Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes dóna la benvinguda a 22 nous blanencs i blanenques


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/09/2017 11:45:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comptadors SoliarisBlanes dóna la benvinguda a 22 nous blanencs i blanenques

Són persones immigrades que han obtingut sengles certificats sobre coneixement de la societat catalana i laborals, imprescindibles per obtenir el certificat d’acollida

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes ha allotjat aquests dies un acte molt especial. Es tractava de donar la benvinguda a la nova ciutadania que ha participat en sengles cursos organitzats pel Servei de Primera Acollida de Blanes adreçat a les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades, i que es troben empadronades en el municipi.


El regidor d’Acció Social, Mario Ros Vidal, va encetar la vetllada donant-los la benvinguda, encoratjant-los a compartir i gaudir els atractius del municipi, a l’hora que els agraïa l’esforç. Tot seguit, es va encarregar d’anar lliurant els diplomes als 22 alumnes que han assistit als cursos, la major part dels quals van assistir-hi per recollir-los en pròpia mà. S’ha fet un curs del Mòdul C sobre coneixement de la societat catalana i un altre del Mòdul B sobre coneixements laborals.

La seva procedència és prou diversa, i en aquesta ocasió són nascuts a Senegal, Gàmbia, Honduras, Mali, República Dominicana, Bolívia, Rússia, Argentina, Mèxic, Cuba, El Salvador, Perú i Marroc. Els mòduls són imprescindibles per poder obtenir el certificat d’acollida que expedeix la Generalitat de Catalunya, i que ajuda a l’hora de complimentar els tràmits d’estrangeria: permís de residència, arrelament social, reagrupament familiar, nacionalitat, etc.

El regidor d'Acció Social, Cooperació i Solidaritat, Mario Ros,
donant la benvinguda als assistents
Per aconseguir el Certificat d’Acollida, els mòduls B i C s’han de completar amb un tercer mòdul de Llengua, per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació. Després que aquests alumnes han assistit a sengles convocatòries, actualment s’està enllestint un Mòdul B de coneixements laborals.


El Mòdul C sobre coneixement de la societat catalana donen a conèixer el municipi, així com els serveis de l’entorn més proper. Per la seva banda, el Mòdul B sobre coneixements laborals informa sobre el mercat de treball. A Blanes fins ara ja s’han fet cinc cursos dels dos mòduls des del 2015.

Servei de Primera Acollida a les persones immigrades

Al terme de l’acte, la tècnica d’Acollida, Laia Saborido, va fer una explicació pràctica respecte el Certificat d’Acollida, que també pot servir a les persones immigrades per buscar feina o a l’hora de fer valer la pròpia formació i experiència. A més a més, el document és útil en els processos d’estrangeria, com ara l’arrelament social, la modificació o la renovació d’autoritzacions de residència entre d’altres.


Val a dir que fins al juny de l’any passat podien sol·licitar l’accés al Servei de Primera Acollida totes les persones estrangeres empadronades a Catalunya, independentment de la data d’arribada. Des del juny del 2016, només es pot demanar l’accés al servei en el cas que es porti menys d’un any empadronat a Catalunya. Es disposa de dos anys per fer la formació en els tres mòduls.


El Servei de Primera Acollida per a les persones immigrades d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes es va posar en marxa l’agost de l’any passat, i inclou tot un conjunt d’accions i recursos per respondre a les necessitats inicials de formació i informació que tenen les persones nouvingudes. A través d’aquest servei es donen les eines inicials per ajudar a fer més fàcil la incorporació dels nouvinguts a la societat blanenca i catalana per extensió.Data de realització: 03/09/2017 | Data de la darrera actualització: 03/09/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300