Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Xavi Marina i Joan Muñoz comencen sense problemes la Ruta Solidària 120 km Not Stop a Gàmbia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/23/2017 09:27:07 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

KUWONKUXavi Marina i Joan Muñoz comencen sense problemes la Ruta Solidària 120 km Not Stop a Gàmbia

Finalment els dos corredors de fons blanencs han pogut iniciar la seva aventura a cavall entre l’esport i la cooperació per repartir 120 kilos de medicaments i material esportiu i escolar

Xavi Marina i Joan Muñoz han començat ja la Ruta Solidària 120 km Not Stop que els durà al llarg dels propers dies per una vintena de pobles d’aquest país africà, després que han pogut arribar al seu destí sense cap problema. Els dos corredors de fons van marxar de Blanes divendres passat al migdia per agafar un avió en direcció a Casablanca, on havien d’esperar per saber si podrien enllaçar amb un segon vol que els havia de dur fins a Gàmbia.


Xavi Marina i Joan Muñoz, aquest passat cap de setmana a Gàmbia
Tot i que els contactes dels dos corredors de fons blanencs els havien assegurat que no tindrien cap entrebanc, durant els dies anteriors a marxar de Blanes la incertesa havia estat la tònica general respecte la situació política que es viu a Gàmbia i, per tant, no estaven del tot segurs que podrien realitzar el seu projecte. L’amenaça d’una possible intervenció militar era ben real, i per tant calia estar amatents a les notícies.

Ruta Solidària 120 km Not Stop a Gàmbia

Segons han informat familiars dels dos corredors blanencs, tots dos van poder volar sense cap problema, i van arribar al seu destí, Kuwonku, aquest passat cap de setmana. Ara, els esperen uns quants dies per fer el recorregut d’entre 120 i 130 kilòmetres non stop, comptant amb un vehicle de suport que els acompanyarà durant tot el trajecte, en col·laboració amb la ONG Kuwonku Blanes amb Gàmbia.

Al llarg de la ruta, repartiran el material que han estat recollint les darreres setmanes a Blanes, comptant amb la col·laboració i aportacions de diversos particulars, farmàcies i entitats. En total, s’han recaptat 120 kilos de medicaments, roba esportiva i material escolar, que faran arribar a una vintena de pobles gambians. També s’han recollit 400 euros en efectiu per a la campanya.


Joan Muñoz i Xavi Marina, en ruta per Gàmbia
Els dos esportistes blanencs hauran de suportar una situació meteorològica força diferent al fred i la pluja que els va acompanyar al marxar. Actualment a Gàmbia hi ha temperatures que volten els 40 graus, i per tant la ruta serà dura però alhora molt esperada per tots dos.

Originàriament, la idea de fer el projecte va sorgir com una manera de combinar esport i cooperació, ja que els dos atletes volien aprofitar per entrenar i córrer en un lloc diferent a l’habitual, en terres desèrtiques, a l’hora que complien aquest objectiu solidari. Xavi Marina i Joan Muñoz tenen previst emprendre el viatge de tornada cap a Blanes diumenge vinent, el 29 de gener.Data de realització: 01/23/2017 | Data de la darrera actualització: 01/23/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300