Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es presenta Grenyal, l’Aula Gastronòmica de la Costa Brava Sud, amb vocació de projectar-se arreu del món


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/30/2017 10:54:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Es presenta Grenyal, l’Aula Gastronòmica de la Costa Brava Sud, amb vocació de projectar-se arreu del món

Impulsada per Roser Vall-Llosada i Germán Larrá, es vol crear l’Associació Gastronòmica de Blanes per potenciar aquest àmbit, a banda d’oferir un adequat espai on fer cursos i tallers

El vespre d’aquest passat dimecres es va posar en marxa a Blanes una nova experiència amb vocació de traspassar fronteres, de projectar-se arreu del món. Es tracta de Grenyal, l’Aula Gastronòmica de la Costa Brava Sud, que s’allotja al centre de la vila gironina, més concretament on antigament hi havia hagut la Fonda Tarrés.


Roser Vall-Llosada i Germán Larrá, acompanyats de
l'equip de professionals de Grenyal, Aula Gastronòmica de la Costa Brava Sud
L’impulsen la parella formada per Roser Vall-Llosada i Germán Larrá, i s’ha plantejat com un espai que actua d’aparador envers el món de la cultura i gastronomia del territori. Ho fa a través de cursos i tallers, així com amb la venda de productes de la terra.

Roser Vall-Llosada, nascuda al cor de la vila de Blanes, es va diplomar en Turisme a la Universitat de Girona l’any 2001 i es va especialitzar en guiatge. Després de passar per països com Alemanya i França va decidir incorporar-se al negoci familiar i, posteriorment, posar en marxa aquest projecte en què ha estat treballant de ferm durant els darrers 10 mesos.

Un espai polivalent amb la gastronomia com a nexe comú

L’Aula Gastronòmica de la Costa Brava Sud disposa de tres espais de treball diferents identificats amb noms que honoren membres rellevants de la família blanenca. D’aquesta manera, l’Aula Tarrés és on les empreses podran realitzar les seves respectives presentacions de productes amb suport digital.


L’Aula Tia Maria allotjarà els cursos, tallers, formacions i demostracions. Per això, disposa d’una cuina professional, així com un punt de cocció d’inducció perquè s’hi puguin fer les classes per a particulars. I, finalment, l’Aula Narcís, la sala més gran de Grenyal on, juntament amb la zona del bar, es fan tot tipus de cates i tastets.

També hi ha una zona reservada perquè sigui la botiga-exposició on s’ofereix un sortit de productes artesans i de la terra que es relacionaran en les propostes mensuals. Els impulsors consideren com un dels punts forts del seu projecte que la mateixa marca Girona Costa Brava on es troba emmarcat és un referent mundial dins el món de la gastronomia, ja que actualment compta amb 18 estrelles Michelín.

Un projecte de territori que suma esforços públics i privats

Grenyal és un projecte de territori que ha nascut amb la vocació que les persones de la Costa Brava Sud i el seu entorn se’l sentin com seu. S’hi ha involucrat tant les empreses privades com les entitats públiques per configurar la marca que identifica aquesta zona del litoral català. Per tant, significa la suma d’esforços de productors, restauradors, professors, associacions, institucions i altres agents.


Els serveis que s’ofereixen són principalment organitzar cursos de cuina de tot tipus: tradicional catalana, japonesa, infantil, per a celíacs, vegetariana, etc. Un altre àmbit és el de les cates, així com la formació ocupacional i bonificada. Hi ha lloguer d’espai per empreses privades i particulars, xef a domicili, venda d productes artesans, visites guiades i fins i tot un curs de cuina típica de la zona adreçat a visitants.

Creació de l’Associació Gastronòmica de Blanes

Grenyal també impulsa la creació de l’Associació Gastronòmica de Blanes, una entitat sense ànim de lucre relacionada amb el sector de l’hostaleria, restauradors, productors i distribuïdors d’aliments i petit comerç de producte artesà. La seva finalitat és promoure i difondre la cultura i gastronomia del municipi, així com de tots els agents col·laboradors.


Inauguració-Presentació de Grenyal Aula Gastronòmica de la Costa Brava Sud
Mitjançant l’associació i els seus membres es realitzaran accions comuns, com ara activitats fora de la població i dins de l’aula, borsa de treball per als associats, formació i assessorament de l’associat, presentacions de productes i iniciatives comuns, i espai cultural pels artistes o personatges blanencs relacionats amb la cultura. L’objectiu principal és donar a conèixer tant a blanencs com visitants el gran potencial que pot oferir aquest sector.

Inauguració de Grenyal Aula Gastronòmica de la Costa Brava Sud

La inauguració de Grenyal, Aula Gastronòmica va comptar ahir al vespre amb la participació de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez; el tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Àngel Canosa; la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany; i Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Girona Costa Brava. També hi va haver una nodrida i variada representació del món gastronòmic i empresarial de Blanes. Principalment del sector de restauració, així com d’altres sectors econòmics de la vila.


L'alcalde i membres de l'equip de govern, amb els impulsors de Grenyal
Després dels parlaments a càrrec de diverses autoritats, va arribar la part més emotiva, quan Roser Vall-Llosada, acompanyada de Germán Larrá –amb qui fa tàndem a nivell professional i personal-, es va adreçar a tots els assistents. A banda dels agraïments per a totes les persones i empreses que han fet possible aquest projecte, també va resumir de manera molt efectiva quina és la seva filosofia de vida tot just començar: “Una vegada vaig llegir que, per ser un bon professional, primer has de ser bona persona. És per això que avui tots i cadascun de vosaltres darrera la marca comercial que representeu sou, sobretot, grans persones”.


Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Girona Costa Brava,
durant els parlaments institucionalsData de realització: | Data de la darrera actualització: 03/30/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300