Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Generalitat promou una neteja del fons marí al port de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/30/2017 11:56:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Generalitat promou una neteja del fons marí al port de Blanes

L’objectiu és recuperar materials i sensibilitzar entitats, usuaris i ciutadans en la protecció del medi ambient, així com del bon ús de les instal·lacions portuàries

Durant aquesta setmana l’empresa Ports de la Generalitat està realitzant una neteja subaquàtica a la zona pesquera i a la nàutica popular del port de Blanes. Els treballs, que es van començar a fer dimarts passat, es realitzen cada matí des de les 9 i fins la 1 del migdia per no interferir en l’activitat pesquera. L’actuació està previst que finalitzi aquest divendres, 31 de març.


Neteja subaquàtica del Port Pesquer de Blanes
Fins al moment, durant els dos primers dies en què ja s’ha dut a terme la neteja, s’han recuperat 5.000 quilos de deixalles. El material més comú han estat els pneumàtics, taulons de fusta, restes d’embarcacions, bateries de vaixells, envasos de plàstic i cordes. D’altres elements rescatats són potser una mica més inusuals, com ara motocicletes, tanques, contenidors d’escombraries i carretons de compra, entre d’altres.

Un cop recuperats, els residus es classifiquen i els col·loquen en contenidors que es porten als centres autoritzats per a la seva posterior valorització i gestió. L’actuació s’emmarca en la política ambiental de Ports de la Generalitat, que disposa de les certificacions ISO 14001 i EMAS a totes les oficines i les instal·lacions portuàries que gestiona al llarg del litoral català.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha encapçalat avui al matí una atenció als mitjans de comunicació per parlar d’aquest tema: “Ens hem de conscienciar tots –administracions, usuaris i ciutadans- per protegir el medi ambient i treballar junts per tenir uns ports més sostenibles”. Coincidint amb la neteja que s’està fent a Blanes, durant aquesta setmana també s’ha realitzat la mateixa actuació al port de Palamós, on ha conclòs avui mateix. En el cas de la instal·lació empordanesa s’han recuperat 8.000 quilos de deixalles, i val a dir que les dues neteges han tingut un cost total de 9.000 euros.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 03/30/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300