Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes torna a la normalitat amb el temporal ja de baixa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/23/2017 11:57:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MAPA MAL TEMPSBlanes torna a la normalitat amb el temporal ja de baixa

Des de primera hora del matí s’han començat els treballs per netejar la sorra dipositada damunt del passeig de mar, on avui s’han instal·lat algunes de les parades del mercat dels dilluns

Poc a poc, Blanes torna a la normalitat després que aquests darrers dies els efectius d’emergència –Protecció Civil i Policia Local- han viscut pendents de controlar les possibles conseqüències que podia provocar el temporal de mar, vent i pluja. Avui dilluns, a partir de les 5 del matí, els efectius de Nora, l’empresa encarregada de la neteja municipal, ja han començat a treballar sobre el Passeig Cortils i Vieta, el tram del passeig més afectat per l’acumulació de sorra.


Neteja del Passeig Cortils i Vieta, avui al matí
Com que es tractava d’una zona molt delimitada –entre el Carrer Muralla i la Plaça Catalunya, així com un altre tram molt concret a tocar del Carrer Ample-, s’hi ha destinat tres màquines que han iniciat les tasques més a fons, retirant i escombrant la sorra del damunt. Posteriorment, pels volts de quarts de 10 del matí, s’ha completat la feina amb cinc operaris més que, amb l’ajuda de pales i escombres, han fet la neteja manual pels voltants de les zones inaccessibles per les màquines.


D’aquesta manera, a les 11 del matí la zona del Passeig Cortils i Vieta que aquests darrers dies havia quedat colgada de sorra i deixalles arrossegades per la força del mar ja ha quedat neta i expedita. Paral·lelament, un altre grup de màquines i operaris de Nora també ha començat les tasques de neteja d’una altra de les zones afectada per l’acumulació de sorra: diversos trams del Passeig de S’Abanell i, en especial, a tocar amb el Carrer Mercè Rodoreda, a la zona turística.

S’instal·len algunes parades del mercat de teixits dels dilluns al matí

Un dels temes que també es va tractar aquest passat diumenge a l’hora d’avaluar l’estat de la qüestió, va ser la previsió que els dilluns al matí –des de les 8 fins a quarts de 2 de la tarda- es munta un Mercat dels Teixits. Les parades s’instal·len al llarg d’una bona llargària del Passeig de Mar: des del Passeig de la Mestrança, a tocar amb el port, passant pel Passeig Pau Casals i finalitzant al Passeig Cortils i Vieta i els voltants de la Plaça Catalunya.


Per aquest motiu, l’Ajuntament de Blanes es va posar en contacte aquest passat diumenge amb els responsables del mercat i els va informar de la situació, coordinant-se amb l’Àrea d’Enginyeria del consistori, així com amb la Policia Local i Protecció Civil. Finalment, a primera hora del matí han vingut fins a Blanes algunes parades, la majoria de les quals han decidit marxar perquè les condicions meteorològiques no conviden precisament a què els clients s’acostessin al passeig.


D’altres, en canvi, han decidit muntar igualment les parades, i en cas que necessitessin reubicar-se, efectius municipals els han ajudat a fer-ho. Per últim, una altra tasca que continua pendent de l’evolució de l’estat del temporal de mar és la neteja de la sortida de les rieres perquè quedin expedites les sortides que donen a mar.


El vespre d’aquest passat diumenge Protecció Civil va alertar sobre la necessitat d’iniciar les tasques a la sortida de la riera del costat de la platja de Sa Palomera, ja que la pluja que va seguir caient durant tot el dia amenaçava de provocar inundacions. Dues màquines excavadores es van encarregar ahir al vespre d’eixamplar més el pas obert que ja hi havia encara. Quan el temporal hagi amainat, els treballs es faran de manera més exhaustiva en totes les sortides de rieres de Blanes.Data de realització: 01/23/2017 | Data de la darrera actualització: 01/23/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300