assistent, que va omplir el recinte de gom a gom, va gaudir d’una vetllada molt especial, estructurada en dues parts que van incloure estrenes que s’han incorporat a l’extens repertori de la banda. Entre les novetats, cal destacar la versió de l’incombustible grup Queen: Crazy Little Thing Called Love, el personal tribut que va composar Freddie Mercury a Eliv Presley, que es va incloure a la primera part. El concert es va encetar amb la marca de la casa, la vibrant Can’t Turn You Loose que forma part de la banda sonora del film The Blues Brothers.


Després, van haver-hi diversos medleys, com ara el Tribut a Gershwin, Fly me to the moon, o bé el Soundtracks Medley, que va fer un repàs a diferents bandes sonores com Atari, La Pantera Rosa, Peter Gunn, i 007. També es va interpretar una peça composada per un dels músics de la VBella Banda, Nando’s Blues; un clàssic entre els clàssics: What a Wonderful World, que va popularitzar Louis Armstrong; i per tancar dues intervencions molt celebrades; Hallelujah I Love Her So, i el tribut a Joe Cocker que inclou la mítica You Can’t Leave Your Hat On.


Joan Parrilla, cantant de la VBella Banda
Per la seva banda, la segona part va incloure altres conegudes peces en línia amb les festes que acabem de deixar, amb les nadales Jingle Bells Rock, Santa Nit i Nadal Blanc. Al llarg del concert, la VBella Banda va comptar com a complement amb un altre dels seus membres, que s’incorpora en algunes interpretacions. Es tracta del cantant Joan Parrilla, que va posar l’adequat contrapunt amb la seva veu a la vibrant música de la banda.

Actuació del sorprenent Xavi Lozano: música sorgida d’objectes quotidians

La VBella Banda acostuma a comptar cada any amb destacats músics i cantants, que contribueixen a que la vetllada musical sigui encara més lluïda. Després que l’any passat es va comptar amb la màgia del guitarrista Diego Cortés, aquest 2017 el concert va fer un gir excepcional comptant amb la participació del sorprenent músic Xavi Lozano, que es va encarregar d’obrir de manera trepidant la segona part de la vetllada.


El sorprenent músic Xavi Lozano, durant la seva intervenció en el concert
La seva espectacularitat, coneguda avui dia internacionalment, així com a través de diversos programes de televisió, rau en què es proposa fer melodies sorgides dels objectes més insòlits, estris quotidians que, sota les seves mans, esdevenen en instruments musicals. Al concert d’aquest passat diumenge en va utilitzar de tota mena: va començar amb una crossa, i va continuar amb el manillar d’una bicicleta infantil, una escala metàl·lica de 2’5 metres d’alçada, un tub de reg amb un coll d’ampolla de plàstic, una regadora, una cadira, un maó d’obra, un macarró i un espagueti, una tanca d’obres, i una escombra... tot un univers al servei de la imaginació i, sobretot, el seu bon humor que el va acompanyar durant tota la seva intervenció.

Originàriament, Xavi Lozano va començar tocant la flauta i més tard el saxòfon, però un bon dia se’n va adonar que pràcticament qualsevol objecte que ens rodeja pot emetre un so, música capaç de trenar una melodia, una cançó. Així va ser com va esdevenir en un creador d’instruments i sons únics. El què va començar sent un joc ha passat a ser un mitjà de vida.


Toca instruments de vent, i casa seva està plena de peces que ha anat portant des de diferents llocs del món que ha visitat fent concerts. De fet, la seva interpretació a Blanes la va oferir aquest passat diumenge viatjant directament des de Bèlgica, on havia actuat. Xavi Lozano va obrir la segona part amb un repertori propi, i després va acompanyar la VBella Banda en diverses peces.

Després de la intervenció de Xavi Lozano, la VBella Banda va completar la segona part amb el ja esmentat repertori de nadales, durant el qual l’extraordinari instrumentista també els va acompanyar en una de les peces. El concert es va tancar amb la carta de comiat de la banda, la vibrant When The Saints Go Marchin In, que va posar punt i final a una vetllada musical novament diferent al què és més habitual sentir en aquest recinte.


La VBella Banda i Xavi Lozano, interpretant el "Bonus Track"
del concert, "La Santa Espina"
Aquesta darrera peça també va servir per presentar els diferents músics i al cantant de la banda en una roda de solos que va anar reblada amb els aplaudiments del públic. El Bonus Track, va ser la Santa Espina, on de nou es va comptar amb l’acompanyament de Xavi Lozano que, en aquesta ocasió, va utilitzar la roda d’una bicicleta com instrument. En definitiva, un concert inoblidable, com tots els que protagonitza la VBella Banda de Blanes.

Camí de nous aniversaris després de celebrar el 10è

La VBella Banda de Blanes es va fundar l’any 2006, fruit del retrobament d’antics músics de la Banda del Col·legi Santa Maria, fet al qual al·ludeix el seu nom, ja que es van aplegar amb motiu dels 40 anys d’aquesta formació. La VBella Banda ja té acostumat al públic a què gaudeixi d’una música vibrant i plena de matisos, compartint així la passió per la música que senten els seus components, que no tenen altra ambició que gaudir-ne en companyia de vells amics.


Al 2016 va celebrar els seus primers 10 anys de vida amb una sèrie d’activitats que es van concentrar durant un cap de setmana del mes de maig. Diego Cortés, Jordi i Xavier Molina i altres destacats convidats van actuar en un memorable concert d’aniversari que va tenir lloc al Teatre de Blanes. El tret més característic dels seus components és el seu uniforme: barrets d’ala, camisa negra, corbata blanca i pantalons negres, inspirat en l’estètica dels músics de New Orleans.





Data de realització: 01/09/2017 | Data de la darrera actualització: 01/11/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300