Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes incorpora 4 nous agents i 6 interins a la Policia Local, que començaran un projecte comunitari


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/02/2017 12:56:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutBlanes incorpora 4 nous agents i 6 interins a la Policia Local, que començaran un projecte comunitari

Després de la presa de possessió, els nous agents faran sis mesos de pràctiques, mentre que els interins passen a substituir places vacants que hi havia

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar dimecres al matí l’acte de presentació i benvinguda dels 10 nous agents que s’han incorporat a la Policia Local: 1 dona i 9 homes. D’aquest nombre, 4 corresponen a noves places creades en la plantilla del cos de seguretat després que han passat les corresponents proves de selecció.


Acte presentació nous agents Policia Local de Blanes
A partir d’ara, els nous agents han iniciat un període de sis mesos de pràctiques, després de les quals dos d’ells hauran de fer el corresponent curs de nou mesos a l’Escola de la Policia de Catalunya, a l’Institut de Seguretat Pública de Mollet del Vallès. Els altres dos agents ja han fet aquest curs, per tant no caldrà que el complimentin.


Per la seva banda, els 6 agents interins s’han incorporat a la Policia Local en substitució de diverses places que estaven vacants. Inicialment rebran formació i després se’ls destinarà perquè treballin en el nou projecte comunitari del cos de seguretat, amb destinació als diversos sectors de la població.

Nou model de la Policia Local de Blanes

El nou model, que es va aprovar al ple municipal l’any passat, inclou dotar de major contingut la Policia de Proximitat. La major part de les actuacions que fan els agents i oficials d’aquest cos són de caràcter assistencial: des de facilitar informació a la ciutadania fins a l’assistència de ferits en un accident, passant per la regulació del trànsit, entre d’altres. El nou model es basa en la concepció de policia com servei públic entesa en el seu sentit més ampli: no només de protecció de la comunitat, sinó també com servei a la mateixa.


Els objectius bàsics que es volen assolir es corresponen amb les necessitats de la comunitat: ser flexibles, realitzables i mesurables, cosa que exigeix quatre funcions bàsiques. Aquestes són l’adaptació dels serveis policials a les necessitats reals de la comunitat; la col·laboració del públic en el compliment d’algunes funcions policials; una estructura i funcionament democràtic; l’adopció i rigorosa aplicació d’un codi deontològic policial i la formació dels agents i comandaments.


Per elaborar el nou model, que també inclou la creació de la Unitat de Policia Administrativa –que no existia fins ara-, es va comptar amb el treball del propi cos de seguretat, així com de representants sindicals i de tots els grups polítics municipals. L’equip de treball el van coordinar l’inspector en cap de la Policia Local, Joan Garcia, i la regidora de Seguretat, Pepa Celaya.

Benvinguda i presa de possessió

L’acte d’aquest passat dimecres es va encetar amb la benvinguda als nous agents, que va encapçalar l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de l’inspector en cap, Joan Garcia, i el sergent Francisco Luna Blancat. Posteriorment, el vice-secretari i el cap de Recursos Humans es van encarregar de complimentar els aspectes administratius, entre ells la presa de possessió en què han de jurar o prometre el seu càrrec.


Durant el seu parlament, l’alcalde va felicitar als nous agents i va explicar que són la prova que l’Ajuntament està apostant per la seguretat ciutadana. També els va demanar implicació en el nou repte de cara al futur per donar un servei públic de qualitat, amb cortesia i respecte, sense oblidar les responsabilitats i funcions inherents al seu càrrec. Finalment, l’acte es va tancar amb una fotografia de grup per immortalitzar-lo.Data de realització: 02/02/2017 | Data de la darrera actualització: 02/02/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300