Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ROM, el Pla de Barris, la celebració de la República i el camí de ronda protagonitzen el ple de març


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/31/2017 12:07:23 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellEl ROM, el Pla de Barris, la celebració de la República i el camí de ronda protagonitzen el ple de març

També s’ha aprovat una modificació del pressupost 2017 i el reglament de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge en una sessió en què s’ha reincorporat de nou la regidora d’ICV-EUiA Marian Anguita

La intensa sessió plenària d’aquest mes de març –que s’ha allargat més de quatre hores- ha inclòs un gran nombre de temes, a banda dels que han plantejat els regidors i regidores en l’apartat final de precs i preguntes. En ordre cronològic, després de donar compte de les propostes de secretaria –que ha inclòs donar compte del Pla de Màrqueting Turístic-, s’ha aprovat amb caràcter inicial la modificació del ROM, el Reglament Orgànic Municipal que regula el funcionament de les sessions plenàries.


Ple Municipal 30 de Març de 2017
Un dels canvis més destacats és que quan les entitats presentin mocions, aquestes es tractaran en primer lloc abans que les formulades pels grups polítics perquè, d’aquesta manera, no s’hagin d’esperar tant de temps. També s’ha ampliat la possibilitat que en supòsits excepcionals l’alcalde autoritzarà l’assistència a ple mitjançant videoconferència o qualsevol procediment similar que permeti garantir la participació del regidor o regidora.

Aquest punt s’ha aprovat amb 13 vots a favor –PSC, PDeCAT, ERC, C’s i PP-, 4 vots en contra –Batega i CUP- i 3 abstencions d’ICV-EUiA. L’aprovació de la creació dels fitxers de dades de caràcter personal en diversos àmbits ha comptat amb la unanimitat de tothom, però en canvi el Reglament de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge i la Pobresa Energètica l’han recolzat 19 vots de la majoria de grups, i 2 abstencions de la CUP.


L’expedient de modificació del pressupost municipal 2017, de 3.490.936 euros, s’ha aprovat amb 11 vots a favor de l’equip de govern i el PP, i els vots en contra de la resta de grups polítics. Tampoc hi ha hagut unanimitat en el Pla de Barris que es farà a S’Auguer i Sa Massaneda, un projecte d’intervenció urbana que s’ha recolzat amb 19 vots i 2 abstencions de la CUP. Abans de la part de control, l’adhesió a un Pla Financer de la Diputació de Girona mitjançant conveni amb la Generalitat ha prosperat per unanimitat.


Els dos darrers punts han estat sengles mocions d’ICV-EUiA i Batega per Blanes. El primer inclou diverses propostes per celebrar el 86è aniversari de la República Catalana i, a banda del contingut, avui ha estat notícia la regidora d’ICV-EUiA que ha actuat de proponent. Es tracta de Marian Anguita, que feia quatre mesos que no havia pogut assistir als plens a causa d’una llarga malaltia. Val a dir que s’ha incorporat una hora més tard, quan ja havia començat la sessió plenària, i que s’ha fet un breu recés per donar-li la benvinguda enmig d’un espontani aplaudiment.


La moció de la república l’han recolzat 20 vots de tots els grups polítics, llevat del PP, que ha votat en contra. Per últim, la proposta d’acord per fer un estudi que contempli la diagnosi i estat actual dels 3’4 km de camins de ronda de Blanes ha prosperat de nou amb l’únic vot en contra del PP després que s’ha retirat el segon punt que s’hi incloïa. Com és habitual, l’apartat de Precs i Preguntes formulats pels edils, seguides per les que han formulat membres del públic, ha posat punt i final a un ple on s’han viscut moments de crispació i tensió, però també d’altres més interessants.

Data de realització: 03/31/2017 | Data de la darrera actualització: 03/31/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300