Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes destina 25.000 € a 11 Projectes i Activitats de Cooperació i Solidaritat Internacionals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/28/2017 12:14:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes destina 25.000 € a 11 Projectes i Activitats de Cooperació i Solidaritat Internacionals

Hi ha ajuts per activitats solidàries a Blanes, així com projectes de cooperació internacional a Honduras, Índia, Nicaragua, Gàmbia, Togo, Guinea Equatorial, Sáhara i Romania

La Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal va allotjar ahir divendres el lliurament de fons econòmics als Projectes de Cooperació i Solidaritat corresponents a l’anualitat del 2016. L’acte estava inclòs dins el cicle de la 14a Setmana de la Pau. El van encapçalar el regidor d’Acció Social, Solidaritat i Cooperació, Mario Ros, i l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez.


Mario Ros donant la benvinguda a tots els assistents a l'acte
També van assistir-hi regidors de l’Ajuntament de Blanes i representants de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social de la vila. Abans de donar pas al lliurament de les quantitats econòmiques, les diferents ONG que desenvolupen les actuacions van fer una breu presentació del seu respectius projectes de cooperació, acompanyant les seves explicacions amb fotografies i vídeos.


Foto de grup dels representants de les ONG que desenvolupen els projectes
i actuacions, amb l'alcalde i regidors
Cada any la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, constituïda per les ONGs locals de Blanes proposa a l’Ajuntament a quins projectes se’ls han d’atorgat ajuts. En el pressupost municipal de 2016 es va destinar una partida de 25.000 €, que s’han destinat a finançar un total d’11 projectes i activitats de solidaritat i cooperació.

Un total de 25.000 € destinats a 11 projectes i activitats solidàries

Hi ha sis projectes dotats cadascun d’ells amb 3.000 €, que donen continuïtat a programes engegats en diferents localitats als quals ha donat suport l’Ajuntament de Blanes els darrers anys. D’altra banda, l’any passat ja es van donar 2.840 €. destinats a un projecte d’emergència per donar resposta als efectes de l’Huracà Mathew al seu pas pel Carib, en fase 1 de reconstrucció, a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.


Fina Martínez presentant el projecte d'acolliment amb infants sahrauís
Aquesta mateixa ONG ha rebut uns altres 1.600 €: 1.100 € són de la quota de socis que paga el consistori corresponent al 2016, i 500 € per a l’adquisició de l’Agenda Llatinoamericana 2017. Al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament també se li han assignat 1.000 € en una campanya d’emergència pel terratrèmol d’Equador. D’altra banda, l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís ha comptat amb 1.560 € pel projecte d’acolliment durant l’estiu del 2016, Vacances en Pau.

Sis projectes dotats cadascun d’ells amb 3.000 €

El gruix més important són els sis projectes promoguts per diferents entitats socials del municipi, que han rebut cadascun d’ells 3.000 € per destinar-los a programes de continuïtat respecte els darrers anys. L’Associació del Voluntariat Blanenc, a través de l’Associació Iberoamericana Filipina, adquirirà 4 condicionadors d’aire per al pavelló de medicina interna d’homes Mn. Jacinto Verdaguer de l’Hospital de Santa Bàrbara, i la Fundació Vicenç Ferrer per a millorar la gestió i aprofitament dels recursos hídrics amb la construcció d’un embassament a Anantampur (Índia).


Tomàs Romero i Marta Roca presentant projecte Fundació Vicenç Ferrer a Índia
Blanes Solidari recolza a través de SOARPAL (Solidaritat Arbúcies-Palacaguïna) la primera fase d’un projecte d’empoderament de la dona i restitució d’una vida digna a Palacagüina (Nicaragua). L’Associació per al Desenvolupament de Kuwonku segueix treballant en aquesta localitat gambiana en un projecte que desenvolupen dos cooperants blanencs i que, en aquesta ocasió, es traduirà en l’adquisició de material per a les instal·lacions de vivenda, i la segona fase de l’Escola d’Oficis.


Pere Gual durant la presentació del projecte
que la seva ONG està desenvolupant a Kuwonku, Gàmbia
Càritas Interparroquial a través de Càritas Dapaong reforçarà tres aules i en construirà tres altres al Col·legi Saint Paul de Nassable a Dapaong (Togo). Per últim, la ONG d’Acció Social i Solidària El Bon Samarità i la ONG Samaritans Purse desenvolupen el projecte Operació Nen del Nadal, amb caixes de regals amb material escolar, higiene personal i joguines per a nens i nenes de Guinea Equatorial, Sàhara i Romania.


Jaume Soler, de SOARPAL, durant la presentació del projecte a Nicaragua
PROGRAMAENTITAT GESTORA
APORTAT
Colònies per a infants sahrauís a Blanes, “Vacances en Pau”Assoc. Famílies Acollidores Infants Sahrauís
1.560 €
Campanya d’Emergència Terratrèmol d’EquadorFons Català de Cooperació al Desenvolupament
1.000 €
Ajut d’Emergència efectes Huracà Matthew al CaribFons Català de Cooperació al Desenvolupament
2.840 €
Aclimatació Pavelló Hospital de Santa Bàrbara (Honduras)Associació
Voluntariat Blanenc
3.000 €
Millora recursos hídrics a Bethapalli, Anantampur (Índia)Fundació Vicenç Ferrer
3.000 €
Empoderament de la dona i restitució vida digna 1a Fase a Palacagüina (Nicaragua)Blanes Solidari i SOARPAL (Solidaritat Arbúcies-Palacagüina)
3.000 €
Adquisició de material per vivenda i Escola d’OficisAssoc. Desenvolupament de Kuwonku
3.000 €
Reforçament de 3 aules i construcció de 3 aules més a Dapaong-TogoCàritas Interparroquial de Blanes i de Dapaong
3.000 €
Caixes de regal amb material escolar, higiene i joguines infants Guinea Equatorial, Sàhara i RomaniaAcció Social i Solidària del Bon Samarità i Samaritans Purse
3.000 €
Quota Socis Fons Català 2016Fons Català Coop. Desenv.
1.100 €
Agenda Llatinoamericana 2017Fons Català Coop. Desenv.
500 €
Total :
25.000 €

Amb aquest acte, la 14a Setmana de la Pau de Blanes entra ja en la recta final, i es tancarà dilluns vinent, coincidint amb el Dia de la No Violència i la Pau que se celebra el dia 30, amb la xerrada La Ruta del Refugi. El Mediterrani i els Camps a Grècia. Anirà a càrrec de Toni Fiol Benejam, de Proactiva Open Arms, i Rocío Rodríguez Murillo, de Pati de Pedres. S’allotjarà a la Sala d’Actes de la Biblioteca Comarcal, i començarà a les 7 del vespre.
Data de realització: 01/28/2017 | Data de la darrera actualització: 01/28/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300