Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Expectació dels veïns de La Pedrera-Carretera de Lloret per conèixer el Pla Parcial Costa Brava


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/08/2017 11:39:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Expectació dels veïns de La Pedrera-Carretera de Lloret per conèixer el Pla Parcial Costa Brava

L’Ajuntament va presentar ahir el projecte d’urbanització en el local social d’aquest veïnat, que es va omplir de gom a gom per conèixer tots els detalls i preguntar sobre diversos temes

El local de l’Associació de Veïns de La Pedrera-Carretera de Lloret es va omplir ahir al vespre de gom a gom de gent del barri i d’altres veïnats de la rodalia, interessats en conèixer el què s’hi havia d’explicar. De la mateixa manera que es va fer la setmana passada al local de l’AVV de Mas Enlaire, polítics i tècnics de l’Ajuntament de Blanes van presentar ahir tota la informació al voltant del Projecte d’Urbanització del Pla Parcial Costa Brava, que ja s’està començant a executar amb els primers moviments de terra i desbrossament.


Local AVV La Pedrera-Crtra. de Lloret: Xerrada Informativa Pla Parcial
La presidenta de l’entitat veïnal, Rosa Garcia, es va encarregar de presentar els ponents de la trobada: la regidora d’Urbanisme, Pepa Celaya; el regidor d’Obra Pública, Medi Ambient i Enginyeria, Juanjo Navarro; i el regidor de Participació Ciutadana i Mobilitat, Albert Sanz. També van participar tècnics de l’Ajuntament de Blanes: el coordinador de Territori i Urbanisme, Narcis Sicart; l’enginyer en cap, Artur Fenollosa; i representant la Policia Local l’inspector en cap, Joan Garcia, i el sergent de Mobilitat i Seguretat Viària de la Policia Local, Paco Rodríguez.

Interès per conèixer les zones verdes i els equipaments públics

Després d’informar sobre les dades més destacades del projecte, es va obrir un torn de preguntes entre el públic assistent a la sala, que ja vessava ple de veïns que van haver d’acomodar-se a l’entrada del local per seguir la reunió. Algunes de les qüestions van estar relacionades amb els equipaments públics que preveu el pla parcial, i d’altres amb aspectes molt concrets que polítics i tècnics van anar contestant.


D'esquerra a dreta: Rosa Garcia (presidenta AVV), Juanjo Navarro,
Pepa Celaya i Albert Sanz (regidors Ajuntament)
El projecte inclou dues parcel·les d’equipaments públics de 1.114 m2 i 2.620 m2 respectivament. La primera està situada a l’extrem sud-est dels terrenys. L’altra, la més extensa, davant de l’actual Escola Sa Forcanera, a l’altre costat de l’Avinguda del Parlament. De moment encara no està decidit quina destinació se li donarà a les dues parcel·les, ja que s’estan estudiant diverses possibilitats. Tampoc no s’ha pres la decisió sobre què es farà amb les dues parcel·les d’us residencials que li pertoca al consistori, les cessions d’aprofitament mig patrimonial.
Una altra qüestió que va sorgir va ser el volum de zones verdes que hi ha en tot el projecte. En aquest sentit, n’hi ha diverses en tota la superfície, si bé n’hi ha de concentrades específicament en diversos trams. Un d’ells són dues zones de 3.994 m2 i 1.204 m2 a l’extrem oest del pla parcial. Un altre gran espai, de 3.907 m2, està al vell mig dels terrenys, a tocar entre els límits de la primera i la segona fase d’execució, davant de la parcel·la destinada a ser d’equipament públic.


Al marge d’aquestes zones en concret, també es va recordar la important transformació que suposarà el cobriment total de tota la riera. La seva superfície esdevindrà en un passeig per on discorrerà en bona part un carril bici flanquejat per arbres i mobiliari urbà, un espai que deixarà enrere en el temps l’actual aparença que ja ha començat a mudar amb les primeres obres de moviment de terres.

Altres qüestions preguntades pels veïns

Precisament la canalització i cobriment de la riera -una problemàtica que durant els darreres anys ha estat llargament reivindicada per l’AVV i els veïns i veïnes de la zona- va ser una altra de les qüestions que va ser motiu de l’interès dels participants. En aquest sentit, es va recordar la principal actuació que cobrirà tot el curs entre Mas Borinot i la rotonda de la Riera Alta, així com les tres rieres de cabdal més petit que travessen el pla parcial: Mas Guelo, Mas Palou i Residencial Vistamar.Els veïns i veïnes també es van interessar per la instal·lació de pipi-cans, el proveïment d’habitatges socials o bé si es crearan més places d’aparcament gratuït, ja que actualment es va explicar que es pateix un gran dèficit. Tècnics i polítics els van coincidir en assegurar que el projecte preveu grans zones d’aparcament públiques i gratuïtes, així com que no s’està estudiant la implantació de zones blaves.

Els canvis circulatoris que hi haurà a la zona, la desaparició dels passos soterrats i el pont de Mas Borinot si finalment la Generalitat implanta el carril-bus a la Carretera d’Accés a la Costa Brava, o bé les infraestructures de tractament d’aigua que hi haurà van ser d’altres temes que es van preguntar. En general, la impressió dels assistents va ser que el barri guanyarà en qualitat de vida amb el pla parcial que, a més a més, significarà un important eix vertebrador viari en el futur, quan estigui enllestit.

En aquest darrer sentit, es va recordar que el projecte d’urbanització està plantejat en dues fases. La primera, que compta amb un pressupost d’execució material de 5.133.189’19 €, abasta des de la girola de Mas Borinot fins a l’alçada de l’Escola Sa Forcanera. La segona fase continua des d’aquest punt fins a l’alçada de la Rotonda dels Focs, a la cruïlla entre la carretera i el Carrer Anselm Clavé, i compta amb un pressupost de 3.726.107’03 €. Els terminis d’execució aproximats són de 12 mesos i 11 mesos respectivament.


En tot cas, es va emplaçar a tothom perquè, si tenen algun dubte o suggeriment respecte el contingut del projecte o sobre alguna qüestió relacionada a com estan avançant les obres, ho canalitzin a través de l’Associació de Veïns de La Pedrera-Carretera de Lloret, el Servei de Línia Directa de l’Ajuntament de Blanes, o bé al correu enginyeria@blanes.cat.

Data de realització: 02/08/2017 | Data de la darrera actualització: 02/08/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300