Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Detectat un esvoranc de 10 m2 al tram final del Passeig de S’Abanell


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/14/2017 03:02:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ObresVallaGDetectat un esvoranc de 10 m2 al tram final del Passeig de S’Abanell

L’Ajuntament ja s’ha posat en contacte amb la Generalitat perquè n'investigui les causes. El forat s’ha localitzat al cedir el terra quan una màquina de neteja estava treballant

L’Ajuntament de Blanes s’ha posat en contacte avui al migdia amb tècnics del Departament de Costes i Acció Territorial de la Generalitat de Catalunya perquè investigui les causes que han provocat la formació d’un esvoranc detectat avui al matí al tram final del Passeig de S’Abanell. Aquesta és l’administració competent que pot fer-se’n càrrec, així com actuar-hi.


Tram final del Passeig de S'Abanell
Paral·lelament, l’Ajuntament s’ha fet càrrec en primera instància de les conseqüències més immediates. L’esvoranc s’ha detectat a causa d’un incident que ha tingut lloc avui dimarts a primera hora, pels volts de les 8 del matí. Un operari de l’empresa Nora, que s’encarrega de la neteja i recollida d’escombraries al municipi, estava procedint a netejar la sorra amb una màquina escombradora, quan de sobte el terra on estava treballant ha cedit uns metres.


El conductor de la màquina ha resultat il·lès i ha sortit pel seu propi peu sa i estalvi, mentre que el vehicle ha quedat atrapat en l’esvoranc, d’uns 10 m2 de grandària i 2’1/2 metres de profunditat. Immediatament, s’han mobilitzat la Policia Local i Protecció Civil, així com responsables de Nora, i una empresa de grues, que ha vingut amb un camió de petit tonatge per retirar la màquina sinistrada. A la zona acordonada per la Policia Local han accedit diversos tècnics que, després d’avaluar la situació, han determinat que era millor treure el vehicle de neteja a distància, amb una grua proveïda d’un braç extensible, per major seguretat.


No tan sols pel pes de la màquina que s’ha hagut de retirar, que pesa unes 6 tones, sinó també per evitar que el pes del camió grua, un vehicle de gran tonatge, provoqués que l’esvoranc es fes encara més gran, cedint més superfície del sòl del passeig. Finalment, la grua ha procedit a retirar el vehicle de l’esvoranc a quarts d’una del migdia, amb l’ajuda d’unes cintes que s’han col·locat amb la major prevenció per poder hissar-lo i traslladar-lo.


Tancament preventiu del tram final del Passeig de S’Abanell

Per evitar que el públic en general pugui accedir a la zona afectada, i per la seva pròpia seguretat, Policia Local, Protecció Civil i les Brigades Municipals han estat instal·lant fins a quarts de tres del migdia un sistema de doble encerclament que impedeix el pas. Així, hi ha diverses tanques instal·lades just al voltant de l’esvoranc, i a uns 25 metres de distància unes altres tanques metàl·liques de 2’1/2 metres d’alçada que barra totalment l’accés d’extrem a extrem.


La llosa de formigó que s’ha enfonsat té una gruixa d’entre 12 i 15 centímetres i, a l’espera d’un informe tècnic que ha de determinar les causes de l’enfonsament, tot sembla indicar que la repetida acció dels darrers temporals, ha acabat per afectar el subsòl del passeig, amb una erosió soterrània no visible des de l’exterior. La zona on s’ha localitzat està situada molt a prop del Delta de la Tordera, on hi ha diversos càmpings, i és força sovintejada per vianants i corredors.Data de realització: 02/14/2017 | Data de la darrera actualització: 02/14/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300