Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes constituirà amb caràcter permanent la Taula Interreligiosa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/26/2017 12:21:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PAU NO A LA GUERRABlanes constituirà amb caràcter permanent la Taula Interreligiosa

El punt de partida ha estat una trobada amb representants dels 12 centres de culte i comunitats que hi ha actualment a la població, formant part dels actes de la 14a Setmana de la Pau

D’ençà del gener de l’any 2013, l’Ajuntament de Blanes no havia promogut una nova trobada que tornés a aplegar representants dels centres de culte de les diferents confessions i comunitats religioses que conviuen al municipi. Durant tots aquests anys s’han mantingut reunions unilaterals per tractar temes específics, però l’interessant era que hi fossin tots i totes alhora. Aquesta vegada ha estat amb motiu de la 14a Setmana de la Pau que s’està celebrant durant aquests dies, i que culminarà tot just dilluns vinent amb el darrer dels actes organitzats.


Participants en la Trobada Interreligiosa, dins els actes de la
14a Setmana de la Pau
L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el regidor d’Acció Social, Cooperació i Solidaritat, Mario Ros, van encapçalar la trobada que va tenir lloc ahir al vespre a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Actualment hi ha 12 centres de culte, aplegats en sis confessions religioses. Les més nombroses són d’una banda les Esglésies Evangèliques, que compten amb el Centre Cristià FEAM, l’Església de Filadelfia, l’Assemblea de Déu i l’Església Evangèlica de tradició Baptista. De l’altra, a l’Església Catòlica hi ha les tres parròquies que compten amb una tradició molt més longeva en el temps: Santa Maria, Sagrada Família i Santa Teresa.


L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, donant la benvinguda als assistents
L’Islam està representat per dues comunitats islàmiques, i també es compta amb l’Associació de dones Bahá’ís, els Testimonis de Jehovà, i la Parròquia Ortodoxa Rumana de Santa Llúcia Màrtir. Precisament aquesta darrera comunitat és la que s’ha posat en marxa de manera més recent, tal com va explicar el seu representant, qui va recordar que fa un any que són a Blanes, i atenen no tan sols gent d’aquest municipi, sinó també de les poblacions del voltant.

Constitució de la Taula Interreligiosa de Blanes

Al terme de la trobada, que va comptar amb una nodrida representació de la major part de comunitats, ja es va acordar que la primera reunió de treball després d’aquest retrobament tindrà lloc d’aquí a tres mesos, a finals d’abril. En aquesta següent trobada s’articularan els elements per constituir la Taula Interreligiosa de Blanes, i s’explicaran els temes que preocupen les diferents comunitats per establir un treball que sigui més fluid i beneficiós per a tothom.


El regidor d'Acció Social, Cooperació i Solidaritat, Mario Ros,
explicant l'objectiu de la trobada
Ahir del què es tractava era de retrobar-se, de fer una presentació en comú per explicar com i en què es treballa. El sentiment unànime expressat per tothom va ser el caire de localitat integradora que té Blanes, que aplega aquest ample ventall de comunitats. Les conseqüències de la crisi econòmica que s’arrossega des de fa tants anys continua sent un dels principals problemes que s’ajuda a combatre des de les diferents creences.


En aquest sentit, dues de les esglésies que treballen des de fa més temps en aquest sentit són la Catòlica Cristiana i la Cristiana Evangèlica. Els primers a través de Càritas Interparroquial, i els segons amb el Bon Samarità, que ja porta 18 anys de treball al municipi, i que actualment dóna suport a unes 250 persones, a banda de la casa s’acollida per combatre la dependència del consum de drogues i alcohol. La resta de confessions també ajuden els respectius feligresos i feligreses a resoldre la necessitat d’aliments, roba, feina i aixopluc, així com a superar les barreres lingüístiques en alguns casos.


Representants d'una de les dues comunitats islàmiques
Les respectives obres socials en què es treballa des de les diferents comunitats s’han hagut d’ampliar necessàriament durant els darrers anys, engrandint un servei que mai s’ha deixat de donar, però que no s’havien imaginar que esdevindria tan dur i tan continuat en el temps. Especialment per aquest motiu, tothom va rebre molt positivament la idea de poder treballar en xarxa, ja que en definitiva es tractaria de sumar esforços en un objectiu comú.

Donar suport més enllà dels béns materials

Tal com van explicar tots els representants en major o menor mesura, al marge de la pèrdua la cobertura de necessitats tan bàsiques com la vivenda i l’alimentació, també hi ha un altre component més difícil de resoldre. L’angoixa i la depressió que genera aquesta situació es procura resoldre a base d’allò intangible que, en definitiva, és el més valorat per tothom: sentir-se acollit, escoltat, valorat i estimat.


Representant de la parròquia ortodoxa romana de Santa Llúcia màrtir
Al marge d’aquests temes, d’altres qüestions que van sorgir al llarg de la trobada van ser la necessitat de disposar d’espais més adequats, així com suports i complicitats que es puguin trobar a l’Ajuntament de Blanes. Al terme de la trobada, el regidor d’Acció Social, Cooperació i Solidaritat es va mostrar molt satisfet d’haver pogut complir un dels objectius que es va fixar l’any passat, quan va assumir aquestes regidories en relleu de l’anterior edil.


Mario Ros tancant la trobada
Mario Ros va reiterar la mà estesa i la disposició que sempre té el consistori per ajudar-los en qualsevol problemàtica que estigui a l’abast dels recursos municipals amb què es compta recordant que, en definitiva, aquestes àrees de govern són les que es dediquen més intensament a ajudar en les necessitats bàsiques de les persones. També va reiterar el desig que a partir d’ara es reprengui la fluïda relació entre les diferents comunitats que hi havia hagut en el passat.Data de realització: 01/26/2017 | Data de la darrera actualització: 01/26/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300