Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una multitudinària Rua de Carrosses i Comparses tanca el Carnaval de la Costa Brava Sud a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/27/2017 12:08:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Una multitudinària Rua de Carrosses i Comparses tanca el Carnaval de la Costa Brava Sud a Blanes

Milers d’espectadors s’han concentrat al llarg del nou recorregut, que ha millorat el seu encapçalament. Han participat 22 carrosses i 14 colles que han rivalitzat en música, llum i color

Blanes va viure aquest passat diumenge el darrer acte del Carnaval de la Costa Brava Sud, amb la multitudinària Rua de Carrosses i Comparses que van omplir de música, llum i color el centre del municipi. Enguany la principal novetat ha estat el canvi de recorregut. La millora va ser ahir molt ben rebuda pels milers de blanencs i visitants, que es van concentrar al llarg dels carrers del municipi per no perdre’s cap detall de tots els seus ingredients.


Una de les colles participants passant pel nou traçat
Fotografies Rua Carnaval: Quim Llorens
El nou traçat de la desfilada carnavalesca va discórrer pel tram nord i sud de la Rambla Joaquim Ruyra. Això va permetre guanyar en amplitud des del principi i fins al final, després de passar per la Plaça 11 de Setembre, la rotonda del Mercat d’Abastaments, la Plaça Solidaritat, la Plaça Catalunya i finalment, el seu final, al Passeig de la Marina.

Més d’un miler de components a la rua

Una vegada més, la multitudinària rua va congregar durant una llarga estona imaginatives i sorprenents disfresses i completíssimes carrosses que competien en fastuositat i vistositat. Els espectadors provenien majoritàriament dels principals àmbits d’influència del municipi i d’altres vinguts des de més lluny. Principalment turistes del sud de França, uns visitants que especialment durant aquests darrers anys han sovintejat la vila selvatana cada vegada en més nombre.


Una de les raons és que la marca Carnaval de la Costa Brava Sud ha arrelat força en el territori. Ja fossin blanencs o visitants, tots van poder gaudir d’una rua composada per 22 carrosses i 14 comparses, que sumaven 1.078 components, procedents majoritàriament de Blanes (4), Lloret (4) i Tossa (3). També van haver-n’hi de Pineda (1), Riells i Viabrea (1) i Massanes (1).

Les colles més nombroses van ser Xauxa i Disbauxa de Lloret, amb 150 persones, que van presentar el motiu titulat Choose One !; Forçame de Lloret, amb 130 components, va triar La Força dels Guerrers de la Llum; i la colla Que Vinqui Qui Vulgui de Blanes, amb 110 components, la disfressa Fantàstic Unimots. Les altres tres colles blanenques van ser l’Associació de Veïns de Valldolig, amb el motiu Gusanitos Locos; l’Esbart Joaquim Ruyra amb els seus Indis Esbarats; i l’Associació de Veïns de Mas Borinot amb la disfressa titulada Viaje en globo.


Aquesta setmana es donarà a conèixer el veredicte del jurat del Concurs de Carrosses i Comparses de la Rua de Carnaval, que enguany ha augmentat tant la dotació de premis com el seu nombre. Enguany hi ha sis premis –tres més en relació al 2016- en les categories de comparses de Blanes i foranies, mentre que els premis de carrosses d’entitats blanenques continuen sent tres. Sumant les quantitats que es percebran en cadascuna de les categories que hi ha, pugen a un total de 6.200 € en premis

Mesures de Seguretat complementàries

Com és habitual, perquè la rua pogués transcórrer amb major seguretat, la Policia Local de Blanes es va encarregar de tancar el trànsit rodat a les principals vies i accessos del seu recorregut. Les restriccions circulatòries van començar a partir de dos quarts de cinc de la tarda, quan els carrers ja començaven a registrar una nodrida presència de públic de totes les edats, majoritàriament familiar.


Finalment, pels volts de les vuit del vespre, un cop finalitzada la desfilada de carrosses i comparses, es van anar obrint gradualment les restriccions. Paral·lelament, Protecció Civil s’ha encarregat del Pla d’Actuació en Emergència, a banda de les patrulles de la Policia Local, que obrien i tancaven el recorregut, i una ambulància en previsió que es poguessin necessitar els seus serveis.

Polseres taronges de Protecció Civil

Per primera vegada, la Rua també ha comptat amb un altre element de seguretat adreçat sobretot a la canalla. Es tracta de les polseres taronges –el color que identifica Protecció Civil- que es van distribuir entre els nens i nenes per identificar-los en cas que es perdessin. Gràcies a aquestes polseres, si el menor es perd i no sap o no recorda el telèfon dels seus pares, els agents de seguretat o qualsevol persona que el trobi pot contactar trucant al telèfon que s’hi anota i així facilitar i agilitzar el retrobament.


Les polseres estan dissenyades per quan la canalla ha d’assistir a llocs o esdeveniments on hi ha una gran concentració de persones com ara festivals, parcs temàtics, piscines, actes de festes majors, espectacles massius, etc. Són reutilitzables i, un cop acabat l’esdeveniment, el nen o la nena se la pot treure i guardar-la per un altre dia en què hagi d’assistir a un acte similar.


A Blanes ha estat la segona vegada que s’han utilitzat les polseres de Protecció Civil, després que la primera ocasió va ser tot just fa gairebé dos mesos, amb motiu de la Cavalcada de Reis, que també congrega en aquest municipi milers d’espectadors. En tot l’any passat i el què portem del 2017 la Direcció General de Protecció Civil n’ha distribuït més de 130.000.

Data de realització: 02/27/2017 | Data de la darrera actualització: 02/28/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300