Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Avui han marxat cap a Gàmbia els atletes de Blanes Xavi Marina i Joan Muñoz per fer la Ruta Solidària 120 km


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/20/2017 04:02:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Avui han marxat cap a Gàmbia els atletes de Blanes Xavi Marina i Joan Muñoz per fer la Ruta Solidària 120 km

El primer tram del viatge els deixarà avui a Casablanca, on esperaran la confirmació per poder enllaçar un segon vol fins a Gàmbia, pendent aquests dies d’una possible intervenció militar

Aquest migdia han marxat de Blanes cap a Gàmbia els dos corredors de fons blanencs Xavi Marina i Joan Muñoz. El seu objectiu és fer la Ruta Solidària 120 km Non Stop un projecte de cooperació que han emprès en col·laboració amb la ONG Kuwonku Blanes amb Gàmbia. Durant el recorregut que faran per aquest país africà repartiran el material que han estat recollint les darreres setmanes al municipi, comptant amb la col·laboració i aportacions de diverses farmàcies, particulars i entitats.


Joan Muñoz i Xavi Marina, a punt de marxar des de l'estació de Blanes
Els dos esportistes s’han mostrat molt satisfets del resultat d’aquesta iniciativa solidària de recollida de material, ja que afirmen haver recollit quatre vegades més del què es pensaven inicialment. La campanya es va encetar el passat 21 de desembre, coincidint amb la Fira de Sant Tomàs, quan la ONG Kuwonku Blanes amb Gàmbia va instal·lar una parada en el popular esdeveniment nadalenc.

També es va continuar recollint material diumenge passat, coincidint amb la celebració de la 29a Cursa Mar i Murtra. Originàriament, els plans dels dos corredors de fons és arribar aquesta nit a la capital gambiana i la setmana vinent fer la ruta solidària d’entre 120 i 130 kilòmetres de recorregut non stop, comptant amb un vehicle de suport que els acompanyarà durant tot el trajecte.


Abans que comenci el recorregut, ja haurà arribat a Kuwonku en un altre transport el material recollit. A la base de Kuwonku també hi seran els fundadors de la ONG, els cooperants blanencs Pere Gual i Roser Bitlloch, que viatjaran cap allà aquests dies. El recorregut començarà a Kuwkonku i la ruta en bucle que s’han traçat discorre en paral·lel al riu Gàmbia que travessa el país.


Estand Cursa Mar i Murtra recollida de material
En total, s’han recaptat 120 kilos de medicaments, roba esportiva i material escolar que repartiran a una vintena de pobles gambians. També han pogut recollir uns 400 euros en metàl·lic, que s’han endut avui en el primer tram del viatge. Abans, la tarda d’aquest divendres agafaran el primer avió que els durà fins a Casablanca, on hauran d’esperar a que els confirmin que poden agafar el segon vol fins a Banjul, la capital gambiana

Pendents de poder viatjar a Gàmbia per una possible intervenció militar

Xavi Marina i Joan Muñoz explicaven avui al migdia que estaven molt tranquils, ja que, segons els han confirmat diversos contactes que tenen a la zona, així com la mateixa ONG amb qui col·laboren, sembla que la situació està més controlada i no és tan greu com algunes fonts han apuntat. Durant les darreres hores la incertesa ha estat la tònica general, i encara més arran de l’amenaça d’una intervenció militar per desallotjar del poder Yahya Jammeh, que no vol deixar la presidència tot i haver perdut les eleccions i no comptar amb recolzament internacional.


Joan Muñoz, Joel Comas (regidor d'Esports), i Xavi Marina
Les tropes del veí país del Senegal ja han entrat per la frontera sud després que es va fer pública la resolució del Consell de Seguretat de l’ONU que reconeix com a únic president legítim de Gàmbia Adama Barrow. Mentrestant, Barrow es va veure obligat la setmana passada a traslladar-se al Senegal a l’espera de veure com evolucionaven els esdeveniments.

Segons han informat diversos mitjans de comunicació, la Comunitat Econòmica de l’Àfrica Occidental està intentant convèncer Yahya Jammeh perquè accepti la derrota a les urnes i traspassi el govern al legítim president, Adama Barrow, i que ho faci de manera democràtica. Al negar-se Jammeh, Barrow s’ha vist obligat a jurar el seu càrrec a l’ambaixada a Dakar, la capital senegalesa que tècnicament està sota sobirania gambiana.

Un projecte a cavall entre l’esport i la solidaritat

Sigui quin sigui el desenllaç, Xavi Marina i Joan Muñoz expliquen que l’objectiu principal del projecte ja s’ha complet, ja que el material arribarà a Kuwonku i es distribuirà igualment, ja sigui amb ells o sense ells. Originàriament, la idea de fer el projecte va sorgir com una manera de combinar esport i solidaritat, ja que els dos atletes volien aprofitar per entrenar i córrer en terres desèrtiques, en un lloc diferent, a l’hora que complien aquest objectiu de cooperació.


En el primer tram d’aquesta aventura que s’ha iniciat avui al migdia els ha acompanyat el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Joel Comas, qui s’ha acomiadat de tots dos a peu d’andana, abans que agafessin el tren en direcció a l’Aeroport del Prat. El regidor els ha desitjat molta sort en aquest projecte, lloant la seva iniciativa de combinar esport i solidaritat.


Xavi Marina i Joan Muñoz emprendran el viatge de tornada cap a Blanes d’aquí a poc més d’una setmana, el diumenge 29 de gener. Tots dos viatgen molt lleugers, amb una única motxilla on porten tot el què necessiten per fer la ruta, roba lleugera i esportiva i, sobretot, moltes ganes d’aventura i la il·lusió de poder complir un dels mols somnis que s’han plantejat al llarg de la vida.

Data de realització: 01/20/2017 | Data de la darrera actualització: 01/20/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300