Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ja té executats el 50% dels Pressupostos Participatius


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/08/2017 12:17:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obres TransitBlanes ja té executats el 50% dels Pressupostos Participatius

Els diferents departaments de l’Ajuntament de Blanes fan reunions periòdiques per fer el seguiment de com s’estan instal·lant i realitzant les propostes arreu del municipi

Aquesta setmana s’espera poder tenir executades el 50% de les actuacions incloses als Pressupostos Participatius 2016, propostes presentades pels veïns del municipi. Les primeres instal·lacions de materials i realització d’obres es van començar a realitzar durant el mes de febrer. Des de finals de l’any passat, representants tècnics dels diferents departaments tècnics de l’Ajuntament de Blanes es reuneixen periòdicament per fer el seguiment de com evoluciona l’adjudicació prèvia, així com la seva posterior realització.


Les Brigades Municipals fent una adaptació d'un pas de vianants
per millorar l'accessibilitat
Es tracta d’un total de 22 actuacions quantificades i valorades que suposaran un cost de 194.091’22 €. Es distribueixen arreu de les sis zones que apleguen al seu temps els barris del municipi, tal com es va distribuir l’any passat, al principi del procés. Al marge d’aquest bloc d’actuacions, la resta dels 315.000 € destinats seran per a quatre projectes: un Parc de Gossos al Parc de Xon Ferrer, i la reordenació i millora de tres parcs a Ca la Guidó, Can Borell i la Carretera de Lloret-La Pedrera.


La Comissió de Seguiment es reuneix cada dues setmanes, i s’hi fa un exhaustiu control de l’estat de la qüestió en totes i cadascuna de les actuacions ja executades, en procés de realització, a punt d’adjudicar-se o pendents de tramitar. S’encarrega de coordinar-ho el tècnic municipal Ivan del Río, i l’encapçalen el regidor de Participació Ciutadana, Albert Sanz, i l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez.

En algunes ocasions també hi assisteixen Nicolás Laguna i Juanjo Navarro, tinents d’alcalde d’Hisenda i Obra Pública, Medi Ambient, Enginyeria i Brigades, respectivament. Els tècnics procedeixen d’un variat ventall de departaments, que van des de les Brigades Municipals fins a Urbanisme, passant per Medi Ambient, Policia Local, Enginyeria, Esports, Hisenda i Brigades Municipals, entre d’altres.


És una tasca transversal i interdepartamental prou complexa, ja que cal anar incorporant periòdicament les novetats que es van produint en el projecte dels pressupostos participatius. Això suposa que s’hagi de fer un control molt exhaustiu per aconseguir l’objectiu fixat que abans del primer semestre d’enguany s’hagin pogut acabar d’executar totes les propostes.

Actuacions de tot tipus arreu del municipi

Les actuacions incloses als Pressupostos Participatius abasten un espectre molt ample, amb projectes molt complexos, però també d’altres molt més senzilles i fàcils de complir. Així, hi ha des de la instal·lació de miralls, senyals de trànsit, bancs o gronxadors fins a la substitució de fanals i la col·locació d’una cistella de bàsquet, passant per col·locar una taula de ping pong prop d’un local social del veïnat que l’ha demanat o bé traslladar una marquesina de la parada d’autobús a un nou emplaçament que es considera més adequat.


Entre les obres que ja s’han executat hi ha les d’accessibilitat per condicionar els passos de vianants per fer-los més accessibles per a cadires de rodes, cotxets d’infants i carrets d’anar a comprar. Les han dut a terme les Brigades Municipals, i contribuiran a que les persones amb mobilitat reduïda puguin circular amb més seguretat.

També hi ha actuacions relacionades amb la jardineria, amb la instal·lació d’arbres per crear zones d’ombra en parcs públics; o bé la implantació d’un sistema de rec, retirar pedres d’un parc i substituir-les per sorra, etc... Pel que fa a les actuacions que requereixen d’una elaboració més complexa, els respectius plecs de condicions ja estan publicats al Perfil de l Contractant, i els períodes de presentació d’ofertes expiren en alguns casos durant aquests dies.


Són, per exemple, la realització de diverses millores a la pista de la Plaça 11 de Setembre -al barri de Mas Enlaire-, valorades en 38.000 €; la pavimentació de la zona esportiva del Carrer Cedre -a Residencial Blanes-, amb un cost de 28.500 €; o bé instal·lar mesures de seguretat al Parc Infantil de la Mina Cristal·lina -al Control Horta de la Perla-, amb un cost de més de 5.600 €.


L’Ajuntament de Blanes actualitza periòdicament l’estat d’execució i seguiment dels Pressupostos a la web: https://www.blanes.cat/docweb/participa.pressupostos2016

Data de realització: 03/08/2017 | Data de la darrera actualització: 03/08/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300