Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Dia Mundial de la Ràdio emetent un magazine en directe a Ràdio Blanes des de la Biblioteca


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/13/2017 06:17:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

RadioBlanesBlanes celebra el Dia Mundial de la Ràdio emetent un magazine en directe a Ràdio Blanes des de la Biblioteca

S’ha emès un magazine que ha inclòs una mostra d’alguns dels programes que es fan a l’emissora municipal, conduits i produïts per col·laboradors i col·laboradores

El vestíbul de la Biblioteca Comarcal de Blanes ha esdevingut avui al matí en un locutori radiofònic espontani amb motiu de la celebració d’una jornada molt especial: el Dia Mundial de la Ràdio. Aquesta commemoració s’escau coincidint amb el 13 de febrer perquè és el dia en què les Nacions Unides van crear la seva pròpia emissora de ràdio ara fa més de mig segle, l’any 1946. L’objectiu és contribuir al prestigi d’aquest mitjà de comunicació que molts donaven per perdut amb la popularització de la televisió –com diu la cançó dels The Buggles-, però que segueix resistint el pas del temps.


Commemoració del Dia Mundial de la Ràdio a la
Biblioteca Comarcal amb Ràdio Blanes
Per commemorar l’efemèride, aquest dilluns des de les 10 del matí i fins les 12 del migdia s’ha estat oferint un magazine en directe per streaming i a través del 97.7 FM de Ràdio Blanes. El contingut del programa l’han anat trenant els presentadors i respectius equips de producció d’alguns dels diferents programes que configuren la graella de l’emissora municipal de l’Ajuntament de Blanes.


Se n’han encarregat de ser els fils de continuïtat vocals del magazine, d’una banda Ramon Soto, conductor i productor de l’espai La Taverna, i de l’altra la directora de Ràdio Blanes, Joanna Fernández. Un rere l’altre, els diferents col·laboradors dels espais radiofònics han anat aportant el seu granet de sorra, en una sèrie d’entrevistes informals que se’ls ha anat fent.


Es tractava de donar a conèixer alguns dels programes que hi ha actualment en antena a Ràdio Blanes, com ara Educació a la ràdio, Raíces, Els meus clàssics, El banc del temps, La bullanga, En confiança, L’apunt lingüístic, Latineando, Paraules i La Taverna. Alguns fa relativament poc temps que s’emeten, mentre que d’altres formen part de la mateixa història de l’emissora, entre ells Raíces, que gairebé és tan longeu com Ràdio Blanes, que es va posar en marxa l’any 1991.

Exposició i Taller Familiar de Ràdio

La instal·lació de l’estudi de ràdio en el vestíbul de la Biblioteca Comarcal no ha estat casual. Des d’avui i fins el proper dimarts 28 de febrer, aquest espai del servei bibliotecari allotja una interessant exposició que de ben segur agradarà als nostàlgics, tant de la ràdio com dels aparells professionals i domèstics de temps enrere, del segle XX.


Es tracta d’una mostra que recull aparells d’alta fidelitat HIFI, i que han estat cedits per Ramon Pérez i Vicenç Ginestà. Hi ha des dels clàssics tocadiscs fins a reproductors de cassettes, passant per altaveus de grans dimensions, lectors de bobines obertes de cintes d’àudio, amplificadors, etc. Completa l’exposició una selecció de diversos llibres que formen part del fons de consultes i préstec de la biblioteca, i que estan directament relacionats amb el món de les ones.


D’altra banda, aquesta tarda també estava previst que es fes un Taller Familiar de Ràdio comptant amb la col·laboració d’Olga Cercós i Albert Niell. L’activitat estava oberta a la participació de tota la família: des de pares i mares, passant per nens i nenes a partir dels 7 anys d’edat fins a avis i àvies.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/13/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300