Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes estrena una nova zona enjardinada amb prop de 3.000 plantes i arbres al barri de Mas Enlaire


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/12/2017 11:57:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Arbre_3aBlanes estrena una nova zona enjardinada amb prop de 3.000 plantes i arbres al barri de Mas Enlaire

Aquesta setmana ha finalitzat la 2a fase del projecte, una petició llargament reivindicada per l’Associació de Veïns, que ha consensuat amb l’Ajuntament el disseny del nou espai verd

Feia almenys cinc anys que l’Associació de Veïns de Mas Enlaire demanava a l’Ajuntament de Blanes que s’endrecés i enjardinés el talús central que separa el desnivell que hi ha a l’Avinguda de la Pau. Es tracta d’un talús amb un alt grau d’inclinació que abasta prop de 500 metres de llargària, a tocar en un extrem amb l’Escola Sa Forcanera, i a l’altre amb el Mercat d’Abastaments.


Operaris de l'empresa de jardineria enllestint les darreres tasques
de la nova zona enjardinada al barri de Mas Enlaire - 2a Fase
La zona era totalment erma, sense cap enjardinament ni aigua, presentava sempre un creixement descontrolat de males herbes. Per això estava considerada com de Baix Manteniment, ja que tan sols es desbrossava un o dos cops a l’any en funció de la climatologia. El què demanaven els veïns del barri és que s’embellís aquest entorn, ajudant d’aquesta manera a fer-lo més agradable.

Projecte d’enjardinament en dues fases amb prop de 3.000 plantes

Des de l’Àrea de Medi Ambient, coordinada amb l’empresa encarregada del manteniment de jardineria pública de Blanes, la Fundació Aspronis, així com amb la mateixa Associació de Veïns, es va dissenyar un projecte planificat perquè es fes en dues fases. La primera es va fer la primavera de fa dos anys, al 2015, mentre que la segona ha finalitzat tot just aquesta setmana, quan s’ha donat per acabada l’actuació.


En total, sumant les dues fases de què ha constat el projecte, el què abans era un talús erm ara inclou prop de 3.000 plantes i arbres. A la primera hi ha 1.448 unitats de plantes arbustives i bulboses que corresponen a 11 espècies diferents, mentre que a la segona fase s’han plantat 1.512 plantes arbustives i bulboses de 9 espècies i 12 arbres de 3 espècies.


La zona que abasta la segona fase està situada just davant del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, i s’ha seguit el mateix disseny entre totes dues perquè quedi unificat com un tot. Aquests darrers treballs s’han pogut fer en poc més de dos mesos i mig, ja que es van iniciar el passat novembre.

Disseny innovador i tipus d’enjardinament que s’ha utilitzat

Una de les principals innovacions que s’ha introduït en aquest projecte, i que fins ara no s’havia utilitzat en cap altre lloc de Blanes, és la distribució en triangle dels elements que s’han anat incorporant. Per fer-ho més atractiu, s’ha jugat barrejant les gramínies i les plantes arbustives.


Talús central de l'Avinguda de la Pau - 1a Fase
Una de les primeres actuacions que s’ha fet en totes dues fases ha estat cobrir la superfície amb una lona anti-germinant per evitar la proliferació de males herbes a l’entorn dels nous elements. També s’ha instal·lat un sistema de reg que garanteixi la seva supervivència, una tasca molt elaborada perquè ha significat haver de col·locar i muntar un gran nombre de tubs.


En la segona fase s’han introduït plantes noves que no hi havia a la primera, com ara la sàlvia i els lliris blaus. En aquesta mateixa zona s’han retirat els arbres que hi havia abans, uns negundos, ja que estaven en molt males condicions. Se’ls ha substituït per arbres de mitja alçada del clima mediterrani: bignònies, arbres de júpiter i magnòlies.

Valoració positiva de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire

Precisament la idea d’introduir magnòlies, així com d’altres aspectes del projecte, han estat alguns dels suggeriments que s’han fet arribar a l’Ajuntament des de la junta de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire. L’entitat veïnal ha valorat de manera molt positiva els resultats del projecte, ja que en un talús que abans estava sempre brut i ple d’herbes ara hi llueixen arbres i plantes.


D'esquerra a dreta: l'equip de Jardineria i encarregats, la tècnica de l'Àrea,
el president de l'AVV de Mas Enlaire i el regidor de Medi Ambient
Aquesta apreciació també la fa seva el regidor de Medi Ambient, Juanjo Navarro, qui coincideix amb el president de l’Associació de Veïns en assenyalar que ara tota la zona es veu molt més neta i endreçada que no pas temps enrere. Fins i tot tenint en compte que ara és hivern, i no és precisament la millor època per gaudir de les plantes, tot aquesta zona presenta un millor aspecte.

Coincidint amb la finalització dels treballs, aquesta setmana s’ha fet una visita a peu de terreny per comprovar els resultats en les dues fases. No tan sols la zona que s’ha finalitzat ara, sinó també com evoluciona la primera que es va enllestir fa dos anys. La delimitació entre les dues fases correspon aproximadament a la cruïlla de l’Avinguda de la Pau amb el Carrer del Mercat.


En la trobada, celebrada aquest passat dimecres, van participar representants de l’entitat veïnal encapçalada pel seu president, Miguel Gallego; el regidor de Medi Ambient i la tècnica d’aquesta àrea, Juanjo Navarro i Dolors Rosell respectivament; així com els encarregats de l’equip de jardineria i la brigada mateix que han participat.Data de realització: 01/12/2017 | Data de la darrera actualització: 01/12/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300