Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes convocarà un ple extraordinari el 2 de març per tractar sancions contra dos càmpings


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/23/2017 10:39:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellL’Ajuntament de Blanes convocarà un ple extraordinari el 2 de març per tractar sancions contra dos càmpings

Inicialment s’havien d’aprovar o rebutjar a la sessió d’avui, però al avançar la oposició que marxarien per no votar-les, l’equip de govern ha decidit ajornar-ho a proposta del PDeCAT

Un dels temes més destacats que s’havia d’aprovar o rebutjar en la sessió plenària celebrada la nit d’avui dijous eren dues sancions econòmiques que l’Ajuntament de Blanes vol imposar a dos càmpings de Blanes. Les multes són per haver comès sengles infraccions urbanístiques molt greus, consistents en l’execució d’una activitat i ús urbanístic continuat d’ampliació dels respectius establiments d’allotjament. D’una banda, es vol sancionar amb 1.500.000 € el Càmping Bella Terra, i de l’altra amb 20.604’05 € el Càmping El Pinar.


Ple municipal d'avui dijous, 23 de febrer
Finalment, però, l’equip de govern convocarà un ple extraordinari d’aquí a una setmana, el 2 de març, per tractar-hi íntegrament aquesta qüestió. La decisió s’ha pres a proposta del PDeCAT després que tant ICV-EUiA com Batega per Blanes i la CUP han avançat que quan arribés l’hora de votar les multes marxarien del plenari perquè, segons ha explicat un dels regidors d’aquests tres grups, s’està legitimant que es facin il·legalitats.


Abans d’anunciar irrevocablement la convocatòria de la sessió extraordinària l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha obert fins a dues rondes més d’intervencions perquè els diferents portaveus continuessin el debat, sumades a les dues que ja s’havien fet inicialment. Al no semblar que s’arribaria a cap consens –ans al contrari-, el batlle s’ha refermat en la decisió de retirar-ho de l’ordre del dia d’avui, avançant també que dimarts vinent, 28 de febrer, hi haurà una junta de portaveus per parlar-ne.


Des d’ICV-EUiA ja s’ha advertit que si en aquest ple extraordinari no s’hi porta també l’aprovació del nou POUM, el seu grup s’aixecarà i marxarà. El procés del darrer expedient sancionador contra els dos càmpings es va iniciar el setembre passat i té una vigència màxima de sis mesos. Per aquest motiu l’aprovació o rebuig de les sancions en sessió plenària no es pot demorar massa temps més. Per la seva banda, tant Ciutadans com el PP s’han mostrat favorables a què les sancions quedessin resoltes en el ple d’avui.

Resta de punts a l’ordre del dia del ple de febrer

En un altre àmbit de qüestions, la sessió plenària ha aprovat amb la unanimitat de tots els grups polítics dues altres multes, en aquest cas contra dos propietaris de gossos potencialment perillosos que han incomplert l’ordenança municipal de protecció, tinença i control d’animals. Una propietària ha estat sancionada amb 2.000 €, mentre que a l’altre amo se l’ha multat amb 1.700 €.


Abans de passar a la part de control, s’ha aprovat l’autorització d’una borsa anual d’hores extraordinàries excepcional pel col·lectiu de la Policia Local de Blanes per aquest 2017. Es podran fer un màxim de 3.200 hores més, i la mesura ha prosperat amb la unanimitat de totes els grups polítics. Respecte les propostes d’acord, inicialment n’hi havia tres.


Amb tot la primera, d’ICV-EUiA i Batega per Blanes per la transició energètica al municipi, s’ha retirat de l’ordre del dia a petició dels proposants. La segona moció, del partit dels Ciutadans, per demanar la implantació d’un sistema alternatiu de comunicació, així com la celebració del Dia Mundial per a la Conscienciació de l’Autisme, que s’escau el 2 d’abril, també s’ha aprovat per unanimitat.


Per últim, la tercera i darrera moció, proposada per ICV-EUiA i Batega per Blanes, s’ha dut al ple amb motiu del Dia Internacional de la Dona que se celebra el 8 de març. Els vuit grups polítics municipals han recolzat tota una sèrie de mesures, entre les quals s’hi inclou l’adhesió de l’Ajuntament de Blanes al Manifest del 8 de Març, així com promoure activitats relacionades amb la igualtat i ser especialment vigilants a tota forma de discriminació envers les dones.Data de realització: 02/23/2017 | Data de la darrera actualització: 02/23/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300