Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes sanciona uns càmpings per infracció urbanística i obliga a restituir l’espai alterat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/06/2017 10:08:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellL’Ajuntament de Blanes sanciona uns càmpings per infracció urbanística i obliga a restituir l’espai alterat

Ha sancionat als càmpings Bella Terra i El Pinar amb 1.500.000 € i 20.604’05 € respectivament, i emetrà un decret perquè els càmpings Bella Terra i Blanc d’Eivissa restaurin l’ús del sòl

Finalment, el ple extraordinari celebrat la nit d’avui dilluns per l’Ajuntament de Blanes ha aprovat amb la unanimitat de totes les forces polítiques sense excepció els dos punts que van quedar sobre la taula en la sessió ordinària del passat 23 de febrer. Es tracta de sengles sancions imposades a dos càmpings del municipi per una infracció urbanística greu, consistent en l’ampliació de les respectives instal·lacions sense la corresponent llicència.


Aprovació sancions amb la unanimitat de totes les forces polítiques
D’una banda, s’ha sancionat amb 20.604’05 € al càmping El Pinar, i de l’altra amb 1.500.000 € al càmping Bella Terra. La raó perquè hi hagi tanta diferència en la quantia de les dues multes rau en què mentre el primer establiment ja ha restablert la realitat que va alterar amb l’ampliació efectuada en sòl agrícola de protecció, i ja ha abonat la corresponent sanció, el segon encara no ho ha fet.

Decret d’alcaldia per restaurar la realitat alterada

La sessió plenària d’aquest dilluns també ha aprovat un altre tema inclòs a l’ordre del dia arran de sengles sessions de treball. De fet ha estat la primera qüestió de debat que s’ha tractat: continuar la tramitació dels expedients de restauració de les ampliacions que han fet els càmpings Bella Terra i Blanc d’Eivissa. Val a dir que l’Ajuntament de Blanes no ha dictaminat cap sanció contra aquest darrer establiment perquè l’expedient encara està en curs.

A diferència dels dos punts on ha prosperat l’aplicació de les respectives sancions, aquest altre no ha comptat amb la unanimitat de tots els grups, i ha tingut 17 vots a favor: PSC, ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, Batega per Blanes i CUP. Per la seva banda, Ciutadans i PP, sumant 3 vots, han votat en contra.


Votació nou punt inclòs per restaurar la realitat alterada
Per donar compliment a l’acord, aquesta mateixa setmana s’emetrà un decret d’alcaldia perquè continuï la tramitació dels expedients, obligant als propietaris dels càmpings Bella Terra i Blanc d’Eivissa el cessament de l’ús de les instal·lacions aixecades en espais no admesos en el planejament urbanístic actual. Això no implica que hagin de tancar l’activitat, però sí que immobilitza bona part de les mateixes.

Dues convocatòries consecutives del ple extraordinari

Inicialment el ple extraordinari que ha tingut lloc avui dilluns dia 6 s’havia convocat pel passat dijous, 2 de març. Així va quedar estipulat en la sessió plenària del 23 de febrer, quan les dues sancions contra sengles càmpings van quedar sobre la taula per decisió de l’alcalde, a proposta del PDeCAT. Llavors també es va avançar que, per intentar arribar a un consens, se celebraria una Junta de Portaveus.


La reunió, celebrada el passat dimarts 28 de febrer, va acordar incloure un nou punt en la sessió extraordinària: la restitució de l’espai físic alterat durant aquests anys per l’activitat de càmping. Arran de la inclusió d’aquest nou tema, calia un nou dictamen en Comissió Informativa, una sessió que es va celebrar dijous passat, el dia en què inicialment s’hauria d’haver fet la sessió plenària extraordinària.Data de realització: 03/06/2017 | Data de la darrera actualització: 03/06/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300