Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes homenatja Eugenio González Roa, un xef de cuina amb prop de 50 anys de trajectòria al municipi


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/20/2017 12:01:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes homenatja Eugenio González Roa, un xef de cuina amb prop de 50 anys de trajectòria al municipi

Durant 25 anys va regentar el conegut Restaurant S’Auguer, tancat al 2013, i darrerament ajudava com a prejubilat en un altre local amb la seva dona Mila, inseparables tots aquests anys

El despatx d’Alcaldia de l’Ajuntament de Blanes va allotjar ahir al vespre un acte d’homenatge envers un ciutadà de la vila que ara finalitza la seva trajectòria professional després de prop de 50 anys de treball en el món de la hostaleria. Es tracta d’Eugenio González Roa, un xef de cuina blanenc d’adopció, molt conegut i apreciat al municipi.


Eugenio González amb la seva família i representants de les entitats que
van participar en l'homenatge: Recvll, ABBC, Rotary i Associació D'Hostaleria
En reconeixement a tots aquests anys de dedicació, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, va lliurar a l’homenatjat una reproducció de l’Escut dels Cabrera, el medalló central que hi ha a la Font Gòtica. Es tracta del monument més representatiu amb què compta aquesta vila, que constitueix el màxim guardó que es lliura als regidors i regidores quan deixen el seu càrrec electe.


L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, amb Eugeno González
acompanyat de la seva dona Mila i la seva filla Elisabeth
També van participar en l’acte regidors i regidores de l’Ajuntament, i representants de quatre entitats amb qui Eugenio González Roa ha estat col·laborant durant molts anys: el Rotary Club Blanes Costa Brava Sud, l’Associació d’Hostaleria, la Revista Recvll i l’Associació de Botiguers de Blanes Centre. Tampoc no van faltar familiars de l’homenatjat: la seva dona Mila, la seva filla Elisabeth, i el seu gendre Lluís.

Prop de 50 anys de trajectòria professional a Blanes

Eugenio González Roa va néixer a Torredonjimeno, a Jaén, i durant uns anys es va traslladar a viure a València. Pels volts dels anys 70 va arribar a Blanes, on va començar a treballar de segon maître a l’Hotel Santa Marta. Posteriorment, també ho va fer al Restaurant Miramar –avui desaparegut-, així com al restaurant del Club Vela Blanes.


Mentre treballava en aquest darrer establiment, l’atzar va contribuir a fer un gir en el seu futur professional. El mestre de cuina va anar a portar un servei de càtering amb motiu d’una inauguració en un cèntric local del centre i, fixant-se en la seva singularitat, va pensar que seria un lloc ideal per obrir un restaurant. Va ser així com va transformar la sala d’exposicions en un dels locals més coneguts i referenciats en l’àmbit gastronòmic local al llarg de dècades: el Restaurant S’Auguer, situat al carrer que du aquest mateix nom.

L’establiment va obrir l’activitat el 31 de desembre de l’any 1989, i va tancar al 2013. Durant tots aquests anys, Eugenio González també va regentar un altre establiment que tan sols obria amb motiu de grans esdeveniments i ocasions especials: el Restaurant Montferrant. Una de les celebracions que s’hi va acollir durant un bon grapat d’edicions va ser la Festa de Lliurament dels Premis Recvll, mentre que el jurat d’aquests guardons acostumava a reunir-se al Restaurant S’Auguer per emetre el veredicte.


Per la seva banda, el Rotary Club Blanes Costa Brava Sud utilitzava aquest darrer local com a seu de les reunions periòdiques que celebra l’entitat. Al marge d’aquestes assídues col·laboracions, Eugenio González sempre ha col·laborat en campanyes i cicles gastronòmics organitzats per l’Ajuntament de Blanes, recolzant nombroses iniciatives municipals.

Com sol passar en aquest tipus d’actes, l’homenajat no tenia cap idea que se li havia preparat el reconeixement. Per poder preparar-ho, es va comptar amb la complicitat de la seva dona, Milagros –coneguda per tothom com la Mila-, que ahir va compartir amb el seu home l’esdeveniment.


Després de tancar el Restaurant S’Auguer, l’Eugenio –el nom amb qui tothom el coneix- va prejubilar-se i fins ara ha estat donant un cop de mà al Restaurant La Llotja de Blanes al costat de la Mila, una parella inseparable durant tots aquests darrers anys. Mentre van regentar plegats els restaurants S’Auguer i Montferrant, el seu tracte amable i atent serà recordat sempre per molts blanencs i visitants, a banda de la seva bona cuina.Data de realització: 01/20/2017 | Data de la darrera actualització: 01/20/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300